به گزارش خبرنگار شهر، نشست خبری دومین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت (روایت پایدای)، صبح امروز - چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳- در محل ساختمان اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران برگزار شد.
غلامعباس کیانی مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران در این نشست اظهار کرد: شهادت ها قطعا ثمر خواهد داد و ما ثمره این خون ها را در پیروزی دیدهایم و این خون ها و هزینه ها و شهادت ها قطعا پیروزی را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: در شهرداری تهران یکی از وظایف ذاتی مجموعه ایثارگران، انتقال فرهنگ و توجه و فعالیت در زمینه های فرهنگی به ویژه در عرصه دفاع مقدس است.
کیانی ادامه داد: ما در اداره کل امور ایثارگران، تکریم و توجه به ایثارگران را در شهرداری تهران انجام می دهیم که برای نسل های آتی اثرگذار خواهد بود. موضوع دوم ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت است که ما آن را نیز دنبال می کنیم. مقاومت؛ عامل ماندگاری هر تمدن و هر جامعه ای است. تجربه نشان داده که هزینه مقاومت از هزینه سازشی که بعد از آن ناپایداری به همراه دارد، کمتر است.
مدیرکل امور ایثارگران عنوان کرد: یکی از وظایف ما این است که شرایط و حالات دوران خودمان را به نسلهای بعدی منتقل کنیم. جوامعی که نتوانستند این انتقال مفاهیم را انجام دهند با مشکلات متعددی مواجه شدند.
وی با بیان اینکه زبان هنر زبان مشترک و اثرگذار بین ملل مختلف در عرصه های مختلف از جمله مقاومت است، اضافه کرد: بر همین اساس تصمیم بر این شد که شرایطی را برای کسانی که در این زمینه فعال هستند فراهم کنیم تا آثار خود را عرضه کنند و از این آثار مجموعه ماندگاری را فراهم کنیم. در سال گذشته آثار متعددی داشتیم که برخی افراد از کشورهای دیگر نیز در آن شرکت کردند و به نظر می رسد آثار بیشتر و بهتری را در این کنگره از ایران و سایر کشورها خواهیم داشت.
کیانی در پاسخ به سوالی درباره تبدیل وضعیت ایثارگران در شهرداری تهران نیز گفت: بعد از تصویب قانون تبدیل وضعیت، شهرداری تهران با دستور موکد شهردار تهران، پیشروترین سازمان و موسسه در بین کلیه وزارتخانه ها و موسسات بود و حتی نیروهای حجمی نیز در این موضوع گنجانده شدند. در این مجموعه حدود ۵۰۰ تن از فرزندان شهید مشغول به کار هستند و حتی سه نفر از شهرداران مناطق از فرزندان شهدا هستند. حدود ۶ هزار تبدیل وضعیت داشتیم که اکثر آنها قطعی شده و تعدادی نیز در مرحله تکمیل پرونده هستند.
در ادامه حجت الاسلام حسین علاءالدین دبیر کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت نیز اظهار کرد: بخش اصلی این کنگره شامل ایثار و مقاومت و شهادت در آینه هشت سال دفاع مقدس، مقاومت در آینه ایثار مادران شهدا، پاسداشت خانواده شهدا و ایثارگران، پاسداشت شهید رئیسی و شهدای خدمت، پاسداشت شهید اسماعیل هنیه و شهدای مقاومت فلسطین و مقاومت فلسطین در آینه طوفانالاقصی است.
وی افزود: همچنین شهید سید حسن نصرالله، شهید یحیی السنوار و کودکان غزه، موضوعات بخش ویژه این کنگره را تشکیل میدهند.
حجت الاسلام علاءالدین ادامه داد: علاقمندان از ۱۰ آبان تا ۱۰ آذر ۱۴۰۳ فرصت دارند تا آثار خود را در قالب شعر، داستان و دلنوشته به آدرس asar_festival@ در سه پیامرسان بله، سروش و ایتا ارسال کنند تا در مراسم اختتامیه که دی ماه ۱۴۰۳ همزمان با روز ملی مقاومت برگزار میشود، برگزیدگان این کنگره مشخص شوند.
دبیر کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت یادآور شد: از آنجا که جبهه مقاومت یک موضوع فراملی و ایدئولوژیک است، این کنگره نیز بین المللی خواهد بود و امیدواریم در این دوره نیز شاهد آثار متعددی از ملیت های مختلف در این کنگره باشیم.
وی درباره جوایز کنگره توضیح داد: برای بخش شعر به مقام اول ۱۲ میلیون تومان، مقام دوم ۱۰ میلیون تومان و مقام سوم ۸ میلیون تعلق خواهد گرفت. همچنین در بخش داستان به نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۰ ، ۸ و ۶ میلیون تومان اهدا می شود. علاوه بر این در بخش دلنوشته به سه اثر برتر کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهدا می شود.
حجت الاسلام علاءالدین بیان کرد: عناصر حماسه و روایت، مضامین برتری هستند که برای داوران از اهمیت بیشتری برخوردار است. همچنین از شاعران و اساتید برتر ادبی در بخش داوری استفاده خواهیم کرد.
در پایان این نشست، از پوستر دومین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت رونمایی شد.
انتهای پیام/
نظر شما