به گزارش خبرنگار شهر، علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست تخصصی تبیین نقش و جایگاه مدیریت شهری در توسعه پایدار گردشگری که عصر امروز - سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲- در حاشیه برگزاری نمایشگاه گردشگری تهران در محل سالن کنفرانس نمایشگاه بینالمللی تهران تشکیل شد، اظهار کرد: مدیریت شهری یکی از مهمترین و اثر بخشترین بخشها برای توسعه گردشگری است؛ دو نوع نگاه در سابقه شهرداریها و وزارت میراث وجود داشته که یکی از آنها مراقبت از این بود که مرزهای اختیارات در این دو حوزه جابجا نشود و نگاه دیگر که در دو سال گذشته شاهد هستیم، تعامل حداکثری برای توسعه گردشگری است.
وی افزود: وقتی ما مشوقهای حوزه سرمایهگذاری در گردشگری را مرور میکنیم، برخی از آنها در اختیار دولت است اما برخی در اختیار شورای اسلامی شهرها و مدیریت شهری است. در دو سال گذشته بر تعامل با مدیریت شهری و روی مصادیقی که تشویق برای تسهیل در پرداخت عوارض ساخت مراکز اقامتی و تاسیسات گردشگری است، متمرکز شدیم.
شالبافیان با بیان اینکه در دوسال اخیر بسیاری از شهرها تسهیلاتی برای اماکن گردشگری در نظر گرفتند، ادامه داد: در خود شهر تهران، شورای شهر یک مصوبه حمایتی داشت که با پیشنهاد شهردار تهران ۸۰ درصد عوارض ساخت هتل مشمول معافیت و ۲۰ درصد مابقی آن به بعد از بهره برداری موکول میشود که با توجه به این امر، مجوز ساخت ۱۲ هتل پنج ستاره در تهران صادر شده و این نتیجه این همکاری بود. در واقع اگر تعرفه قبل از دوره مدیریت شهری فعلی را در نظر می گرفتیم، عوارض ساخت یک هتل بالای ۵ هزار میلیارد تومان می شد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: تبیین این موضوع یکی از اهداف تشکیل این جلسه است تا مشوق های قابل توجهی را در سرمایهگذاری به وجود بیاوریم. یک حکم در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که حاصل همفکری وزارت میراث با شهرداریها است و آن اجازه دولت مبنی بر ایجاد کاربریهای ترکیبی است که در لایحه دولت تصویب شد و یک انگیزه اقتصادی برای توجیه پذیر کردن طرحهای گردشگری است که امکان صدور سند را برای کاربری های اداری، مسکونی و تجاری در کنار هم میدهد و این اجازه داده می شود که سایر تعرفه ها نیز تشویقی باشد.
انتهای پیام/
نظر شما