۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
کد خبر: 3097
مدیرکل خدمات شهری: ریختن زباله در مسیل ها مصداق وندالیسم است

شهر: مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران گفت: شهروندان باید بدانند که زباله ای که به نهرها می ریزند وارد کانال ها و مسیل ها می شود و در صورت باران این کانال ها هستند که منجر به سیل می شوند و جان شهروندان به خطر می افتد.

اصغر عطایی، مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار شهر درباره لایروبی مسیل های تهران گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار کیلومتر نهر در شهر تهران وجود دارد؛ پیمانکاران خدمات شهری هر ناحیه موظف هستند انهار فرعی که خیلی کم عمق و کم عرض هستند را مانند پیاده روها تمیز و زباله ها را خارج کنند.

او با بیان اینکه ۵۳۰ کیلومتر مسیل در شهر تهران وجود دارد، گفت: نهرهای درون شهر به کانال ها و مسیل ها می روند و اگر خوب پاکسازی نشوند زباله ها به کانال ها و مسیل ها می روند. بعضی از این کانال ها زیر زمین هستند و کارگرها به سختی می توانند آنها را تمیز کنند.

کار شبانه روزی پیمانکاران

عطایی گفت: در مورد پاکسازی مسیل ها و کانال ها دو وجه وجود دارد؛ اول اینکه پیمانکارانی که به صورت شبانه روز کار می کنند با تمیز کردن نهرها مانع ورود زباله به کانال ها شوند. بحث دوم در مورد پیمانکاران لایروبی است که در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران وجود دارند و در طول سال به صورت مستمر با ماشین آلاتی از جمله بولدوزر و بلیزر واریزه ها و سنگ هایی که بارش ها با خودشان به همراه می آورند پاکسازی می کنند.

او ادامه داد: در صورتی که در یک باران این واریزه ها پاکسازی نشود ظرفیت برای باران بعدی وجود ندارد. به همین دلیل پاکسازی کانال ها و مسیل ها جزو برنامه ها است و همه مناطق شهرداری پیمانکار دارند که هم رودخانه ها و هم مسیل ها را لایه برداری کنند که یک کار مستمر است.

عطایی با اشاره  به بارش های بهاری سال جاری که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، گفت: مسیل کن در این بارش ها ظرف ۲۰ دقیقه به ۲۵ میلی متر رسید و خسارات مالی به بار آورد. به همین دلیل لایروبی یک کار بسیار حیاتی است چراکه سیل از مسیل ها آغاز می شود نه نهرهای شهر و این کار به جان شهروندان در ارتباط است.

نهرها محل تخلیه زباله کسبه نیست

مدیر کل خدمات شهری شهرداری تهران یادآور شد که شرایط کنونی نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است اما هنوز بعضی از کسبه بدون توجه به اینکه زباله ها از نهرها راهی مسیل ها می شوند و جان خودشان را به خطر می اندازند، نهر را محل تخلیه ضایعات خود می دانند.

عطایی در پاسخ به این سوال که با وجود کار شبانه روزی مورد اشاره چرا همچنان نمای مسیل ها و کانال ها مملو از زباله است، گفت: پیمانکاران بابت کاری که باید در سطح جغرافیایی مشخص انجام دهند پول دریافت می کنند و ناظرانی هم به کار آنها نظارت می کنند که در صورت هر گونه خطا و کوتاهی پیمانکار جرایمی در نظر گرفته می شود.

 با ۱۳۷ تماس بگیرید

او گفت: سامانه ۱۳۷ در حال حاضر خیلی قوی شده است و به محض اینکه شهروندان تماس بگیرند و جای خاصی را اعلام کنند که حتی بوی بدی می دهد به سرعت تماس ها به همان منطقه و ناحیه وصل می شود و با فوریت رسیدگی می شود. آمارهای ۱۳۷ نشان می دهد که مردم در این باره خیلی خوب همکاری می کنند و با همکاری آنها می توانیم برنامه ریزی بهتری داشته باشیم و مناطق سریع اقدام کنند.

لحاف و تشک در کانال

عطایی در پاسخ به این سوال که عجیب ترین زباله هایی که تا کنون در کانال ها مشاهده شده است چیست، گفت: در یک کانال دفنی که ۲۰ متر زیر زمین است یک دست کامل مبل پیدا شد که حتی برای خارج کردن باید خرد می شدند و از زیر دریچه خارج می شدند و اصلا نمی دانیم چطور این مبل ها به آنجا منتقل شده بودند. این کار حتما کار یک فرد عادی نیست و احتمالا یک وندالیست چنین کاری انجام می دهد. البته در زمان خانه تکانی ها اغلب لحاف و تشک نیز در کانال ها وجود دارد که بعد از ماندن در آب حجم زیادی هم پیدا می کنند. اینها به راحتی در کنار خیابان توسط مأموران شهرداری جمع آوری می شوند و ما اصلا نمی دانیم دلیل این حجم ضایعات در داخل مسیل ها چیست.

خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
کد خبر: 3097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 3 =