هوشمندسازی در دوره جدید نمایشی نبود

فاطمه رحمانی: پروژه هوشمندسازی و الکترونیک کردن فرایندها در دوره جدید مدیریت شهری شعاری و نمایشی نبوده و رونمایی از پروژه‌های هوشمندسازی نشان داد که کارها در حد همایش باقی نمانده است.

به گزارش خبرنگار شهر، ظهر امروز-شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹-  بهاره آروین، عضو شورای شهر تهران در آیین رونمایی از ۱۰ پروژه هوشمندسازی شهرداری تهران با بیان اینکه پروژه هوشمندسازی و الکترونیک کردن فرایندها در دوره جدید مدیریت شهری شعاری و نمایشی نبوده است، گفت: سامانه تهران من که در جشنواره وب و سامانه رتبه نخست را کسب کرده سبب شده تا دسترسی شهروندان به خدماتی که شهرداری ارایه می‌کند، آسان و همه خدمات یکجا و از یک درگاه واحد ارایه شود.

به گفته رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران؛ پروژه های «تهران هوشمند» بسیار زیاد هستند؛ اما تمرکز بر پروژه‌هایی گذاشته شده که در همین مدت کوتاه باقی مانده به ثمر بنشیند. آنچه که امروز رونمایی می شود نتیجه پیگیری و تلاش شهرداری تهران است و امیدوارم این ثمره به حوزه مربوط با شهروندان هم برسد. کما اینکه پروژه‌های شهر هوشمند افتتاح شده، نمایشی نبوده و واقعی انجام شده است.

آروین ادامه داد: نمونه پروژه‌ای که پس از ۱۲ سال از عمرش در دوره مدیریت جدید شهری ارتقا پیدا کرد، سامانه ۱۳۷ است که تا چند سال قبل به صورت تلفنی شهروندان پیام خود را ثبت می‌کردند؛ اما حالا در دوره مدیریت جدید شهری ارتقا پیدا کرد تا دسترسی شهروندان به همه خدمات شهرداری آسان شود. از طرف دیگر شهرداری تهران در ارایه خدمات الکترونیک خود، انحصارگر نبوده امکان استفاده از خدماتش در سایر نرم افزارها را هم فراهم کرده است.

این عضو شورای شهر تهران، پروژه های اولویت دار را به عنوان تحول دیجیتالی شهرداری تهران عنوان و هدف اصلی این پروژه‌ها را تمام الکترونیک کردن فرایندهای درون شهرداری بیان کرد.

آروین با بیان اینکه رونمایی از پروژه‌های هوشمندسازی نشان داد که کارها در حد همایش باقی نمانده است، توضیح داد: شهرداری تهران پیش از هر کاری باید خود را هوشمند می کرد و الکترونیک کردن تمام فرایندها سبب کاهش هزینه‌ها و حذف گلوگاه‌های فساد می‌شود.  

شهامت شهرداری تهران در استفاده از فناوری‌ها نو و پیچیده 

 محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران هم در آیین رونمایی از پروژه‌های هوشمند شهرداری تهران، متولیان اصلی هوشمندسازی شهر را روسای سازمان ها و شرکت‌های شهرداری تهران عنوان و توضیحاتی درباره مسیره طی شده هوشمندسازی شهر ارایه کرد.

او یکی از ویژگی‌های برنامه تهران هوشمند را ساختارمند بودن آن توصیف کرد و گفت: این برنامه بر اساس یک ساختار پیش رفته است و هم از سوی شورای سیاستگذاری تهران هوشمند و هم مدیران شهرداری تاکید شده که تمام پروژها متولی، هدف و شناسنامه داشته باشد. البته ممکن است در زمانبندی‌های افتتاح و رونمایی از پروژه‌ها به دلایلی تاخیر ایجاد شود؛ اما مسیر رو به جلو به ویژه  امسال هم به دلیل کرونا و هم تاکیدات مدیریت شهری و اعضای شورای شهر مبنی  بر اینکه هوشمندسازی در اولویت است، مسیر هوشمندسازی شتاب بیشتری گرفته است.

فرجود ادامه داد: نکته دوم برنامه تهران هوشمند، این است که برنامه محور بودن، زیرساخت همه کارها قرار گرفته است. درواقع  پیش از هر کاری برنامه‌ریزی انجام شده است و چه در داده که بازنگری و استاندارسازی شده، چه حوزه شبکه برنامه ریزی شده و در بخش نرم افزا هم تحول اساسی این است که بر یکپارچگی سامانه ها تاکید و ریل گذاری انجام شده که سال آینده هم پیگیری می شود.  

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران به سامانه تهران من اشاره کرد و افزود: شهرداری تهران در مسیر هوشمندسازی سعی کرده یک طرفه عمل نکند و به دنبال دریافت بازخوردها از شهروندان چه مثبت و چه منفی بوده است و از بازخوردها ترسی نداشته که عیب شهرداری را بگیرند؛ درواقع سعی شد، شهرداری در معرض قضاوت قرار بگیرد. مانند ۱۳۷ که شهرداری از شهروندان می‌خواهد تا با بارگذاری عکس و فیلم در بخش ۱۳۷ سامانه تهران من، مسایل و مشکلات خود را مطرح کنند.

فرجود با بیان اینکه توجه به نوآوری در همه ابعاد در نظر گرفته شده است، توضیح داد: برای پیشبرد برنامه تهران هوشمند، استفاده از روش های جدید در تعامل با بخش خصوصی قانوگذاری و حتی قانون‌زدایی از برخی حوزه‌ها انجام شد و تاکید بر حکمروایی شهری بود.  

او گفت: نکته دیگر، شهامت مدیریت شهری در استفاده از فناوری های نو است، اینکه در بخش دولتی یا نیمه دولتی با این ابعاد از فناوری‌های پیچیده استفاده شود ولو اینکه برای آن سازمان چالش ایجاد شود، ریسک بزرگی است که شهرداری تهران آن پذیرفت. به طوری که این نهاد در این زمینه پیشرو بود از اینترنت اشیا تا هوش مصنوعی و کلان دیتا برای ارایه خدمات بهتر و با کیفیت‌تر به شهروندان استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران همچنین از رتبه نخست سامانه تهران در جشنواره وب و موبایل ایران که بزرگترین رقابت در حوزه وب و سامانه است، خبر داد و گفت: «تهران من» در بخش سازمان ها و موسسات دولتی هم از دید مردمی و هم کارشناسان رتبه نخست را در بین سامانه ها کسب کرد که نشانده مورد توجه قرار گرفتن سامانه از دید مردم و خبرگان حوزه دیجیتال بوده است.

صبح شنبه- ۲ اسفند-بیش از ۱۰ پروژه هوشمندسازی شهرداری تهران با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران، مصطفی کاظمی، مدیرکل حوزه شهردار تهران، ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران و مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، بهاره آورین عضو شورای شهر تهران و برخی مدیران شهری و روسای سازمان ها و شرکت ها رونمایی شد. 

۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱
کد خبر: 8696

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 2 =