جمال الدین عزیزی، شهردار یزد در گفتگو با خبرنگار شهر درباره تاثیر برگزاری رویدادهای بین المللی مانند خشت طلایی تهران در حوزه شهرسازی و مدیریت شهری گفت: جمع آوری، بررسی و داوری پروژه ها و طرح های حوزه شهری که به بهره برداری رسیده اند، می تواند بانک اطلاعاتی کاملی را در اختیار مدیران شهری قرار دهد تا با استفاده از آن برای شهرهای خود الگو برداری کنند و نمونه های موفق را به کار گیرند. عمدتا مسابقات و یا جوایز حوزه مدیریت شهری مربوط به پیشنهاد ایده ها و طرح ها هستند اما این جشنواره به پروژه هایی که به بهره برداری رسیده اند می پردازد و این بانک اطلاعاتی خوب می تواند به تمامی شهرها، از جمله شهر جهانی یزد که نخستین و تنها شهری است که در فهرست میراث جهانی، به ثبت رسیده است، کمک کند.
او درباره تجربه شهر یزد در حوزه شهر انسان محور افزود: یکی از دغدغه های ما از زمانی که بافت تاریخی یزد را در سال ۱۳۹۶ با مساحت ۲۰۰ هکتار عرصه و در حدود۷۰۰ هکتار حریم، به ثبت جهانی رساندیم، مساله تردد وسایل نقلیه در بافت تاریخی است که به لحاظ زیست محیطی، حضور گردشگران و هم مسائل تخریب بافت می تواند تاثیرات منفی داشته باشد.
شهردار یزد ادامه داد: در شهر یزد، طرحی را دنبال می کنیم که در عین حال که زندگی در بافت ادامه دارد و اهرم های تشویقی، جهت زندگی درون بافت سنتی، همچنان به قوت خود باقی است، تردد خودروهایی را که از سوخت فسیلی استفاده می کنند در داخل بافت، محدود یا به نوعی ممنوع کنیم که از طریق کنترل های ترافیکی و نصب دوربین های ورودی و همچنین رایزنی های انجام شده برای تهیه خودروهای برقی مناسب بافت، قابل پیگیری است. امیدواریم در آینده نزدیک، این پروژه به بهره برداری برسد و عملا در بافت سنتی یزد، فقط حضور پیاده و دوچرخه را شاهد باشیم.
خبرنگار: علی سی پی
نظر شما