به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۱۳، سید محمد فیاض مدیر کل هماهنگی، نظارت و کنترل معاونت امور مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه میادین یکی از فضاهایی است که در سطح شهر نقش هویت ساز دارد، گفت: هر محله بدون نمادهای مشترک فرهنگی و فضاهای عمومی صرفا به خیابانی برای گذر تقلیل می یابد اما شهر زمانی می تواند محل زندگی باشد که حس تعلق و دلبستگی در آن پدید آمده باشد. پیرو همین دغدغه می توان گفت که ساماندهی میدان های محلی با توجه به بافت فرهنگی و دیگر نماد ها از قبیل مجسمه و نقاشی دیواری، می تواند پیوندی مستحکم تر با مردمی که در آن زندگی می کنند، ایجاد کند.
وی تاکید کرد: تهران صرفا نباید با اجرای پروژه های کلان سامان یابد، بلکه محله ها نیز نماد های هویتی خود را داشته باشند تا بدین سان شهروندان محلی با مراجعه به عناصر خارج از محله احساس فاصله و بیگانگی نکنند و با خاطره و حافظه جمعی مرتبط شوند.
فیاض با بیان اینکه با توجه به نزدیک شدن به ماه های پایانی سال و ایام دهه فجر در نظر داریم ۲۰۰ میدان را در پایتخت با همکاری مناطق و سازمان زیباسازی بهسازی و ساماندهی کنیم افزود: معاونت هماهنگی و امور مناطق با تزریق بودجه، حمایت های لازم را انجام داده و مناطق نیز از ظرفیت تمامی معاونت ها برای اجرای هر چه بهتر طرح بهره گیری میکنند؛ از جمله موارد می توان به رسیدگی به آبنماها، بهسازی آسفالت، جانمایی مبلمان شهری و پرچم، اصلاح فضای سبز و جانمایی المان اشاره کرد.
وی ادامه داد: میادینی که نیاز به بهسازی و ساماندهی دارند با همکاری نواحی، معاونت ها و سازمان زیباسازی به دو دسته تقسیم شوند، بخشی از آنها با محوریت تمامی معاونت ها به طور اساسی، همه ایرادات و نواقص آن برطرف شود و بخشی دیگر نیز با اقدامی از قبیل جانمایی گلدان و اصلاح فضای سبز چهره ای تازه به آن ببخشیم.
در ادامه امیر محمد نوری شهردارمنطقه۱۳ از حضور سید محمد فیاض در منطقه و شناسایی مسائل و ارائه رهنمودهای ارزنده برای رفع آنها تشکر کرد و خواستار حمایت معاونت امور مناطق برای اجرای این طرح در منطقه شد تا در کنار سایر پروژه های مهم منطقه، این طرح نیز به نحو احسن به ثمر برسد.
مجتبی فتحی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه۱۳ نیز با ارائه گزارشی از میادین به عنوان شاخص، نماد و نگین هر محله نام برد که از مهم ترین فضاها در هر محله هستند که توجه به تاثیرات ساختار فرهنگی و اجتماعی میادین بسیار حائز اهمیت است.
وی با مثالی از میدان های زنده، فراگیر و مدرن شهر های دنیا، به اصول ده گانه طراحی میدان های شهری از جمله تصویر و هویت، جاذبه ها و مقاصد، امکانات رفاهی، اندازه میدان و تناسب فضا اشاره کرد.
اقدامات انجام شده در فلکه اول نیروی هوایی، میدان مادر، فلکه چهار گوش میدان امامت، میدان لوزی، میدان معلم، کلاهدوز، چایچی، میدان امام حسن مجتبی(ع)، میدان اطلاعات و برآورد اقدامات آتی از دیگر بخش های گزارش معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۳ بود.
انتهای پیام/
نظر شما