به گزارش خبرنگار شهر، هیأت داوران در بیانیه پایانی نخستین کارگاه ملاقات با خیابان اعلام کرد: برای دیدن؛ بیش از هر چیز باید دیدن را زیست تا رابطهای تازه میان خود و جهان شکل گیرد، رابطهای که پیش از این گونه زیستن؛ مجال بروز نمیداشت.
در ادامه این بیانیه نوشته شده است: هیات داوران نخستین «کارگاه ملاقات با خیابان» با بررسی ۱۸ پروژه عکاسی که در قالبهای مجموعه عکس؛ چیدمان عکس و فتوکلاژ به انجام رسیده بودند؛ از تلاش همه عکاسان شرکت کننده در این رویداد فرهنگی-هنری تقدیر کرده و امیدوار است تا با ایجاد فضای گفتگو و نقد در کنار برگزاری نمایشگاه؛ بتوان هرچه بیشتر در راستای تعامل و مشارکت حرکت نمود.
این بیانیه افزود: در نظر هیات داوران با آنکه هر کدام از آثار به لایهای کمتر دیده شده از خیابان ولیعصر توجه کرده بودند اما در تعداد اندکی از آنها تصویری متمایز و برآمده از تجربه ملاقات عکاس با خیابان حاصل شده بود؛ تجربهای شخصی با هر آنچه عمومی و در خیابان و کنارههایش است. نیک میدانیم در مدتی کوتاه به سختی بتوان به این تصویر دست یافت اما میبایستی اندک نشانههای بروز آن را در میان برگزیدگان جدی گرفت تا در ادامه کار به کمال خویش دست یابند.
در این بیانیه آمده است: نشانههایی همچون «توجه به لایههای پنهان زیست خیابان ولیعصر؛ تلاش در جهت مشارکت با موضوع در روند پروژه عکاسی و توجه به ظرفیتهای رسانه عکاسی در امر بازنمایی واقعیت». این آثار با عبور از صورت ظاهری خیابان و مواجههای عمیقتر با زیست جاری در آن؛ به لحن و بیانی موجز و برخاسته از یک مسأله مشخص در نسبت با زندگی در خیابان ولیعصر پرداخته بودند.
هیأت داوران در این بیانیه ادامه داد: هیات داوران به همه عکاسان شرکت کننده در کارگاه ملاقات با خیابان پیشنهاد میکند تا در ادامه کار خویش با دوری گزیدن از پیشالگوهای عکاسانه تکراری و فاصله گرفتن از تصویرسازی سردستی و در برابر اتکا بر تجربه شخصی و اهمیت دادن به نظریه و ایدهپردازی در جهت ایجاد فرم تازهای از عکاسی و ارائه گام بردارند.
هیات داوران نخستین «کارگاه ملاقات با خیابان» متشکل از مهرداد افسری، سجاد باغبان و بهنام صدیقی آثار برگزیده این کارگاه را به شرح ذیل معرفی کردند :
چیدمان عکس «تصویر نهفته» از هدا بهجتپناه
مجموعه عکس «نوازندگان ولیعصر» از علی حسینی
مجموعه عکس «ریشههای پنهان» از تهمینه شرافت
بر اساس این گزارش، فراخوان کارگاه عکاسی ملاقات با خیابان از ۵ دی ماه و مهلت ارسال آثار تا ۲۰ دی بود که حدود ۸۰ نفر در این فراخوان شرکت کردند. در تاریخ ۲۲ دی از میان ۸۰ نفر ۲۱ نفر انتخاب شدند. منتخبان در طول ۶ هفته از خیابان ولیعصر عکاسی کردند.
فراخوان دوره دوم «کارگاه ملاقات با خیابان؛ زندگی روزمره خیابان ولیعصر» در دو بخش تخصصی عکاسانه اندیشیدن و طراحانه اندیشیدن در تاریخ بیست و هشتم بهمنماه منتشر شده است و این کارگاه از تاریخ دهم اسفندماه آغاز میشود.
آغاز «کارگاه ملاقات با خیابان؛ زندگی روزمره خیابان ولیعصر» با رویدادی مبتنی بر بازسازی شهری خواهد بود. این رویداد ده روز به طول میانجامد و هدف از آن شناخت بیشتر خیابان ولیعصر و کشف لایههای گوناگون آن است.
خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی
نظر شما