طرح شهید آرمان طرح موفقی بوده است

بررسی لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۳ در دویست و نود و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران انجام شد.

به گزارش خبرنگار شهر، محمد آخوندی در دویست و نود و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه ۳۰۰ میلیارد تومان بیش از سقف مصوب متمم مطرح شد که باید برای آن تصمیم گیری شود، گفت: ما پیشنهادات کمیسیون‌ها را مورد بررسی قرار دادیم و اصلاحات در متمم اعمال شد.

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز گفت: ما بلافاصله لایحه را به کمیته‌های تخصصی ارجاع دادیم و موارد مورد بررسی قرار گرفت. کمیسیون برنامه و بودجه نیز با همکاری خود، پیشنهادات ما را اعمال کرد. 

وی ادامه داد: در حوزه تملک دارایی سرمایه‌ای برای بهسازی مراکز فرهنگی و سرای محلات و کمک به تجهیز مساجد و مدارس، بودجه در متمم کاهش پیدا کرده بود که ما موافقت نکردیم و کمیسیون نیز همان رقم را در متمم قرار داد و حتی بودجه برای برج میلاد و مرکز آیینی صبا افزایشی بود.

معدنی پور با تاکید بر اینکه برخی ردیف‌ها در متمم افزایش یافته بود که معقول نبود و با همکاری کمیسیون برنامه و بودجه کاهش یافت، گفت: همچنین اعتبارات طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد داشتند، افزایش یافت.

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا گفت: هر منطقه بودجه فرهنگی دارد اما اینکه بر اساس مکان برای ۲۲ منطقه به طور جداگانه اعتبار در نظر می‌گیریم، متعارف نیست.

تشکری هاشمی با بیان اینکه خیابان‌کشی و یا ایجاد سایبان در بهشت زهرا (س) باید توسط سازمان انجام شود، گفت: برای این اقدام هم اعتبارات به هر منطقه اختصاص یافته و ساماندهی هر قطعه به یک منطقه واگذار شده است. باید اعتبار متمرکزی برای این اقدام پیش‌بینی شود.

در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا ضمن مخالفت با افزایش بودجه تولید آثار نمایشی و سینمایی به مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان، تصریح کرد: قرار بود رقم ۱۰۰ میلیارد تومان به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد اما آیا گزارش اقدامات صورت گرفته وجود دارد؟ 

این دوره یکی از موفق‌ترین دوره‌های مرکز فعالیت‌های دینی است
علیرضا نادعلی سخنگوی شورا نیز با بیان اینکه بنده در رویدادهای شهید آرمان حضور یافتم، گفت: اگر بنده در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مطالبه کنم که معاونین گزارش دهند طبیعی است اما کمیسیون های عمران و حمل و نقل یا شهرسازی کمیسیون‌های تخصصی هستند و اشراف بیشتری به مسائل دارند.

وی افزود: ما گزارش گیری مدام از برنامه‌های فرهنگی مرکز فعالیت‌های دینی داریم و یکی از موفق‌ترین دوره‌های فعالیت این مرکز را شاهد هستیم. اگر آمار اعتکاف را هم بررسی کنیم کاملاً افزایش آن مشخص است. به جای توزیع پول، کارهای تخصصی صورت گرفته و برای حضور نوجوانان و جوانان در اعتکاف و امثالهم برنامه‌ریزی انجام شده است.


زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه دو عنوان در منطقه ۲۰ و ۲۲ قرار گرفته است، گفت: استودیوی مرکز فرهنگی رسانه اعتباری نداشته که در متمم ۱۰ میلیارد تومان برای آن پیش بینی شده و شهردار منطقه در جریان آن نیست.

وی افزود: در مورد تم‌پارک منطقه ۲۲ نیز شهردار آن در جریان نیست که باید یا مورد هماهنگی قرار بگیرد و یا این عناوین حذف شود.


شمس احسان همچنین تصریح کرد: اصلاحات لیست ردیف‌های بودجه سازمان ورزش، اداره کل بانوان و سازمان خدمات اجتماعی نیز باید ارائه شود تا ببینیم به چه شکل اعمال شده است.
علی اصغر قائمی، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز با بیان اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی شورا ۱۲۹ ردیف در متمم بودجه دارد، یادآور شد: بودجه ۱۹ ردیف کاهشی و ۲۰ عنوان صفر بوده است. در ۶۶ ردیف همان عدد اولیه پیشنهاد شده و ۲۴ ردیف نیز بودجه افزایشی داشته که بودجه دو ردیف از این موارد، صفر بوده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در مجموع هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای افزایش بودجه فرهنگی و اجتماعی در لایحه متمم پیشنهاد شده که بخشی از آن قابل دفاع است اما برخی بخش ها باید حذف شوند.


سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا هم با بیان اینکه طرح تعلیم و تربیت در این دوره راه اندازی شده و برای اولین بار در سطح مساجد شکل گرفته و کار بی نظیری است، خاطرنشان کرد: قرار بر این بود که ۳۷۵ مسجد شاخص هر محله ای انتخاب شوند و با مدارس ارتباط بگیرند تا تعلیم و تربیت در مدارس دخترانه و پسرانه تقویت شود.

وی افزود: تقاضای مدارس و مساجد زیاد شد و امروز به ۶۵۰ مسجد و ۸۵۰ مدرسه رسیده است. کار ویژه ای در این دوره آغاز شده و بی سر و صدا پیش می رود. ما خروجی این اقدامات را در مساجد می بینیم و طرح آرمان در این مساجد اجرا می شود.


آقامیری همچنین تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز در این طرح مشارکت دارند. برخی می گویند رقم این اعتبارات را اختصاص دهیم به خرید اتوبوس و به شهر وارد کنیم؛ هرکسی موضع خود را دارد اما شهر باید به صورت متوازن رشد کند.

 
طرح شهید آرمان طرح موفقی بوده است
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: قرار بود گزارشی از اقدامات دینی و طرح شهید آرمان که طرح موفقی بوده، ارائه شود و دعوت خواهیم کرد که گزارش مالی آن را در شورا ارائه دهند. این برنامه ها قابل سنجش و قابل تقدیر است و اگر همه اینگونه کار کنند، بسیار خوب است.

وی اضافه کرد: کمیته ای تشکیل شده و شهردار منطقه، رئیس این کمیته است. باید اجازه دهیم در مورد ابهامات توضیح داده شود.

رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ما سعی کردیم مسجد با کمک مردم ساخته شود، اظهار کرد: کار خوبی برای کمک به مساجد انجام شده و به شهرداران مناطق نیز نامه ارسال کردیم که به ساماندهی مساجد کمک کنند.


وی با بیان اینکه قطعاً و یقیناً گزارشات طرح آرمان مورد توجه اعضا قرار خواهد گرفت، گفت: افزایش حضور دانش آموزان در اعتکاف نتیجه تلاش در همین طرح بوده است. باید امروز ببینیم در مساجدی که تحت پوشش این طرح بوده، چه تعداد نوجوان برای اقامه نماز حضور دارند.

چمران با اعلام اینکه ما با بودجه برخی بخش ها موافق نیستیم و باید گزارش دهند که قرار است با اعتبارات پیشنهادی چه کاری کنند، یادآور شد: ما از رئیس مرکز فعالیت های دینی دعوت خواهیم کرد که گزارش مفصلی ارائه دهد و فکر می کنم که این گزارش مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنده کار مرکز را قطعاً و یقیناً می پسندم.
آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه جلسات اخیر بررسی متمم بسیار دقیق و کارشناسی شده برگزار شد، خاطرنشان کرد: ما برای یک ردیف در حوزه حمل و نقل یک ساعت و ۳۵ دقیقه بحث کردیم. درخواست بنده این است روال بررسی ردیف ها همچون جلسات قبل ادامه پیدا کند و کد به کد بررسی شود.

وی افزود: مباحث فرهنگی موضوع نظری است و ممکن است مباحث ادامه پیدا کند و متمم تحت الشعاع قرار بگیرد. اینکه مباحث را با کنایه شروع کنیم و در مورد یک برنامه صدا و سیما گذرا صحبتی انجام دهیم و در دیگر مباحث ادامه پیدا کند، درست نیست.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ما در ابتدای هر سال برای هر مأموریت عددی را مشخص می کنیم، تصریح کرد: ردیف ها برای هر مأموریت تصویب می شود. می توانیم بودجه فرهنگی را صفر کنیم و همه ارقام را صرف خرید اتوبوس کنیم اما به این شکل خود را زیر سوال می بریم.

آخوندی با بیان اینکه اگر بودجه ای برای بخش فرهنگی در نظر گرفته ایم به آن احترام بگذاریم، خاطرنشان کرد: نباید کلیت کار را زیر سوال برد. ما اعدادی برای بخش های مختلف پیش بینی کرده ایم و زیر سوال بردن مباحث، اقدام مناسبی نیست. ما تلاش کردیم برای هر ردیف، توضیح و مدرک بخواهیم.

