به گزارش شهر، بررسی روند هزینههای بودجه عمومی شهرداری نشان میدهد، منابع عمومی توان تأمین مالی همه پروژههای توسعه شهر را نداشته و جلب مشارکت و سرمایه بخش خصوصی ضرورتی انکار ناپذیر است. به طوری که نگاهی به اعتبارات طرحهای تملک دارایی های سرمایهای در بودجه سنواتی بیناگر این است که کل اعتبارات عمومی شهرداری تهران کفاف نیازها را نمیدهد.
بر اساس اعداد و ارقام در مصوبه بودجه سنواتی، اعتبار مورد نیاز برای به پایان رساندن پروژهها، چند ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که با افزایش بودجههای سالانه این ارقام به صورت مستمر افزایش پیدا میکند. این در شرایطی است که به عنوان مثال فقط کل بودجه عمرانی شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۵ میلیارد تومان است به این ترتیب، تکمیل این پروژهها بدون در نظر گرفتن تورم و در صورت استمرار تأمین مالی سال ها طول میکشد.
برای این حل این مساله اما؛ شهرداری تهران در بودجه سال ۱۴۰۰ خود برای نخستین بار توجه ویژهای به بخش سرمایهگذاری کرد.
آنطور که شکرالله بنار، مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران گفته است: در تبصره ۱۹ بودجه ۱۴۰۰ در حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه مناطق، سازمانها و شرکتها طراحی کردیم و با توجه به ابلاغ بودجه به سازمان سرمایهگذاری در حال ابلاغ تکالیف به مجموعهها هستیم. از طرف دیگر بر اساس بودجه امسال شهرداری تهران، مقرر شد سازمان ۱۰ درصد این بودجه را تامین کند، یعنی ۴ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان سهم سازمان در تامین نقدینگی برای بودجه ۱۴۰۰ است.
بررسی بودجه امسال شهرداری تهران نشان میدهد، موضوع برنامه جلب مشارکت بخش خصوصی با ابزار اهرم سازی منابع طرحهای تملک داراییهای سرمایهای و سایر تسهیلات لازم برای جذب سرمایهگذاران پیشبینی شده است. بهرهمندی از مشارکت و سرمایه گذاری به شهرداری این امکان را میدهد که با کاستن از بار مالی تأمین عمومی خدمات، به برنامهریزی و سیاست گذاری در حوزههای مهمتر بپردازد و از توان مدیریت ریسک و نوآوری بخش خصوصی هم بهره مند شود.
مدیران شهری در بودجه ۱۴۰۰، تقریبا برای همه معاونتها و مناطق تکالیفی برای سرمایهگذاری مشخص کردهاند. به گفته مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران؛ در سال ۱۴۰۰ برای مناطق شهرداری رقم پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان، معاونت حمل و نقل هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان، معاونت مالی یک هزار میلیارد تومان، معاونت فنی، عمرانی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، معاونت فرهنگی و اجتماعی هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، معاونت خدمات شهری ۴۴۵ میلیارد تومان، معاونت شهرسازی ۵۶ میلیارد تومان و معاونت برنامهریزی ۲۰۰ میلیارد تومان که جمعا معادل رقم ۱۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است تکلیف سرمایهگذاری داریم.
کارشناسان بر این باورند که، انتشار اطلاعات مربوط به سرمایهگذاری در بودجه و اینکه هر بخش چه تکالیفی دارد و سرمایهگذاری قرار است در کجای شهر انجام شود، سبب توجه ویژه و همچنین اطلاع رسانی پروژههای قابل واگذاری یا مشارکت است و گامی مهم به جهت شفاف سازی و همچنین تأمین منابع مالی بخشی از پروژهها خواهد بود.
نظر شما