به گزارش خبرنگار شهر، مهدی چمران در سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استانها با بیان اینکه در بسیاری از موارد اعضای شوراها می توانند مؤثر باشند، اظهار کرد: این اثرگذاری به میزان فعالیت و ورود آنها به مسائل ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه در شهرهایی با معماری اسلامی، محور شهرها بر مساجد استوار است، تصریح کرد: در بسیاری از شهرهای اروپایی، خیابانهای اصلی به مراکز حکومتی منتهی میشوند و شهرسازی آنها بر این محور جلو می رود اما محور ساخت و ساز در کشور ما مسجد بوده است.
چمران با تأکید بر اینکه کوچکترین سلول هر شهر، خانواده است، یادآور شد: محله نیز سلول بعدی است که بدون مسجد معنایی ندارد اما در شهرسازی جدید ساخت و ساز بر محور مسجد نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به ازای ۳۰۰ واحد مسکونی باید مسجد، مدرسه و درمانگاه ساخته شود، خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از شهر تهران که منطقه ۲۲ است، کمترین میزان مدرسه را در کل کشور دارد و نه تنها مسجد، بلکه مدرسه و مراکز پزشکی در آن ساخته نشده است. متأسفانه این به طراحی شهری بستگی داشته که باید زیر نظر شهرداری و توسط مشاور تشکیل می شد و به تصویب شورا می رسید و سپس به شورای عالی معماری و شهرسازی میرفت.
وی ادامه داد: شورای شهر مطابق آنچه در قانون اساسی است، مسئولیت سنگینی دارد؛ قانون سال ۱۳۷۵ مسئولیت شوراها را ضعیفتر کرد اما در سالهای بعد از آن سعی کردیم که اجازه ندهیم به آن آسیب بزنند اما متأسفانه گویا برخی با شورا دشمنی داشتند و میخواستند اختیارات شوراها را کاهش دهند.
چمران افزود: برخی فکر میکنند اگر محدوده شهر گسترده شود مسکن ارزانتر خواهد شد و نمیدانند که عدهای دلال به دنبال سود کلان از زمینهای خود هستند.
وی با اشاره به برخی پیشنهادات در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، اضافه کرد: پیشنهاداتی مبنی بر این بود تغییراتی در مالیات بر ارزش افزوده اعمال شده که منجر به تغییر سهم شهرداریها و به ضرر آنها میشد. با پیگیریهای شهردار تهران در هیئت دولت، این اتفاق منتفی شد و در برنامه توسعه گنجانده نشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه باید بتوانیم اتفاق و انسجامی بین شوراها ایجاد کنیم و شاهد پراکندگی نباشیم، تصریح کرد: باید در مسائل فرهنگی، مشکلات بازگو شود و شوراها با هم حرکت کنند. شورای عالی استانها می تواند در این خصوص به مجلس لایحه ارائه دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه کار فرهنگی زمان می برد تا به قوام برسد، گفت: ملتهای بی فرهنگ دنیا نمی توانند برای خود فرهنگ بسازند؛ تمدن سازی و فرهنگ سازی زمان می برد و باید روی آن کار کرد.
وی افزود: رژیم صهیونیستی تلاش کرد که فرهنگ را از بین ببرد و این کار را در ابتدا از کشور خود آغاز کرد و به قمار و ساخت قدرت های رسانه ای پرداخت؛ متأسفانه در اغتشاشات سال قبل دیدیم که برنامه ریزی ۱۵ ساله را دنبال کردند و نتیجه آن را هم گرفتند اما ملت بیدار ما اجازه نداد که به موفقیت برسند.
وی با اشاره به استقرار میز خدمت شهرداری تهران در محل برگزاری نماز جمعه، یادآور شد: میز خدمت شهرداری هر هفته برپاست و بسیار کارگشا بوده و چنین اقداماتی را شوراها و مدیریت شهری شهرها می توانند انجام دهند.
انتهای پیام/
نظر شما