به گزارش خبرنگار شهر، میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و شصت و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در بخش رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان و در برخی قسمت ها در طول مسیر، لوله و تجهیزات شهری مربوطه مورد سرقت قرار گرفته و با توجه به اینکه این خط در رفیوژ میانی بزرگراه قرار گرفته و روی آن درخت و فضای سبز تعبیه شده و درختان مورد آبیاری قرار میگیرند، خاک اشباع و سنگین و همین امر موجب نشست لوله و خاک شده که به دنبال آن به وضوح اعوجاج زمین در طول گستردهای با چشم مشاهده میشود و ممکن است لوله دچار شکستگی در چند نقطه شده باشد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در نشست خبری اخیر خود درباره جلوگیری از سرقت از ادوات و تجهیزات پلها گفت: این مشکلات وجود داشت که دنبال میکنیم از این سرمایهها صیانت کنیم؛ به طوری که نظارتها را تشدید و همچنین با پلیس نیز هماهنگ کردیم.
تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ در گفتوگو با خبرنگار شهر درباره سرقت لوله از زیر زمین در رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان اظهار کرد: این لوله ها بخشی از آبهای سطحی منطقه ۱۸ را جمع آوری می کند و در یک نقطه ای به صورت عرضی وارد آزادگان می شود و به صورت طولی به رفیوژ میانی آزادگان که یک بافت فضای سبز نیز دارد انتقال پیدا می کند؛ پس از آن از نقطه ای از منطقه ۱۹ خارج می شود و وارد زمینهای کشاورزی و دشت حریم منطقه می شود.
وی با بیان اینکه از همان زمانی که بزرگراه آزادگان احداث شده این لوله ها وجود داشتند، افزود: طی این سالها تعدادی از افرادی که درگیر آسیب های اجتماعی بودند در این محل اتراق داشته و به مرور بخشی از این لوله ها که از نوع کاروگیت هستند بر اثر آتشی که در محوطه روشن شده، سوخته و این افراد قسمتی از لوله ها را بریده و به عنوان ضایعات می فروختند.
فرهادی ادامه داد: پس از سرقت و از بین رفتن لوله ها در بخشی از آزادگان، به واسطه آبیاری فضای سبز زیر آن خالی شده و در واقع بخشی که لوله ای در آن وجود نداشته نشست کرده و کاملا فرو رفته و بخش دیگر نیز اعوجاج و انحنایی پیدا کرده که حتما در آینده نشست خواهد کرد.
شهردار منطقه ۱۹ اضافه کرد: بخشی که نشست کرده وسط بزرگراه آزادگان به طول بیش از ۲۰۰ متر درمحدوده منطقه ۱۹ است و باید سریعا نسبت به مرمت آن اقدام شود. بر همین اساس، آگهی مناقصه آن را در روزنامه همشهری اعلام کردیم و به زودی پیمانکار آن برای مرمت مستقر می شود.
وی دو حالت را برای حل این مشکل مطح کرد و توضیح داد: یک حالت برای این موضوع این است که وضع موجود را مرمت و دوباره ازآن استفاده کنیم، حالت دیگر این است که با توجه به اینکه این مشکل در رفیوژ میانی آزادگان است، هر آن در آینده امکان دارد دوباره به دلایل مختلف فرونشست داشته باشد و احیانا اگر بخش سواره رو را در خودش درگیر کند قاعدتا ترانزیت پایتخت، مخصوصا ترانزیت کالاهای اساسی تهران و استانهایی که با پایتخت ارتباط دارند را دچار اختلال می کند. این اختلال می تواند آسیب های جدی به مسائل جاری و اقتصادی شهر بزند. به همین دلیل، پیشنهاد ما این است که لوله را از وسط آزادگان خارج و از پایین آزادگان عبور دهیم تا در صورت مشکل، قابلیت دسترسی سریع و امکان تعمیرات سریع آن فراهم باشد و سواره رو را نیز تحت تاثیر قرار ندهد.
