به گزارش شهر، نتایج یک پژوهش درباره پراکنش سرقت، زورگیری، قتل، خودکشی، اعتیاد و انحرافات جنسی نشان داد بیشترین آسیب های اجتماعی در مناطق ۱۵، ۱۲، ۱۸، ۱۷، ۱۹، ۲۱، ۱۶، ۱۱، ۱۳، ۱۰، ۹، ۸، ۷، ۵ و ۴ وجود دارد.
اردشیر گراوند، جامعه شناس در گفتگو با «شهر» پراکندگی آسیب های اجتماعی در پایتخت را مورد بررسی قرار داده و تاکید کرد: مناطق شهر تهران را باید به چند تیپ تقسیم کرد. یک تیپ اساسا مهاجر پذیرند مانند مناطق ۵، ۴ و ۲۲ که در این مناطق کنترل اجتماعی کاهش و اختلافات فرهنگی افزایش می یابد و قاعدتا مسائل آنها از جنس مسائل اخلاقی است.
وی افزود: مناطق ۱۷، ۱۶ و ۱۹ به جهت این که قشر مستضعف و در معرض آسیب هستند. موادمخدر و سرقت در این مناطق بیشتر است. در منطقه ۵، ۷ و ۴ موادمخدر کمتر از پایین شهر است و اگر موادمخدری در این مناطق وجود دارد بیشتر صنعتی است.
اردشیر گراوند با اشاره به این تیپ مناطق جاذب مهاجران یک گونه از انحراف است، گفت: نبت جنسی منطقه ۷، ۸ و ۶ بهم خورده است. آنها سارق مسلح نیستند در خرید مشروبات الکلی و موادمخدر هستند اما این مواد را به فروش نمی رسانند.
در مجموع باید گفت در شمال شهر آسیب ها از جنس اخلاقی و مصرف موادمخدر است و دزد زده هستند. مناطق پایین از جنس سرقت، فروش و مصرف موادمخدر است. خودکشی محصول فقر و افسردگی است. محصول فقر در جنوب شهر و به دلیل افسردگی در شمال شهر رخ می دهد.
این جامعه شناس با بیان این که تهران ملقمه ای از مشکلات شهری شده است، تاکید کرد: نتیجه اقدامات این بوده که تهران همیشه مهاجر پذیر باشد و ساکنان شهرهای دیگر مهاجرت می کردند. ترکیب جمعیت، خانوار، ساختار اجتماعی - فرهنگی و... را بهم زده است.
باید منتظر فروپاشی باشیم در منطقه جنوب شهر، فروپاشی خانواده با سرقت و فروش موادمخدر و زندان رفتن پیش می آید. در شمال شهر اعتیاد، افسردگی و خودکشی در جنوب شهر سرقت و موادمخدر و اعتیاد و... است.
اردشیر گراوند با تاکید بر این که مدیریت کشور برای کاهش مهاجرت به تهران درست نبوده است، گفت: مهاجرت به شهر تهران متوقف نشده است و این آسیب ها را با هم ترکیب کرده و گاهی ساحت خانوار را ساقط می کند. باید مهاجرت به تهران کاهش یافته و به معین مناطق مهاجر کننده تبدیل شود. تهران و شهرداری تهران هزینه بسیار بالایی انجام می دهد.
خبرنگار: پریسا هاشمی
نظر شما