طلوع سبز در باغ بهشت ایرانی/ وقتی بلوط‌های استقامت، یاد شهدا را زنده می‌کنند

امروز در خیابان ۱۳ آبان شهرری، جایی که تاریخ و معاصرت به هم می‌رسند، روایتی جدید از امید آغاز شد و افتتاح بوستان «مینوی بهشت» در قالب پویش «امید و افتخار»، پیوندی میان طبیعت و فرهنگ مقاومت برقرار کرد.

به گزارش خبرنگار شهر، امروز شنبه ۳۰ خردادماه، در حالی که آفتاب بر پهنه‌ تاریخی شهرری می‌تابید، خیابان ۱۳ آبان شاهد رویدادی متفاوت بود. صدای همهمه شهر، جای خود را به آیین افتتاح بوستانی داد که نامش، «مینوی بهشت»، وعده‌ای از آرامش و سرسبزی را در دل این منطقه نوید می‌داد.

 دویست و بیست و یکمین ایستگاه از پویش «امید و افتخار» شهرداری تهران، این‌بار نه تنها با قیچی کردن یک روبان، بلکه با عطری از یاد شهدا افتتاح شد.

داود گودرزی معاون خدمات شهری ومحیط‌زیست شهرداری تهران، عباسعلی‌نوبخت، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران و مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این افتتاحیه حضور داشتند.

در این مراسم، پیش از آنکه مسئولان سخن بگویند، حضور خانواده‌های شهدای جنگ اخیر فضا را تلطیف کرده بود. یاد پاکبان شهید، «حاج عظیم دوستی‌فر»، شهیده «انسیه سالخرد اسبقی» و شهید مدافع وطن «مهدی قهرمانی» در جای‌جای این بوستان جاری بود و گویی درختان تازه‌کاشته شده، در سایه‌سار یاد این عزیزان، ریشه در خاک دوانده بودند.

هارمونی گیاهان؛ از درختان میوه تا سروهای استوار

با قدم زدن در این فضای ۱۱ هزار مترمربعی، تنوعی از پوشش گیاهی به چشم می‌خورد. البته بسیاری هنوز تا رسیدن به ثمر فاصله دارند. طراحان این باغ ایرانی، ترکیبی از اصالت و زیبایی را به کار گرفته‌اند؛ از رقص شاخه‌های «توت مجنون» گرفته تا استواری «سرو لاوسون» و رایحه دل‌انگیز «یاس هلندی».

درختان میوه‌ای چون هلو، آلو، سنجد و انجیر نیز نویدبخش روزهایی هستند که میوه‌های این باغ، شیرینی‌بخش اوقات اهالی محله خواهد شد.

 همچنین، پیش‌بینی «اتاق مادر و کودک»، نشان از نگاهی انسانی و خانواده‌محور به نیازهای زیستی مادران در فضاهای شهری دارد و این اتاق در ورودی باغ قرار گرفته است.

طراحی مینوی بهست کاملاً بر اساس الگوی اصیل باغ‌های ایرانی انجام گرفته و شامل عناصر شاخصی همچون کوشک ایرانی، آبنمای خطی، زمین‌های بازی و ورزشی، ست‌های تندرستی و سرویس های بهداشتی ویژه افراد عادی و معلولین است.

مدیر عامل سازمان بوستان ها در ادامه افزود: با افتتاح باغ ایرانی محله ۱۳ آبان، سرانه فضای سبز منطقه ۲۰ افزایش یافته و شهروندان جنوب پایتخت از یک مقصد گردشگری، فرهنگی و ورزشی جدید بهره‌مند خواهند شد.

نگاهی نو به ریه‌های شهر

عباسعلی نوبخت، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها، در حاشیه این مراسم نگاهی متفاوت را به فضای سبز ترسیم کرد. او فضای سبز را نه یک زینت گران‌قیمت، که «ریه تنفسی» و «حصاری در برابر تلاطم‌های اقلیمی» خواند. برای او، این بوستان نتیجه‌۲۷۷ روز تلاش با سه قطب‌نمای «توسعه هوشمند»، «صیانت علمی» و «عدالت در توزیع» است.

کاشت چهار اصله درخت بلوط به یاد شهدای کشور 

نقطه اوج این آیین، کاشت چهار اصله درخت بلوط به یاد شهدای کشور بود. آقای نوبخت بلوط را انتخاب کرد، چرا که معتقد است بلوط، درخت «استقامت» است؛ درختی که هرچه در برابر بادهای سخت تندتر بایستد، ریشه‌هایش در عمق زمین محکم‌تر می‌شود؛ درست همانند روحیه ملت ایران.

پاسخی به تغییرات؛ از ۱۳۶ بوستان تا امید به آینده

همچنین در افتتاحیه مراسم مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر، دراین باغ تازه تأسیس از آماری سخن گفت که نشان از تغییری بزرگ دارد: احداث ۱۳۶ بوستان در دوره ششم مدیریت شهری.

او در پاسخ به حاشیه‌ها، مردم را «بهترین قضاوت‌کنندگان» دانست؛ چرا که آن‌ها بهتر از هرکسی به خاطر دارند که این قطعه از زمین، پیش از آنکه به «مینوی بهشت» تبدیل شود، چه سیمایی داشت و امروز چگونه به فضایی برای نفس کشیدن و زندگی تبدیل شده است.

بوستان‌های جدید برای تهران 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران همچنین نیز  از تداوم توسعه فضاهای سبز شهری خبر داد و گفت: از این دست پروژه‌ها و افتتاحیه‌ها در ماه‌های آینده نیز خواهیم داشت و تا پایان تابستان چندین بوستان جدید به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین بوستان‌هایی با وسعت‌های بزرگ‌تر به مجموعه فضاهای سبز پایتخت اضافه خواهد شد که نقش مؤثری در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان خواهد داشت.

«مینوی بهشت» حالا نه فقط یک بوستان، که برگی جدید از کتاب آبادانی شهرری است؛ جایی که درختان بلوطش سال‌ها بعد، قصه‌ استقامت را برای کودکانی که در بازیگاه‌هایش می‌دوند، روایت خواهند کرد.

همچنین با افتتاح باغ ایرانی محله ۱۳ آبان، سرانه فضای سبز منطقه ۲۰ افزایش یافته و شهروندان جنوب پایتخت از یک مقصد گردشگری، فرهنگی و ورزشی جدید بهره‌مند خواهند شد.

۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۴
کد مطلب: 82142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =