رضایت ۹۰ درصدی شهروندان از طرح «تورم صفر»/ بسته جدید مسکن به‌زودی رونمایی می‌شود

سخنگوی شهرداری تهران توضیحاتی درباره ورود اتوبوس‌های سه کابین، بسته جدید مسکن، رضایتمندی شهروندان از طرح «تورم صفر»، درختان چیتگر، قراردادهای شهرداری با طرف چینی و ... ارائه داد.

به گزارش خبرنگار شهر، همزمان با نشست خبری عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران که امروز در خانه شهر(بلدیه) برگزار شد از حسین قربانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان و فاطمه بغدادی خبرنگار خبرگزاری میزان تقدیر به عمل آمد. 

سخنگوی شهرداری تهران در ابتدای سخنان خود در خصوص ورود متروباس‌ها به تهران و شایعه تخریب میادین برای عبور اتوبوس‌های سه کابین اظهارداشت: در خصوص متروباس‌ها موارد مطرح شده شگفت انگیز است. به روان مردم رحم کنید. در یک توییت و در چند خط سه یا چهار دروغ گفته شده است. به طور مثال دریافت پول از بانک مرکزی و اینکه قیمت اتوبوس‌ها چند برابر رقم اصلی است و باید میادین تخریب شوند که همه این موارد غلط است. 

تکلیف شایعه با شکایت حقوقی روشن می‌شود

محمدخانی افزود: ما از این فرد شکایت حقوقی کرده‌ایم و با مشخص شدن نتیجه شکایت تکلیف شایعه مشخص خواهد شد. باید قراری با هم بگذاریم که در این شرایط خاص خبرهای مثبت و امیدبخش برای مردم داشته باشیم و ذهن مردم را خراب نکنیم.

برخی ناامیدی را در مردم رقم زدند

وی با بیان اینکه یکی از اعضای شورا دو سال پیش ادعایی مطرح کرد که سوخت اتوبوس‌های برقی، گازوییل است و برای مردم ابهام ایجاد و سپس مشخص شد که این چنین نیست، گفت: این افراد یک ناامیدی در مردم رقم زدند. امروز هم ماجرا همین است. به رغم تحریم‌های ظالمانه و محاصره ادعایی ترامپ و آمریکایی‌ها اتوبوس‌هایی با ۲۶ متر طول در کنار اتوبوس های دوکابین و تک کابین وارد کشور شدند.

دو برابر دوره گذشته اتوبوس وارد کشور کردیم

محمدخانی همچنین تصریح کرد: ما از منظر اقتصادی در سخت‌ترین شرایط تاریخ انقلاب هستیم و در این شرایط دو برابر دوره گذشته اتوبوس وارد کشور کردیم. اگر همین مدت از جنگ ۱۲ روزه تاکنون را در نظر بگیریم دو برابر دوره پنجم اتوبوس وارد کرده‌ایم. اتوبوس های دوکابین فعال در خطوط باعث رضایت شهروندان شده و اینکه مدام ایراد بگیریم به روان و آرامش مردم آسیب می‌زند. 

محمدخانی در رابطه با اظهار نظر یکی از اعضای شورا در مورد استیضاح شهردار تهران اظهار کرد: من در سخنان هیچ یک از اعضا چنین صراحتی ندیدم. در رسانه ها این موضوع را مشاهده کردم. گرچه می‌دانم برخی اعضا از روز اول دوره گزینه دیگری داشتند و بعد از پنج سال نتوانستند خود را با شرایط جدید وفق دهند. با توجه به عملکرد شهرداری تهران در طول سال‌های اخیر به ویژه یک سال گذشته که نقطه اوج کار بوده به نظر می‌رسد زمان بندی مناسبی برای بیان این مطالب نیست. 

هر هفته یک خبر خوب و امیدبخش شهری برای مردم

وی افزود: این مجموعه شبانه روزی کار می‌کند، هر هفته یک خبر خوب و امیدبخش به مردم مخابره می‌شود و پروژه های مختلفی از جمله طرح تورم صفر، چشم روشنی، افتتاح آزادراه شهید شوشتری، تقاطع خیابان ستارخان- بزرگراه چمران و دیگر پروژه‌ها اجرا می‌شود و اقدامات سازنده‌ای انجام می‌گیرد. لذا زمان مناسبی برای بیان چنین موضوعی نیست. البته موضوع را نمی توان به تمام اعضای شورا تعمیم داد.

