قیمت هر مترمربع زمین ملکی مانند پادگان ۰۶ در محله پاسداران به طور میانگین ۸۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان است که شهرداری تهران می توانست ۳۵ هکتاری را که در توافق با ارتش به آن رسیده، به مجتمع های تجاری یا مسکونی تبدیل کند، اما از این درآمد نجومی گذشت تا در راستای شعار «تهران شهری برای همه» فضای عمومی برای شهروندان تهرانی افزایش پیدا کند.
به زودی قرار است بخشی از پادگان ۵۲ هکتاری که تا سه سال پیش «جهنم سبز گرانقیمت» نامیده میشد، به بوستانی سبز و فضایی عمومی برای همه شهروندان تبدیل شود. این بخشی از نتیجه توافقی است که میان شهرداری تهران و نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۸ انجام شد. حالا روز شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ قرار است کلنگ یکی از گرانقیمتترین بوستانها به زمین زده شود.
جستجو در تازهترین آمار مشاوران املاک در محله پاسداران در منطقه چهار، نشان میدهد زمینی با ویژگیهای پادگان ۰۶ که به گفته مشاوران املاک، زمینی بکر، چند بر و البته با قابلیت ساخت و سازهای عظیم و پولساز است، در بازه قیمتی بین ۸۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان در هر مترمربع است. زمینی که شهرداری تهران قصد دارد ۳۵۰ هزار مترمربع از سهم ۷۰ درصدیاش از این پادگان را به بوستان تبدیل کند.
رضا قربانی، مدیر یکی از مشاوران املاک چهارراه پاسداران است، میگوید: «زمین پادگان ۰۶ آنقدر ارزشمند و بکر است که شاید اگر جای شهردار تهران بودم، از سود ساخت و ساز برج و مراکز تجاری نمیگذشتم و همه ۳۵ هکتار را به بوستان تبدیل نمیکردم.»
تا همین یکی دو سال پیش بیشتر باغها و زمینهای ارزشمند، هم از لحاظ قیمتی و هم موقعیت جغرافیایی، سرنوشتی محتوم در انتظارشان بود؛ یا برج و ساختمانهای سنگی و سیمانی جایشان را گرفتند یا بدسلیقگی مدیران وقت، شهروندان را از استفاده از این زمینهای ارزشمند محروم کرد. حالا اما مدیریت جدید شهری تهران، از سود کلانی که میتوانست فقط از ۳۵ هکتار زمین پادگان ۰۶ آن هم در شرایطی که در یکی از بحرانیترین دورههای مالی خود است، بگذرد و منافع شهروندان و ذینفعان شهر را بر منافع آنی خود ترجیح دهد.
گرچه شهرداری تهران به دنبال ساخت و ساز در سهم مربوط به خود نیست، اما بر اساس توافقهایی که در دوره گذشته مدیریت شهری با ارتش انجام شد، مجوز ساخت و ساز برج یعنی بیش از ۱۲ طبقه به ارتش جمهوری اسلامی ایران داده شد. توافقی که امروز برای شهرداری تعهد ایجاد کرده و آنطور که در پیش نویس توافق میان پیروز حناچی، شهردار تهران و ارتش آمده است، در ۳۰ درصد عرصه پادگان ۰۶ که قرار است همچنان در اختیار مالک باقی بماند، حدود ۶۵۰ هزار مترمربع بارگذاری ساختمانی انجام میشود. بارگذاری که قرار است به کاربری مسکونی و باقی به کاربریهای تجاری- اداری اختصاص پیدا کند.
برآوردها نشان میدهد چیزی در حدود دو هزار و ۸۷۳ هکتار از وسعت تهران در اختیار پادگان ها و مراکز نظامی است و از میزان بیش از ۵۰۰ هکتار از این پادگان ها قابلیت خروج از شهر را دارند. شهرداری تهران هم بر اساس اسناد و مقررات بالادستی، مجاز است بعد از تعیین تکلیف «نحوه تملک» اراضی پادگانها توسط وزارتخانههای دفاع، راهوشهرسازی و کشاورزی، عرصههای آزادشده را به نفع شهر و برای تامین خدمات هفتگانه مورد نیاز پایتخت که در حال حاضر کمبود آن احساس میشود، در اختیار بگیرد.
نظر شما