به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی معاونت برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران پیمان فلسفی اظهار کرد: برای آشنایی بیشتر مردم با اینگونه برنامهها و در نهایت مشارکت بهتر شهروندان در امور شهری میتوان از ظرفیت های فرهنگسراها، سراهای محلات، مساجد و امکان فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
وی اظهار داشت: مشارکت مردم در برنامههای زیرساختی و داوطلبانه میتواند یکی از بخشهای اصلی برنامههایی مانند «من شهردارم» باشد؛ برای مثال، شهروندان در هر محله با دعوت شهرداری هر منطقه، یک روز را به فعالیتهای داوطلبانه حوزه شهری اختصاص دهند.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه برای شکلگیری یک نظام مشارکت مناسب در اداره شهر تهران مردم می تواند در طرح هایی مانند «من شهردارم» شرکت فعال داشته باشند، خاطرنشان کرد: در مدلهایی مانند «من شهردارم» نکته مهم به سرانجام رسیدن نظرات و دیدگاههای مردمی است و باید به این موضوع توجه داشت که مشاهده و احساس خوب از نتایج طرحهای اجرا شده باعث اعتماد بیشتر و بهتر مردم و مشارکت در برنامههای آینده میشود.
فلسفی با بیان اینکه استفاده از طرحها و فناوریهای جدید این روزها در بسیاری از کشورها برای اداره شهر مرسوم است، تأکید کرد: یکی از اولویتهای طرحهای مشارکتمحور می تواند استفاده از نظرات مردم درباره چگونگی استفاده از فناوریهای نوین برای اجرای برنامههای شهری و مقابله با چالشهایی مانند آلودگی هوا، ترافیک و بسیاری موارد دیگر باشد.
وی ضمن امیدواری برای اجرای موفق سومین دوره «من شهردارم» گفت: با اجرای اینگونه برنامهها میتوان حل بسیاری از مشکلات شهر تهران را تسهیل کرد؛ البته نیاز است که اطلاعرسانی بیشتری برای مشارکت مردم در اینگونه طرحها انجام شود.
گفتنی است برنامه «من شهردارم» که از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در دوره ششم مدیریت شهری، با هدف تحقق مشارکت حقیقی شهروندان در اداره کلانشهر تهران به اجرا در آمده است، در اجلاس سال ۱۴۰۳ بریکس در مسکو، جایزه جهانی نوآوری را از آن خود کرد. در برنامه «من شهردارم» که تا کنون دو دوره آن در پایتخت به اجرا در آمده است، در دوره نخست حدود ۳۵۰ هزار نفر از شهروندان و در دوره دوم آن (سال ۱۴۰۲) یک میلیون و ۳۵۲ هزار و ۱۳۹ نفر از شهروندان تهرانی مشارکت و پروژههای منتخب خود را برای تخصیص بودجه و اجرا توسط شهرداری تهران انتخاب کردند. سومین دوره «من شهردارم» نیز امسال با ارتقای کیفیت فرایندهای جذب مشارکت، به اجرا در آمده است؛ شهروندان تهرانی میتوانند با مراجعه به سامانه اینترنتی manshahrdaram.shahrzaad.city نیاز عمرانی، خدمات شهری، فرهنگی، شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک، ورزشی و اجتماعی محله و منطقه محل سکونت خودشان را بهعنوان «پروژه درخواستی» ثبت کنند تا شهرداری تهران با اختصاص بودجه، آن پروژه را اجرا کند.
انتهای پیام/
نظر شما