فرهادی با بیان اینکه در حال حاضر موضوعی که ما آگهی کردیم برای مرمت وضع موجود است و به محض تعیین پیمانکار نسبت به مرمت اقدام می شود، گفت: مدیریت آبهای سطحی با شرکت خاکریزآب است و درباره این مرمت به دلیل اینکه عنوان شده که نگهداری بر عهده منطقه است، ما آن را انجام می دهیم ولی در شکل و حالت دوم کار اگر بخواهد انجام شود قاعدتا باید معاونت عمرانی و شرکت خاکریزآب درباره آن تصمیم بگیرند.
شهردار منطقه ۱۹ درخصوص راه حل جلوگیری از سرقت مجدد لوله ها عنوان کرد: برای حل این مشکل بهتر است به جای لوله های کاروگیت از لوله های سیمانی که قابلیت جدا شدن یا آتش سوزی یا سرقت ندارند استفاده شود.
شرکت آب و فاضلاب باید شبکه خود را کامل کند
وی در ادامه درباره مشکل تمرکز واحدهای صنعتی و هدایت پساب ها به آبهای سطحی منطقه ۱۹ توضیح داد: واحدهای صنعتی آنچنانی در محدوده شهری منطقه نداریم و اکثر این واحدها در حریم قرار دارند. در محدوده شهری کارگاه های کوچک مقیاس مانند کارگاه خیاطی یا مبل کوبی داریم که صنعتی نیستند اما در ناحیه ۳ منطقه ۱۹ شبکه فاضلاب تکمیل نیست و این شبکه به جایی وصل نیست و آب جاری و آب پساب و فاضلاب خانگی در انهار منطقه جاری می شوند.
فرهادی با تاکید بر این که شرکت آب و فاضلاب باید شبکه خود را کامل کند، یادآور شد: در این خصوص باید تاکید کرد که پساب آبهای شرکت های صنعتی به آبهای سطحی منطقه نمی آید بلکه کلا فاضلاب وارد انهار منطقه و آبهای سطحی می شود و این یک مشکل زیرساختی اساسی است و آن بخشی از ناحیه ۳ که شبکه فاضلاب دارد نیز در زیر بزرگراه آزادگان در دشت تهران رها می شود و هیچ مسیری به تصفیه خانه ها ندارد.
شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به اینکه چندین بار با اعضای شورا و معاونت های مختلف درخواست مان را مطرح کردیم تا شرکت آب و فاضلاب تکلیف بقیه شبکه فاضلاب و آبی که در دشت رها می شود و باعث آلوده کردن محصولات کشاورزی می شود را تعیین کند و تصفیه خانهاش را راه بیندازد، تصریح کرد: البته ما در شهرداری اخیرا تصفیه خانه خلیج فارس را افتتاح کردیم که ظرفیت آن دو هزار متر مکعب است و امسال آن را به ۷ هزار متر مکعب ارتقا می دهیم. با این کار می توانیم بخشی از ناحیه ۳ را لوله گذاری کنیم و بخشی از فاضلاب را از طریق ناحیه یک و دو به سمت تصفیه خانه جنوب انتقال دهیم و بخشی دیگر را نیز به تصفیه خانه منطقه ببریم.
وی با بیان اینکه درباره فاز دوم تصفیه خانه خلیج فارس ترجیح ما این است که تا پایان سال آن را تحویل دهیم ولی فرایند ها و بوروکراسی های اداری آن را نیز باید لحاظ کنیم، خاطرنشان کرد: لوله گذاری که در ناحیه ۳ انجام می شود را خودمان انجام می دهیم و هزینه های سنگینی برای ما دارد اما به نظر می رسد چاره ای جز این کار نداریم چرا که اگر شرکت آب و فاضلاب همین امروز برای احداث تصفیه خانه اقدام کند، ۵ تا ۶ سال طول می کشد تا به مرحله بهره برداری برسد.
*کاروگیت یکی از انواع لوله های پلیمری است که به دلیل داشتن دو جداره مجزا، به لوله پلی اتیلن دوجداره یا لوله پلی اتیلن فاضلابی هم معروف است. سطح بیرونی لوله اسپیرال (مارپیچی یا موج دار) و سطح داخلی آن صاف و صیقلی است.
انتهای پیام/
نظر شما