به گزارش خبرنگار شهر، مهدی اقراریان در دویست و نود و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران ضمن تقدیر از مدیریت شهری برای ارائه لایحه بودجه با بسته بندی شفاف و شیشه ای به شورا، اظهار کرد: این دوره فعالیت شوراها تا دی ماه ادامه پیدا خواهد کرد و هرآنچه نمایندگان مجلس تصمیم بگیرند، شوراها بر اساس آن فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: بودجه سال ۱۴۰۵ با این روند دچار مشکل خواهد شد و امیدوار بودیم دوستان در مجلس به این موضوع توجه می کردند که شوراها زمان بندی هایی را دارند و عدم توجه به آن، بودجه سال ۱۴۰۵ شهرداری ها را در سراسر کشور با مشکل مواجه خواهد شد و تا شورای بعدی مستقر شود و بودجه را تنظیم کند، زمان بر خواهد بود.
اقراریان با تأکید بر برنامه ریزی عملیاتی در بودجه، یادآور شد: اداره شهر تهران یک کار ترکیبی از مسیر نظارت و سیاست گذاری شورا و اجرا در شهرداری است اما مجموعه فکری، مطالعاتی و اندیشه ای شهر یعنی مرکز مطالعات عملاً تبدیل به مجموعه ای شده که کار ویژه ای نداشته باشد و پژوهش های آن گره گشا نیست. امید این است که به چند مسئله توجه شود که رعایت نسبت بودجه با نظام مسائل پایتخت از جمله این موارد است و مرکز مطالعات باید گزارشات تکمیلی را در اختیار شورا قرار دهد تا نسبت بودجه با نظام مسائل منطبق شود.
رئیس کمیته حقوقی شورای شهر تهران با بیان اینکه تعیین شاخص های پیشرفت نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: طبیعتاً این آخرین بودجه ای است که شورای ششم بررسی خواهد کرد. امیدواریم بودجه به حل و فصل مشکلات تهران کمک کند.
وی ادامه داد: ضرورت دارد شهرداری تهران به عنوان یک ذی نفع در موضوع انتقال پایتخت، دغدغه های خود را مطرح کند و این دغدغه ها مورد توجه قرار بگیرد. امیدواریم بودجه امسال با شیوه های نوین در اختیار ما قرار گرفته باشد.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه بودجه باید در کمیسیون ها بررسی شود و به صحن برسد و در فرمانداری نیز مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار کرد: با توجه به این موضوع، فرصت رسیدگی برای ما محدود خواهد بود. بودجه مهمترین سندی است که ما در طول سال تصویب می کنیم و هم منابع درآمدی و هم نحوه هزینه کرد مدیریت شهری را مشخص می کند. این سندی که تصویب می کنیم در آینده معیار قضاوت عملکرد ما خواهد بود. در دوره آینده نیز شهردار بعدی ما را قضاوت بودجه ای خواهد کرد.
وی اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ بودجه مصوب ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت، سال ۱۴۰۱ بودجه مصوب ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بود که ۳۴ درصد افزایش داشت. سال ۱۴۰۲ بودجه ۷۵ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان بود که به ۱۰۴ همت افزایش یافت. امسال ۱۵۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان بودجه به تصویب رسیده بود که با متمم به ۱۸۶ همت رسید.
امانی با بیان اینکه رشد پنج برابری بودجه را نسبت به سال ۱۴۰۰ شاهد هستیم، گفت: ما ۵۰۰ درصد رشد بودجه را در چند سال اخیر شاهد بوده ایم. اگر ابتدای سال ۹۰ که بودجه هفت هزار میلیارد تومان بوده با افزایش بودجه در سال ۱۳۹۵ به ۱۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در نظر بگیریم، رشد ۲.۵ برابری را شاهد هستیم.
وی تأکید کرد: افزایش بودجه چه میزان به بخش معماری و شهرسازی و چه میزان به خدمات تولیدی شهرداری اختصاص دارد؟ کالاها و خدماتی که شهرداری ارائه می دهد، در مقایسه با سالهای قبل توانسته چهار تا پنج برابر شود یا هزینه های شهرداری پنج برابر شده است؟ آیا متناسب با افزایش بودجه، زیرساخت ها نیز توسعه یافته و نگهداشت کیفی صورت گرفته است؟
تصویب بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران در ابتدای اسفند توسط شورا
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در ادامه این جلسه ضمن تقدیر از پرسنل شهرداری تهران برای تلاش در طول سه سال گذشته، خاطرنشان کرد: همه بخش ها در ارائه گزارش شهردار از برنامه ها سهیم بوده اند. اگر چه بمباران های خبری دروغ و اختلاف نظرهای موجود در شورا باعث شد اخبار بین تخریب ها گم شد، وظیفه داریم از عملکرد خود دفاع کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از اقدامات شهرداری که قابل افتخار است ناشی از سیاست گذاری شوراست و ما متأسفانه فرصت نکردیم گزارش اقدامات را به خوبی به مردم ارائه دهیم.
آخوندی با بیان اینکه بهتر این بود که وقتی بودجه را تصویب می کنیم ابتدا بخش های درآمدی را مصوب کنیم، یادآور شد: بخش های درآمدی نباید بر اساس پیش بینی ها و تخمین ها باشد و بر اساس آنچه در لوایح عوارضی به تصویب می رسد، باشد. هنوز عوارض را به تصویب نرساندیم و آخرین فرصت یکشنبه هفته آینده است و این خوب نیست. البته اینکه ما سهم بخش شهرسازی را از درآمدهای سالیانه کاهش دهیم، اتفاق خوبی محسوب می شود اما هنوز نرخ عوارض سال آینده مشخص نشده و این ایراد است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: کمتر از دو هفته است که گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ توسط حسابرس ارائه شده و باید این گزارش نهایی شود که در تصویب بودجه سال آینده اثرگذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: فرایند دقیقی را برای بررسی و تصویب بودجه به هیئت رئیسه ارائه دادیم و یک ماه فرصت را لحاظ کردیم و چهارم اسفند را در برنامه برای تصویب بودجه پیشنهاد داده ایم. البته تا پایان بهمن ماه بررسی ها به نتیجه خواهد رسید اما با توجه به تعطیلات پایان هفته، چهارم اسفند را پیشنهاد دادیم.
آخوندی با بیان اینکه اعضا باید نکات مدنظر خود را به صورت مکتوب ارائه دهند، یادآور شد: این نکات در اصلاحات اعمال می شود. ممکن است برخی نظرات به جمع بندی نرسد اما می توانیم در صحن آن نکات را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم با کار فشرده در شورا، عقب ماندگی در ارائه لایحه را جبران کنیم.
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا نیز با اعلام اینکه عدد بودجه به هر میزانی که تصویب شد، باید به آن تأیید یا عدم تأیید بدهیم، گفت: اگر قرار باشد از بودجه بکاهیم، این سوال پیش می آید که باید از کدام بخش ها و بر چه اساسی باشد؟ این باید پیش از ارائه لایحه با سازمان ها و شرکت ها هماهنگ باشد.
تقدیر از شهرداری برای تخصیص ۵۰ درصد از بودجه سال آینده به حمل و نقل عمومی
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا نیز ضمن تقدیر از شهرداری برای تخصیص ۵۰ درصد از بودجه سال آینده به حمل و نقل عمومی، یادآور شد: این اقدام پاسخی به تقاضای مردم است. بر اساس نظرسنجی ها، آلودگی هوا و حمل و نقل عمومی از مشکلات اصلی پایتخت است که از دغدغه های شورا و شهرداری نیز محسوب می شود.
وی با بیان اینکه اقدام مجلس شورای اسلامی برای به تعویق انداختن انتخابات شوراها با نظر به برگزاری انتخابات میان دوره ای مجلس بوده است، اظهار کرد: در این فاصله چگونه می توان بودجه شهرداری ها را تعیین کرد؟ اینکه فرصت باشد شورا بتواند بودجه برای سال بعد تصویب کند، نیست و تا دوره بعدی مستقر شود سال به اتمام رسیده و انتخاب شهردار و کمیسیون ها زمان بر است. اصلا نیازی نیست که دوره ششم تمدید شود و انتخابات را باید در همان خردادماه برگزار کنیم.
آقامیری افزود: این امکان برای کلانشهرهایی همچون تهران، اصفهان، مشهد و تبریز وجود ندارد و ضربه تعویق در برگزاری انتخابات به این شهرها وارد خواهد شد. لذا تقاضا می کنیم تجدیدنظر صورت بگیرد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: اینکه می خواهند مشکل انتخابات میان دوره ای مجلس حل شود و شوراها هرچه شدند، مهم نیست، اتفاق خوبی نیست. با اینکه تصمیم گرفته اند درخواست تجدید نظر داریم. اگر مشورت اندکی می شد، بهتر می شد.
انتهای پیام/
نظر شما