وی ادامه داد: برای مثال برای تولیدات سینمایی با سازمان فرهنگی و هنری جلسه برگزار کردیم و قرارداد آن ارائه شد. این قرارداد ۳۵۰ میلیارد تومان بود که بخش از آن امسال باید تأمین می شد. بنده هم اعتقاد دارم که اگر اعضای شورا رأی دادند که رقمی افزوده نشود، میزان افزایش را صفر قرار دهیم اما نباید اصل مسئله را زیر سوال برد؛ چراکه خودمان به آن رأی داده ایم.
قطعاً تأثیر اجرای طرح آرمان در مدارس مشخص است

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه بسیاری از مساجد درخواست تأمین اتوبوس از مناطق برای بازدید از اماکن فرهنگی و مذهبی دارند، یادآور شد: به نظر می رسد پیش بینی یک میلیارد تومان اعتبار به مناطق اقدامی مطلوب و درخواست مردم است.

وی اضافه کرد: قطعاً تأثیر اجرای طرح آرمان در مدارس مشخص است و خروجی آن کاملاً ملموس بوده و یکی از طرح های موفق به شمار می رود.

چمران با بیان اینکه مسائل جدی را با برخی مسائل مخلوط نکنید، گفت: بنده به جای پدر شما درخواست می کنم که در مباحث جدی، با کنایه و شوخی صحبت نکنیم.
در دوره آقای قالیباف هم اعتقاد جدی برای انجام کار فرهنگی وجود داشت
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه وقتی فیلم فاخر تولید شود در فرهنگ اثرگذار است، گفت: در ادوار پیشین سالها برای ساخت فیلم تلاش شده است؛ هرچند برخی دوره ها اعتقاد نداشتند که باید کار فرهنگی صورت بگیرد اما در دوره آقای قالیباف اعتقاد جدی وجود داشت که باید کار فرهنگی هم صورت بگیرد.

وی افزود: کار فرهنگی نهایتاً منجر به کاهش آسیب های اجتماعی می شود و وقتی به مساجد و امور فرهنگی توجه می کنیم، می بینیم مباحث فرهنگی را نمی توان کمتر کرد. آیا تمام اعتبارات بخش های فرهنگی را اتوبوس خریده ایم؟ اگر اعتباری پیش بینی شده تصمیم همه شورا بوده است.
چمران با بیان اینکه ما باید در مناطق و مساجد حضور پیدا کنیم و اقدامات را ببینیم و گزارش بگیریم، گفت: نباید بگوییم که شهرداری گزارش دهد. قطعاً گزارش شهرداری مثبت است و خواهند گفت که چه اقدامات مثبتی انجام داده اند. بنده  با حضور خود در منطقه ۲۰ از گزارش شهردار منطقه لذت بردم اما باید با حضور خود، از وضعیت موجود گزارش بگیریم نه اینکه اینجا بنشینیم و بگوییم شهرداری گزارش دهد.

وی افزود: ما از کمیسیون فرهنگی و اجتماعی می خواهیم در مناطق حضور پیدا کند و از بازدیدهای خود گزارش دهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه مسجدمحوری در برنامه چهارم توسعه مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: طرح آرمان در راستای اجرای رویکرد مسجد محوری اجرایی شد و مدارس و مساجد پای کار آمدند.

معدنی پور با بیان اینکه شاخص های بودجه در حوزه فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تقاضای ما این است که فرصتی در اختیار بخش فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرد تا گزارش اقدامات و برنامه ها ارائه شود. کمیته های تخصصی ما هم بررسی های میدانی در این حوزه دارند.

وی افزود: ساخت فیلم و آثار سینمایی از وظایف شهرداری است و شورا بودجه به آن اختصاص داده است. در برخی مناسبت ها و حوادث نیاز بود که اقدامات فرهنگی و هنری صورت بگیرد. چه بسا اگر در مناسبت ها آذین بندی در سطح شهر انجام نشود، به ما خرده گرفته می شود.
سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با بیان اینکه تورم امسال بالا بود و اکثر اقدامات فرهنگی و اجتماعی نیز هزینه های جاری دارد، اظهارکرد: برنامه های این حوزه همچون طرح های زیرساختی نیستند که از ابتدا اعتبار مشخصی برای آن در نظر گرفته شود.


وی افزود: اگر ابتدای سال برنامه ای را می توانستیم با یک میلیارد تومان اعتبار برگزار کنیم، امروز باید رقم بیشتری اختصاص دهیم. از سویی دیگر اتفاقاتی افتاد که در برنامه ریزی های ما نبود؛ لذا اعتبارات در برخی ردیف ها افزایش یافت.
تخصیص ۱۷۴ میلیاردتومان برای بهسازی مدارس
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه تنها با ساخت یک مدرسه شیک تعلیم و تربیت عملی نمی شود، گفت:  در شیک ترین مدارس آمریکا، کسانی تربیت می شوند که آدم می کشند.

وی ادامه داد: در ساختمان های مندرسی که طلاب در آن درس می خواندند، شخصیت هایی ارزشمند تربیت شده اند. اینکه ترویج نماز را کنار بگذاریم و بگوییم تنها باید مدارس را نوسازی کنیم، درست نیست.

چمران تأکید کرد: نباید مسائل را با هم اشتباه گرفت. بنده در مدارس و مساجد کار کردم. هم در مدرسه و هم در حوزه علمیه درس خوانده ام.

وی با بیان اینکه ۱۷۴ میلیاردتومان برای بهسازی مدارس اختصاص یافته است، اظهار کرد: باید از وزارت بهداشت و آموزش و پرورش درخواست کرد که بیمارستان و مدارس بسازند. شهرداری قلک همه جا که نیست، گرچه کار فرهنگی را باید انجام دهد.

سازمان فرهنگی و هنری از قدیم در تولید آثار سینمایی و هنری ورود می کرد
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا با بیان اینکه باید به محتوا فکر کرد، گفت: ما پردیس های سینمایی و سالن های تئاتر خوبی داریم اما آثار فاخر خوب، کمتر در آن به نمایش گذاشته می شود؛ چراکه نیروهای در تراز انقلاب اسلامی کم داریم و باید نیروهای انقلابی تربیت کرد.

وی افزود: سازمان فرهنگی و هنری از قدیم در تولید آثار سینمایی و هنری ورود می کرد و در جشنواره ها نیز مورد توجه قرار می گرفت، یادآور شد: فیلم سینمایی بی بدن یکی از آثاری بود که در دوران تهاجم فرهنگی که سعی می شود روابط نامشروع و واژه های نامأنوس رواج داده شود، ساخته شد و نشان داد که این روابط می تواند در مواردی به قیمت جان مردم تمام شود.


بابایی تأکید کرد: یکی از آرزوهای ما ساخت آثار فرهنگی و هنری فاخر بود. لذا درخواست داریم به بودجه این بخش توجه ویژه صورت بگیرد و اگر دو برابر رقم پیشنهادی را هم اضافه کنیم، ضرر نکرده ایم.

پرویز سروری، نایب رئیس شورا نیز با بیان اینکه شورای ششم فرهنگی ترین شوراست، اظهار کرد: باید همه نیازهای شهر را در نظر بگیریم. یکی از این نیازها، موضوعات فرهنگی و اجتماعی است و هرچه جلوتر می رویم، اهمیت بیشتری پیدا می کند. دشمنان ما هم بیشتر در این حوزه علیه جمهوری اسلامی وارد عمل می شوند.


وی اضافه کرد: ما دو نگاه در این حوزه داریم. یکی نگاه دوره گذشته که بخشی بود و در این دوره منسوخ شد و نگاه دیگر هم‌افزایی بود و خوشبختانه خروجی های مثبتی در آن داشتیم. اگر سالها بودجه کشور در حوزه اعتیاد هزینه می شد و شاهد حضور معتادان در سطح شهر بودیم، امروز می بینیم که با هم افزایی، شرایط بسیار بهبود یافته است. وضعیت روددره فرحزاد گواه این مدعاست.

سروری با بیان اینکه امروز در طرح آرمان هم تعامل شکل گرفته و نتایج آن ملموس است، افزود: کلونی های بزرگ معتادان متجاهر را در سطح شهر شاهد بودیم که با کار هماهنگ مجموعه های مختلف به نتیجه مطلوب رسیده است. اگر به تنهایی می خواستیم کار فرهنگی انجام دهیم به نتیجه نمی رسیدیم و به جای تعامل، تقابل شکل می گرفت.

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با بیان اینکه بهشت زهرا به یک کارگاه عمرانی بزرگ تبدیل شده و در هر بخشی از آن اقدامات عمرانی انجام می شود، گفت: اجرای طرح ها و ساخت سوله و سرویس بهداشتی و مواردی از این قبیل آغاز شده و جابجایی ۲۵۸ میلیارد تومان اعتبار از مناطق به سازمان بهشت زهرا، در امور خلل وارد می کند.

چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به جای ۲۵۸ میلیارد تومان اختصاص پیدا کند که بهشت زهرا تا نوروز آماده شود.

گفتنی است اصلاحات مربوط به اعتبارات معاونت فرهنگی و اجتماعی در لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۳ اعمال و تصویب شد.

۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
کد خبر: 64364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =