ضوابط میراث فرهنگی در امامزاده یحیی مشکل‌ساز شده است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در مورد محله امامزاده یحیی گفت: عدم عقب نشینی ملاک‌های میراثی به دلیل ضوابط میراث فرهنگی از جمله درخواست‌های مردم این محله است.

 به گزارش شهر ناصر امانی در دویست و هجدهمین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران با ارائه گزارشی از بازدید اخیرش از محله امامزاده یحیی با بیان اینکه  همه ما اسم امامزاده یحیی را شنیدیم که مرکز تهران قدیم در منطقه ۱۲ بوده، گفت: مشکلات محله امامزاده یحیی مانند مشکلات سایر محلات است؛ بافت میراثی محله که می‌توانست فرصت بزرگی برای توسعه و سرمایه گذاری و جذب گردشگر باشد، متأسفانه حالا تبدیل به تهدید شده و یکی از عوامل عقب ماندگی و آسیب های اجتماعی محله شده است؛ به گونه‌ای که وقتی در محله قدم می زنید با معابر تنگ و باریک و واحدهای مسکونی فرسوده که در حال ریزش است، روبرو می‌شوید.

۱۰ درصد ساکنان محله امامزاده یحیی بومی هستند

وی بیان کرد: ۱۰ درصد ساکنان بومی هستند و مابقی ایرانی غیربومی یا اتباع هستند که مالکان ملک خود را به انباری و کارگاه اجاره دادند و بعد از آن، از محله کوچ کردند. همچنین تعداد محدود ساکن هم در حال رفتن از محله هستند.

عضو شورای شهر تهران گفت: حضور اتباع خارجی کاملا مشهود است. از یک مدرسه دولتی پسرانه بازدید کردم که نیمی از دانش آموزان آن اتباع بودند.

امانی اظهار کرد: وضعیت شب و روز در این محله متفاوت است؛ به گونه‌ای که روزها کار و زندگی در جریان است و مردم ساکن رضایت دارند چراکه موجب دور شدن آسیب اجتماعی و تولید ثروت در محله شده؛ اما با غروب خورشید شرایط متفاوت می شود و ناامنی و حضور آسیب دیدگان اجتماعی وضعیت دیگری در محله رقم می زند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: البته در طول روز مردم با تردد با مشقت روبرو هستند چراکه همزمان موتورسیکلت و وانت و چرخ دستی در حال تردد هستند که باید در این معابر تنگ و باریک به دیوار بچسبی تا آسیب نبینی.

وی با بیان اینکه عدم عقب نشینی ملک های میراثی به دلیل ضوابط میراث فرهنگی یکی از موضوعات در سطح محله است، گفت: املاک رها شده مورد استفاده معتادان است و تعدادی از املاک پلاک قرمز هستند و محل استفاده توزیع کنندگان موادمخدر شده است، به نحوی که اقدام به نصب چادر در حیاط کردند که در این میان وضعیت بانوان معتاد تأسف‌آور است.

امانی با اشاره به کمبود شدید پارکینگ در این محله گفت: این محله ظرفیت‌های رها شده زیادی دارد و می بینیم که سنگ فرش های این محله با تردد زیاد خودروهایی که برای فرار از ترافیک معابر مجاور بر روی سنگ فرش‌ها می‌آیند، در حال نابودی است.

وی در قرائت خواسته های مردم گفت: حل مسائل میراث فرهنگی و رسیدگی به وضعیت املاک غیرمیراثی رها شده، تعیین تکلیف طرح موضعی و تعیین تکلیف پهنه محله، تدقیق املاک رها شده و برخورد جدی با واحدهای پلاک قرمز، تملک املاک معارض جهت تعریض معابر، توجه به امنیت اجتماعی در هنگام شب و ساخت پارکینگ محله ای از جمله درخواست های مردم این محله بود.

انتهای پیام/

۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳
کد خبر: 50470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =