جایگاه روایت به‌عنوان ابزاری راهبردی در میدان رسانه و جنگ

آخرین جلسه مدرسه تابستانی دعوت با عنوان «روایت در آتش» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر، آخرین جلسه مدرسه تابستانی دعوت با محوریت رسانه و جنگ با عنوان روایت در آتش پنجشنبه - ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۴ - با حضور عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران برگزار شد.

در این برنامه، حسام‌الدین آشنا جنگ شناختی را از منظر فرهنگی و راهبردی مورد تحلیل قرار داد و المیرا شریفی‌مقدم با اشاره به تجارب خط‌مقدم رسانه‌ای، ابعاد عملی مواجهه رسانه با بحران را تشریح کرد.

در ادامه مهدی فضائلی با مرور تجربه جنگ تحمیلی آن را نمونه‌ای روشن از جنگ روایت‌ها دانست و سید احمد موسوی صمدی با تکیه بر تجربه‌های میدانی خود، اهمیت تصویر و مستند را در بازنمایی حقیقت جنگ بازگو کرد. جواد موگویی نیز به بازخوانی روایت‌های تاریخی و اثرگذاری آن‌ها بر گفتمان رسانه‌ای امروز پرداخت.

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در این جلسه به تشریح اقدامات شهرداری در زمان پیش از جنگ، دوران جنگ ۱۲ روزه و پس از جنگ پرداخت.

محمدخانی با اشاره به هویت ایرانی و اسلامی جامعه تاکید کرد: این هویت نقش موثری در پوشش دادن ضعف‌های سیاسی، رسانه‌ای و اجتماعی در جریان جنگ داشته است. این رویکرد به مدیریت بهتر شهر و کاهش آسیب‌ها در شرایط بحرانی کمک کرد.

سخنگوی شهرداری تهران به آمار جمعیت تهران که طبق آمار سال ۹۵ حدود ۹ میلیون و چهارصد هزار نفر برآورد شد، پرداخت و گفت: با توجه به آغاز جنگ از قلب پایتخت؛ مدیریت شهری برای مقابله با شرایط بحران، راهبرد سه‌گانه‌ای شامل کاهش تراکم جمعیت، آرام‌سازی و حفظ فعالیت‌های شهری تدوین کرد.

به گفته وی دست‌اندرکاران در مجموعه های مترو، سازمان آتش‌نشانی و سازمان بهشت‌زهرا از روز اول پای کار بودند به‌نوعی که سازمان آتش‌نشانی شهر تهران به عنوان اولین گروه در سر صحنه در هنگام اصابت ها حضور داشتند. همکاران ما در شهرداری‌های نواحی مناطق ۲۲گانه تهران نیز زودتر از سایرین در سر صحنه حضور پیدا می‌کردند.

وی در پایان در رابطه با آمار بازسازی و مقاوم‌سازی واحدهای آسیب‌دیده گزارشی ارائه کرد.

به گزارش شهر اختتامیه این دوره با سخنرانی سیدمحمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی همراه بود؛ او در سخنان خود بر ضرورت تقویت روایت‌سازی در فضای مجازی و مقابله هوشمندانه با تهدیدات نوین رسانه‌ای تأکید کرد.

 این دوره که طی دو روز با موضوع «رسانه و جنگ»  میزبان جمعی از استادان و پژوهشگران برجسته در باغ کتاب بود، با جمع‌بندی مباحث نظری و تجربی، تلاش داشت جایگاه روایت را به‌عنوان ابزاری راهبردی در میدان رسانه و جنگ به تصویر بکشد.

انتهای پیام/

۱۴ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
کد خبر: 71997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =