به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به برنامه های پیش بینی شده از سوی شهرداری تهران برای هفته بدون پلاستیک، گفت: باتوجه به مصرف بیشاز حد کیسههای پلاستیکی و ظروف پلیمری که مشکلات بهداشتی، زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی را در پی دارد، ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب برای کاهش تولید و مصرف این ظروف و جایگزینی کیسههای جدید با خاصیت تجدیدپذیری و غیر سرطانزایی امری اجتناب ناپذیر است.
انصاری با تاکید بر لزوم یکپارچگی همه بخشها اعم از تولیدکننده، مصرفکننده، ناظر بهداشت، سلامت و دست اندرکاران امور فرهنگی و رسانه ای در پویش کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی، عنوان کرد: آموزش و اطلاعرسانی در حرکتی هماهنگ، برای کاهش استفاده و تولید این اقلام و ایجاد یک فرهنگ در سطح کشور ضروریست.
او افزود: اداره کل آموزشهای شهروندی و اداره کل محیط زیست و توسع پایدار با همکاری و مشارکت دیگر مجموعه های مدیریت شهری، اقدام به طراحی برنامه و تدوین دستورالعملی به منظور آگاهسازی شهروندان در رابطه با مخاطرات استفاده از کیسههای یکبار مصرف پلاستیکی و نهادینهساختن الگوهای فرهنگی در زمینه کاهش استفاده از این مواد در سطح جامعه و ضرورت جایگزینی آنها با کیسههای پارچهای و کاغذی، کرده است.
مجتبی دانشور، مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران نیز در این باره با اشاره به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر الزام کاهش استفاده از کیسهها و ظروف پلاستیکی، بیان کرد:۲۱ تیرماه به عنوان «روز بدون کیسههای پلاستیکی» در شهرداری تهران، نامگذاری شده است و همزمان با روز جهانی بدون پلاستیک (۱۳ تیرماه) برنامههای متناسب از ۱۴ تیرماه لغایت ۲۱ تیرماه برگزار میشود.
او هدف از برگزاری این برنامهها را اطلاعرسانی به منظور کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی و ظروف پلیمری و لزوم جایگزینکردن آنها، ارائه آموزشهای غیر حضوری با استفاده از فضای مجازی و برگزاری برنامههای آموزشی رویداد محور با رویکرد جامعهپذیری شهروندان عنوان کرد.
مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران ادامه داد: با وجود بیش از صدها کارگاه بازیافت غیر مجاز پلاستیک در سطح شهر تهران، موضوع استفاده از کیسههای پلاستیکی بویژه برای مواد خوراکی جزء مخاطرهآمیزترین مسائل دنیای مدرن کنونی است.
او با اشاره به برنامههای هفته بدون پلاستیک، گفت: استقرار یک کانتر برای توزیع ۲۷ هزار کیسۀ پارچهای در روز ۲۱ تیرماه توسط شرکت شهروند و سازمان میادین میوه و تره بار، ارائه آموزش چهره به چهره جهت آموزش ضرورت عدم استفاده از کیسه های پلاستیکی همراه با توزیع کیسه های پارچه ای در یکی از فروشگاه های(شهروند) و یکی از میادین میوه و تره بار، تبلیغات محیطی، تولید بسته آموزشی، توزیع و انتشار در فضای مجازی، ارائه آموزش مستمر در کانتر پیش بینی شده فروشگاه و میادین منتخب مناطق جهت آموزش به شهروندان از جمله برنامه های تدارک دیده شده در این هفته است.
دانشور در خاتمه با اشاره به اینکه نمایش خیابانی یکی از برنامههای مناسبتی این هفته بود، توضیح داد: این برنامه با توجه به شیوع کرونا و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی برگزار نخواهد شد.
نظر شما