از مساجد و حسینیه‌ها تا بوستان‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خوابگاه‌های دانشجویی

دایره آموزش و اطلاع‌رسانی کارشناسان آموزش مدیریت پسماند منطقه ۶، در دل محلات و نواحی شش گانه این منطقه گسترده است.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ تهران؛  کارشناسان آموزش و اطلاع رسانی اداره مدیریت پسماند این منطقه، علاوه بر حضور در مساجد، حسینیه‌ها، سراهای محله و اجتماعات مردمی در میادین شهر، در بوستان‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، راسته‌های تجاری، مراکز دانشگاهی و حتی خوابگاه‌های دانشجویی نیز به آموزش چهره به چهره شهروندان در زمینه تفکیک پسماند از مبدأ و استفاده از سامانه «نوماند» می‌پردازند.  

حسن اختردانش، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه۶ در این باره گفت: وقتی از گستردگی دایره آموزش صحبت می‌کنیم، یعنی باید کارشناسان ما در هر مکان عمومی که شهروندان حضور دارند، آماده ارائه خدمت باشند. مسجد، حسینیه، بوستان، فروشگاه زنجیره‌ای، دانشگاه، خوابگاه، راسته تجاری، ایستگاه مترو، پایانه اتوبوس، همه این مکان‌ها باید به پایگاه آموزش مدیریت پسماند تبدیل شوند. ما در منطقه۶ خوشبختانه به این نقطه رسیده‌ایم که دیگر شهروند برای یادگیری نحوه تفکیک زباله نیازی ندارد حتماً به یک سرای محله یا اداره مراجعه کند؛ بلکه کارشناسان ما در همان جایی که شهروند حضور دارد، آموزش را ارائه می‌دهند.

افزایش ملموس مشارکت مردم در تفکیک پسماند


اختردانش افزود: نکته مهم دیگر، آموزش گروه‌های خاص و تأثیرگذار است. برای مثال، آموزش به دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است. این دانشجویان پس از فراغت از تحصیل و ورود به جامعه، سفیران خودآموخته‌ای برای تفکیک پسماند خواهند بود. یا آموزش به کسبه راسته‌های تجاری، چون حجم زباله تولیدی آنها چندین برابر یک خانوار معمولی است، اگر تفکیک را به درستی انجام دهند، تأثیر آن در آمار منطقه خیلی زود دیده می‌شود. آمارها نشان می‌دهد در شش ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، نرخ مشارکت شهروندان منطقه۶ در طرح تفکیک پسماند افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی این افزایش، همین آموزش‌های گسترده و همه‌جانبه است.


اجتماعات بزرگ مردمی در میادین که بیش از شصت روز از آن گذشته، یا اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها که به تازگی سپری شد، فرصت‌های طلایی برای آموزش شهروندان به شمار می‌روند. اداره مدیریت پسماند منطقه۶ برای هر یک از این رویدادها، یک تیم ویژه متشکل از حداقل ۵ کارشناس آموزش به همراه تجهیزات قابل حمل، بروشور، کیسه‌های پارچه‌ای و اقلام تبلیغاتی پیش‌بینی می‌کند.

آموزش در بوستان‌ها و فضاهای سبز
بوستان‌های سطح منطقه۶ به دلیل حضور خانواده‌ها، کودکان، سالمندان و ورزشکاران در ساعات مختلف روز، به عنوان یکی از کانون‌های اصلی آموزش های میدانی انتخاب شده‌اند. کارشناسان آموزش مدیریت پسماند به صورت دوره‌ای و با هماهنگی اداره فضای سبز منطقه، در بوستان‌هایی از جمله بوستان لاله و بوستان ساعی مستقر می‌شوند.


در پایان باید گفت که دانشجویان به عنوان قشر آگاه و تأثیرگذار جامعه، یکی از مهمترین مخاطبان آموزش‌های مدیریت پسماند در منطقه۶ هستند. کارشناسان آموزش با هماهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های واقع در محدوده منطقه یا مجاورت آن حضور پیدا می‌کنند. در خوابگاه‌های دانشجویی نیز، کارشناسان به صورت اتاق به اتاق و طبقه به طبقه حضور یافته و به دانشجویان آموزش می‌دهند که چگونه حتی در فضای کوچک یک اتاق خوابگاه، دو سطل زباله خشک و تر جداگانه داشته باشند. همچنین درب بسیاری از اتاق‌ها، برچسب‌های راهنمای تفکیک نصب شده است.  

انتهای پیام/                                                                                                                                                                                  

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۱۳
کد مطلب: 80394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =