شهرداری تهران در حوزه آسیب‌های اجتماعی تجربیات موفقی دارد/ ضرورت استفاده دیگر کلانشهرها از تجربیات مدیریت شهری پایتخت

رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز تأکید دارد تجربیات شهرداری پایتخت در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی، ورزش، حقوق شهروندی و برگزاری برنامه‌های بزرگ فرهنگی یک الگوی موفق برای سایر کلانشهرها محسوب می‌شود.

امیر نصیر بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار شهر با اشاره به بازدید دو روزه‌ای که از بخش‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران داشته، گفت: تجربیات شهرداری تهران در حوزه‌هایی مانند آسیب‌های اجتماعی، اجرای برنامه‌های بزرگ و فاخر فرهنگی، راه‌اندازی ورزش اجتماعی و در نهایت آموزش‌های حقوق شهروندی یک تجربه موفق و الگو برای سایر کلانشهرهای کشور محسوب می‌شود.

امیر نصیر بیگی افزود: در مدت دو روزی که مهمان شهرداری تهران بودیم، تصمیم داشتیم تا از زیرساخت‌ها و تجربیات موفق شهرداری تهران در موضوعات مختلف حوزه اجتماعی و فرهنگی مانند آموزش‌های شهروندی، آسیب‌های اجتماعی، ورزش و ... بازدید داشته باشیم که خوشبختانه با همراهی دبیرخانه مجمع کلانشهرهای ایران و میزبانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران این امر محقق شد.

وی با بیان اینکه بازدید از زیر مجموعه‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی یکی از سفرهای خوب و دارای خروجی از منظر استفاده از تجربیات موفق بود؛ ادامه داد: بازدید از مراکزی مانند پویاشهر و یاورشهر که هر کدام کارکردهای خاصی برای ارائه خدمات به افراد معتاد دارد، تجربه خوبی برای ما بود تا بتوانیم در شهر تبریز از این تجربه‌های موفق استفاده کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که در نظر داشتیم تا از تجربیات موفق شهرداری تهران استفاده کنیم؛ جریان‌سازی‌های فرهنگی بود. خوشبختانه شهرداری تهران در این زمینه به خوبی عمل کرده و برنامه‌های فاخر و بزرگی مانند عید غدیر، همایش امام رضایی‌ها، جاماندگان اربعین و ... را برگزار کرده‌است، زمانی هم که با مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران صحبت کردیم، متوجه شدیم که در اجرای این برنامه‌های بزرگ و فاخر برای جزئیات نیز برنامه‌ریزی‌های موفقی انجام شده‌است.

وی یادآور شد: این تجربه برای ما بسیار سودمند بود. به رغم اینکه ما نیز در شهر تبریز چنین برنامه‌های بزرگ و فاخری را برگزار می‌کنیم؛ اما به اندازه تاثیرگذاری برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نبود. این بازدید باعث شد تا متوجه نکات مثبت و تاثیرگذار تجربیات موفق شهرداری تهران در اجرای برنامه‌های بزرگ و فاخر شویم.

نصیربیگی حوزه آموزش‌های شهروندی را نیز یکی از تجربه‌های موفق شهرداری تهران دانست و تاکید کرد: در حوزه آموزش‌های شهروندی نیز به نظر می‌رسد، یک بخش جدی در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است که برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها در این حوزه نظام نامه آموزش‌های شهروندی تهیه و تولیداتی نیز در این زمینه برای اقشار مختلف شهروندان انجام شده‌است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شهرداری تبریز نیز در این بخش جزو شهرهای پیشرو محسوب می‌شود؛ گفت: اما در این بازدید سعی کردیم تا رویکرد ورود و حل مسائل شهر تهران و از همه مهمتر حل موضوعات آموزش‌های شهروندی در پایتخت را بررسی کرده و متوجه شدیم تمامی برنامه‌های انجام شده در این حوزه با هوشمندی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به خوبی انجام شده است.

رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه جزیره‌ای عمل کردن بخش‌های مختلف معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به هیچ عنوان احساس نمی‌شد؛ افزود: امیدواریم که در این بخش نیز از تجربه‌های موفق شهر تهران استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به فعالیت‌های سازمان ورزش شهرداری تهران ادامه داد: در حوزه ورزش نیز از جمله اقداماتی که شهرداری تهران انجام داده، تاثیرگذاری اجتماعی ورزش اعم از حرفه‌ای و همگانی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان تهرانی بود. به عبارتی در شهر تهران ورزش تنها یک اقدام و فعالیت بدنی حرفه‌ای و یا همگانی نیست  بلکه تاثیرگذاری پیامدهای اجتماعی آن در قالب اجرای مسابقات و جشنواره‌های ورزشی با هدف جلب مشارکت شهروندان مد نظر بود که عملا می‌توانست بار تربیتی و آماده‌سازی اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی هدایت و راهبری کند.

امیر نصیربیگی بیان کرد: ایجاد فضایی از سوی مجمع کلانشهرهای ایران برای بازدید و مواجهه رو در رو با تجربه‌های موفق شهرداری تهران اقدام خوبی است که توسط رئیس مجمع و با همکاری شهرداری تهران برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. اعتقاد داریم رویه انتقال تجربه‌های موفق از تهران به سایر کلانشهرها اتفاق خوبی است که در حال انجام است و مدیران شهری می‌توانند با بومی سازی این الگوها در شهرهای خود از تاثیرات و مزایای آن بهره مند شوند.

وی در پاسخ به وضعیت آسیب‌های اجتماعی در کلانشهر تبریز یادآور شد: اعتیاد در شهر تبریز نیز به مانند سایر کلانشهرها کشور، به عنوان یک آسیب شایع وجود دارد که تلاش‌هایی برای ساماندهی و بهبود معتادان به ویژه معتادان متجاهر انجام شده است. یکی از تجربیات موفق شهر تهران که می‌تواند به عنوان یک الگو نه تنها در تبریز بلکه در سایر کلانشهرهای کشور مورد استفاده قرار گیرد، در پایتخت در کنار درمان این افراد اقدامات فرهنگی و مهارت آموزی‌ای که برای بهبود یافتگان انجام می‌شود، راهکار تاثیرگذاری است. مهمتر از همه وجود حس امید به آینده است که در افراد بهبود یافته وجود داشت. حتی مددجویانی را دیدیم که به رغم آنکه دوره بهبود و مهارت آموزی آن‌ها تمام شده بود اما برای اینکه در بهبود روند سایر معتادان کمک کنند با میل خود در این مراکز باقی مانده بودند.

رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز تاکید کرد: در شهر تبریز نیز وضعیت اعتیاد با رویکردی که مقامات استان و شهر در نظر گرفته‌اند؛ قابل قبول است. مراکز جمع‌آموری معتادان متجاهر و ماده ۱۶ در این شهر فعال بوده و در کنار این مرکز مانند تهران مهارت‌آموزی و بخش‌های فرهنگی و آموزشی نیز فعال شده است تا مراحل درمان تا بهبودی و بازگشت به اجتماع را به خوبی طی کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: آن چیزی که در برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری تبریز بسیار جدی است، دنبال کردن مولفه‌های حقوق شهروندی است. ما برای تمامی بخش‌ها از مدارس گرفته تا موضوعات اجتماعی، ترافیکی و آپارتمان نشینی بتوانیم آموزش‌های شهروندی جامعی داشته باشیم و از تجربیات تهران در این زمینه استفاده کنیم.

انتهای پیام/

۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷
کد خبر: 45559

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =