به گزارش خبرنگار شهر؛ قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در اولین همایش فناوری های مهندسی ایمنی حریق که با موضوع بررسی حریق گاندی برگزار شد، اظهار کرد: روزانه ۱۵۰ حادثه آتش سوزی در تهران داریم که با اقدامات پیشگیرانه میتوان این آمار را کاهش داد.
محمدی با اشاره به سالروز حادثه تلخ متروپل گفت: ساختمانی در شهری به صورت ابر پروژه و با تبلیغات گسترده ساخته شده و خداروشکر افتتاح نشده بود چرا که اگر بهره برداری کامل بود، ابعاد حادثه بسیار وحشتناک بود. هر چند افتتاح نمادین بود که آن زمان ۴۰ نفر کشته شدند.
محمدی با اشاره به حادثه پلاسکو، اظهار کرد: اگر پلاسکو عایق حریق داشت، بیشتر دوام میآورد و ۱۶ آتش نشان جان خود را از دست نمیدادند.۵۴ هزار ساختمان را در تهران پایش کردیم و نزدیک ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها نمای کامپوزیت دارد که طی سه دقیقه میتواند با اشتعال نابود می شود، البته سریع هم خاموش میشود مانند نمای بیمارستان گاندی که سریع مشتعل شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران با بیان اینکه نیروهای آتشنشانی طی چهار تا پنج دقیقه خود را به محل حوادث میرسانند، گفت: البته خطر حریق و گسترش آتش در ساختمانهای دارای نمای کامپوزیتی بسیار سریع است و باید اصلاح نمای این ساختمانها در اسرع وقت صورت گیرد.
همچنین محمدی با اشاره به بازدیدش از یک ساختمان مرتفع در کره جنوبی اشاره کرد و گفت: این ساختمان ۷۴ طبقه بود و بالاترین نردبان آتشنشانی دنیا برای ۳۰ طبقه کفایت میکند. ولی دیدیم آنجا خود ساختمان ایستگاه آتش نشانی دارد و ارتباط طبقات هم مجزا بود و این به نوعی خوداطفایی است. موضوع نمای کامپوزیت یک خطر بزرگی است و پیمانکاران ساختمانی درخواست داریم به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: ما در حوزه مهندسی حرف برای گفتن داریم و در ساختمان مترو پل، وضعیت ایمنی سازه های مترو پل به شکلی بود که خال جوش خورده بود و وضعیت ایمنی آن نامناسب بود.
وی خاطرنشان کرد: در حریق بیمارستان گاندی جان ۹ جنین و ۹۳ بیمار توسط آتشنشانان نجات داده شدند.
انتهای پیام/
نظر شما