بسته جدید مسکن به زودی رونمایی می‌شود

سخنگوی شهرداری تهران در رابطه با نوسازی بافت فرسوده در دوره ششم مدیریت شهری، یادآور شد: تا جایی که در جریان هستم نوسازی بافت فرسوده نسبت به دوره های قبل کاهشی نبوده است. به ویژه با مشوق‌هایی که در نظر گرفتیم اتفاقات مثبتی در این بخش رخ داده است. عمده مصوبات کمیسیون ماده پنج مرتبط با طرح های موضعی و موضوعی همچون طرح اسلام آباد و کن است. 

محمدخانی با بیان اینکه طرح موضعی مربوط به یک محدوده مشخص برای رونق ساخت و ساز در آن است، خاطرنشان کرد: در نفرآباد بیش از دو دهه یا به روایت برخی دیگر در سه دهه، هیچ ساخت و سازی صورت نگرفته بود و خانه ها در حال خراب شدن روی سر مردم بود. بعد از مصوبه کمیسیون ماده پنج ساخت و ساز با کمک مردم و سازندگان در حال انجام است. همین اتفاق در کن و اسلام آباد هم افتاد. 

وی اضافه کرد: در بسته جدید مسکن که به زودی رونمایی می‌شود بسته تشویقی و مجموعه اقداماتی پیش بینی شده که مردم خانه‌های خود را بازسازی کنند. از سویی دیگر تلاش بر این بوده که قوانین اصلاح شود.

محمدخانی گفت: هماهنگی‌هایی هم بین کمیسیون ماده پنج و وزارت راه و شهرسازی وجود دارد که انقباض ایجاد شده در دهه های اخیر و نگاهی که باعث رکود صنعت ساختمان شده رفع شود و سرمایه گذاران و مردم بتوانند آنطور که می‌خواهند و تمایل دارند خانه‌های خود را بازسازی کنند.

همیشه شرایط برای بازدید اعضای شورا از مناطق فراهم بوده است

سخنگوی شهرداری تهران در مورد گلایه یکی از اعضای شورا نسبت به ایجاد اخلال توسط یکی از معاونان شهردار برای حضور در مناطق، یادآور شد: نامه ای که از سوی ایشان به منطقه ارسال شده بود یک روز کامل شهردار، مشاورین و معاونین آن منطقه را می ‌رفت و عملا باید یک روز تعطیل می‌شد. رییس شورا هم پاسخ حکیمانه ای در این زمینه داشت. 

وی همچنین تصریح کرد: چون اعتراض مشابهی هم دو سال قبل در مورد منطقه ۱۷ صورت گرفت، این موضوع مطرح شد که اگر قرار باشد شهرداران منطقه، کل هفته را به همراهی با اعضای شورا و بازدیدها اختصاص بدهند، نمی‌توانند به اقدامات دیگر رسیدگی کنند. باید یک روز مشخص تعیین شود که شهردار منطقه و معاونین بتوانند اعضا را همراهی کنند. همین حالا هم اعضای شورا در مناطق حضور می‌یابند و با مردم و یا دستگاه های دیگر در مناطق جلساتی برگزار می‌کنند. شهرداران مناطق در این راستا حضور را فراهم می‌کنند اما میسر نیست که شهردار منطقه، شهردار نواحی، مشاورین و معاونین یک روز کامل را به اعضای شورا اختصاص دهند.

محمدخانی گفت: ما ۲۱ عضو داریم و با این شرایط چیزی از ماه باقی نمی‌ماند که شهرداران به امور دیگر بپردازند. به هر شکل شرایط برای بازدید اعضای شورا از مناطق فراهم بوده کمااینکه در طول این پنج سال اعضای شورا هم بازدیدهایی از پروژه های منطقه داشته اند.

 رییس جمهور بارها از طرح «تورم صفر» حمایت و اعلام کرده دیگر شهرها نیز از تهران الگو بگیرند

سخنگوی شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح «تورم صفر» با حمایت از سطوح بالای کشور روبه رو است، اظهار کرد: رییس جمهور بارها از این طرح حمایت و اعلام کرده دیگر شهرها نیز از تهران الگو بگیرند. قرار بر این شد کمیته ای هفت نفره شکل بگیرد که در کنار برخی وزرا شهردار تهران نیز در آن کمیته عضو است. در جلسه اخیر این کمیته، شهردار تهران گزارشی ارائه داد که با استقبال اعضا روبه رو شد. 

محمدخانی همچنین تصریح کرد: شهردار گزارش دیگری هم در جلسه هیئت دولت ارائه داد که با استقبال همراه بود. به هرشکل هم شهرداری و هم دولت به دنبال ادامه این طرح هستند. امیدواریم نوع نگاه رییس جمهور در وزارت خانه ها هم جاری و ساری شود و حمایت آنها جدی تر از قبل باشد تا در سایر شهرها هم اجرایی شود. 

وی افزود: بنده به عنوان نماینده شهرداری تنها می توانم درخواست و یا دعا کنم که از این طرح حمایت کنند و همراهی لازم را داشته باشند.

 خط کشی بین اتباع و افراد با شناسنامه و بی شناسنامه نداشتیم

سخنگوی شهرداری تهران در مورد فعالیت‌های مراکز آموزشی در بوستان‌ها برای اقشار آسیب دیده و اتباع، گفت: ما در تمام سال‌ها و در دوره ششم مدیریت شهری خط کشی بین اتباع و افراد با شناسنامه و بی شناسنامه نداشتیم. اقدام ویژه ای که در ایام کرونا و در زمان آغاز دوره ششم، انجام شد این بود که شهرداری تهران تمام اتباعی که هیچگونه اسناد هویتی داشتند را واکسینه کرد. 

وی ادامه داد: در برخی کشورها مواردی غیرانسانی مطرح می شد و برای سالمندان واکسن تزریق نمی‌کردند اما شهرداری در مناطق آسیب دیده تهران دنبال افراد می‌گشتند که واکسن آنها تزریق شود. پیدا کردن این افراد با توجه به اینکه اسناد هویتی نداشتند کار بسیار سختی بود. 

محمدخانی همچنین خاطرنشان کرد:  طیف وسیعی از آموزش هم برای تمام افراد در فرهنگسراها انجام می شود که آمار دقیق این آموزش‌ها با استعلام از مجموعه‌های تخصصی اعلام خواهد شد.

قراردادهای شهرداری با طرف چینی جهت توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در جریان است

سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص قرارداد شهرداری با چین گفت: دو مدل قرارداد با طرف چینی داریم. یک مورد مربوط به خط اعتباری ایران و چین و خرید واگن های مترو است. در واقع تفاهم بین دولت‌های ایران و چین جهت خرید ۲۱۰۰ واگن برای متروی سراسر کشور است که از این تعداد، ۱۰۷۱ واگن برای شهرداری‌ تهران است‌ و قرارداد دیگر مربوط به اتوبوس و تاکسی برقی است.

وی گفت: قرارداد با طرف چینی دست ما را باز گذاشته بود تا با مدل‌های تامین مالی مختلف، محصولات را متناسب با آن شرایط وارد کنیم‌. اکنون ذیل آن، اتوبوس‌های سه کابین در حال وارد شدن است که دو دستگاه وارد شده و مابقی وارد می‌شود. اتوبوس های دوکابین دیزلی را نیز داریم که ۱۰۱ دستگاه در حال فعالیت است‌ و ۳۱ دستگاه نیز روزهای آینده وارد خیابان ها می‌شوند و البته ۱۷ مورد نیز در حمله وحشیانه آمریکایی‌ها آسیب دیدند. 

محمدخانی بیان کرد: در عین حال اتوبوس‌های تک‌کابین برقی نیز همچنان وارد می‌شوند و خط انتقال اتوبوس‌ها در جریان است. همچنین برای واردات تاکسی مذاکراتی در جریان است تا مدل های دیگری نیز در سبد خرید تاکسیرانان اضافه کنیم. ممکن است از این ظرفیت برای واردات ون‌تاکسی‌های برقی و سایر مدل‌ها استفاده کنیم . بنابراین مسیر بسته نشده و قراردادها در جریان است. 

 تکرار یک ادعای غلط برای آن ادعا وجاهت ایجاد نمی‌کند

سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهر درخصوص موضوع قطع درختان چیتگر که از طرف یکی از اعضای شورا مطرح و شهرداری این دوره را مقصر آن دانستند، گفت: تکرار یک ادعای غلط برای آن ادعا وجاهت ایجاد نمی‌کند. در سال ۱۴۰۳ با تعدادی از فعالان حوزه محیط زیست و مسئولان ذیربط این حوزه به پارک چیتگر رفتیم و در آنجا یک جلسه سه ساعته داشتیم و دلایل متعددی درباره علت این خشک شدن و آفت زدگی درختان بیان شد و جمع‌بندی آن جلسه روشن است. اینکه آیا شهرداری در این دوره تقصیری دارد یا اینکه برعکس تلاش کرده ترک فعل ها و قصورات قبلی را جبران کند، مشخص است. حتی برخی از این دلایل به شرایط اقلیمی بر می‌گردد.

ده‌ها هزار نهال طی سال‌های اخیر در چیتگر کاشته شد و رکورد آبرسانی زدیم

محمدخانی بیان کرد: اینکه اقداماتی در دهه ۸۰ در منطقه ۲۲ انجام گرفته و چقدر در ایجاد شرایط کنونی درختان مؤثر بوده است، در آن جلسه مطرح شد. آمادگی دارم با حضور این اعضای شورا و مجموعه ای از  کارشناسان محیط زیست به این بوستان برویم و بررسی کنیم که دلایل مختلف این ماجرا چیست و در این دوره چه کارهایی باید انجام می‌شد و آیا این اقدامات انجام شده یا نشده است. ده‌ها هزار نهال در این سال‌ها کاشته شده، رکورد آبرسانی را زدیم، بحث بازچرخانی آب‌ انجام شده، هرچند این اقدامات کل مشکل را حل نمی‌کند. چرا که معضلی که طی دودهه ایجاد شده با اقدام چند ساله به طور کامل حل نمی‌شود. 

رضایت ۹۰ درصدی خریداران از طرح «تورم صفر»

وی در پاسخ به سوال خبرنگار جمهوری اسلامی در خصوص طرح «تورم صفر» عنوان کرد: قرار است، مرغ، رب و پنیر تا پایان این ماه به این طرح اضافه شود. الان ۱۲ قلم کالا به دو روش حضوری و غیر حضوری از طریق شهرزاد و کارت بانکی سرپرست خانوار ارائه می‌شود. دو نظر سنجی از شهروندان تهرانی و از خریداران و استفاده کنندگان از این طرح انجام دادیم. در هر دو مورد میزان رضایت مردم بالا است‌. در خریداران میزان رضایت از طرح بالای ۹۰ درصد است. 

سخنگوی شهرداری تهران اضافه کرد: البته شهروندان نقطه نظراتی هم دارند از جمله افزایش و دسترس پذیری نقاط عرضه و افزوده شدن اقلام دیگر به این طرح  که این خواسته‌ها هم انجام خواهد شد.

انجام تصمیمات برعکس خواسته رییس جمهور در زیر مجموعه‌های دولت

محمدخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار پرشین‌خبر درباره مصوبه هیات وزیران با موضوع کاهش جمعیت‌پذیری تهران و البرز بیان کرد: بنای ما همکاری حداکثری با دولت به خصوص در این شرایط کشور است که مورد تاکید رییس جمهور هم هست. اما این نگاه سازنده و هم افزایی رییس جمهور، باید در تمام ارکان دولت، ساری و جاری شود. اما متاسفانه گاهی تصمیماتی گرفته می شود که در مسیر عکس خواسته رییس جمهور است. 

وی یادآور شد: نتیجه این طرح ها و مدل های انجمادی، توقف هرگونه ساخت و ساز و تولید مسکن در شهر است که مبنای کارشناسی دقیقی هم ندارد و نتیجه این طرح ها، در این انبوه بافت فرسوده در شهر خودش را نشان می‌دهد. باید این دوستان بررسی کنند که این تصمیمات و این دست مصوبات چه اثر و چه بلایی را سر پایتخت آورده و در نتیجه آن نیمی از مسکن پایتخت فرسوده است. 

آمادگی شهرداری تهران برای احداث راه‌آهن شهری بین تهران و شهرهای اطراف

سخنگوی شهرداری تهران بیان کرد: این مصوبه تا به مرحله اجرا برسد زمانی را خواهد برد. برخی از اعضای مجلس نیز با آن مخالفت کردند و حتی نیاز به ورود مجلس است چرا که در این سطح قانون‌گذاری صورت می گیرد و به نظر باید به عنوان یک لایحه به مجلس برود. در این طرح، نقاط ارزشمند و سازنده ای هم وجود دارد که شهرداری پیش قدم بوده از جمله احداث راه‌آهن شهری بین تهران و شهرهای اطراف که شهرداری برای نمونه در پرند پیش قدم بوده و اعلام آمادگی کرده که برای دیگر شهرها نیز این اقدام انجام شود. 

اخراج ۳۵۰ کارگر حوزه پسماند از اساس صحت ندارد

سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص شایعه اخراج ۳۵۰ کارگر حوزه پسماند گفت: ما در سامانه‌های رصدی، این اخبار را رهگیری می‌کنیم تا مشخص شود که اولین نقطه‌ای که این شایعات را مطرح می‌کند کجاست. این خبر اولین بار از شبکه‌هایی که شباهت داشتند به رفتارهای رسانه ای منافقین و با ادبیات مشابه آن‌ها منتشر شد و بعد از آن ضریب پیدا کرده و در برخی از رسانه ها بازنشر داده شد.

محمدخانی با تاکید بر اینکه این خبر از اساس دروغ بود، توضیح داد: تعداد زیادی از همکاران در سازمان پسماند که قرارداد موقت داشتند در حال تبدیل وضعیت به قرارداد بلند مدت و قابل اتکا هستند. در این مسیر ممکن است وقفه هایی در طی مراحل داشته باشیم. 

 دشمنان به دنبال آشوب در تهران و کشور هستند

سخنگوی شهرداری تهران اضافه کرد: بنابراین اصل شایعه از اساس صحت ندارد و منبع انتشار هم مشکوک است. برنامه ریزی دشمنان مشخص است و دنبال آشوب در تهران و کشور هستند و باید رسانه‌ها توجه کنند که در این ایام از این دست شایعات بی‌اساس که باعث ناامیدی و خشم در مردم می‌شود و عجیب و غریب است، خواهیم داشت.

ساخت پارکینگ پناهگاه‌ها به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسید

محمدخانی در جواب پرسش خبرنگاری درباره تمهیدات شهرداری برای شرایط جنگی بیان کرد: ما در آستانه جنگ نیستیم بلکه همچنان در شرایط جنگی هستیم و مدیریت شهری بر اساس این شرایط جنگی اقدامات خودش را انجام می دهد. 

وی درباره بحث پناهگاه ها یادآور شد: به دلیل شیوه جنگی که دشمنان در این دو جنگ به کار بردند عملا استفاده‌ از پناهگاه ها برای پناه دادن به جمعیت انبوه بهترین گزینه نیست و گاهی حضور مردم در منازل خودشان وضعیت ایمن تری خواهد داد. 

سخنگوی شهرداری تهران عنوان کرد: در بحث اقدامات کوتاه‌مدت و اضطراری، سازمان‌ بحران تلاش‌هایی در این زمینه انجام داد و اعلام کرد که برخی ایستگاه‌های مترو، مجتمع‌های تجاری و مدارس برای اسکان پناهگاهی وضعیت خوبی دارند. در هر منطقه و ناحیه این ظرفیت ها مشخص است. 

محمدخانی ادامه داد: اقدام بلند مدت که طبیعتا چند سال طول می کشد این است که سازه های چند منظوره زیرزمینی ساخته شود. مجتمع های تجاری- اداری زیرزمینی و پارکینگ- پناهگاه که ظرفیت استفاده از پناهگاه در شرایط جنگی را هم خواهد داشت که این موضوع در قالب طرح جامع زیرسطحی تهران است و به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی هم رسیده است. یک مورد از این پارکینگ پناهگاه‌ها در منطقه ۱۰ در آستانه افتتاح است. 

انتهای پیام/

۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۰
کد مطلب: 87458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =