آیین اختتامیه رویداد ایده‌پردازی مردمی «زمین و زنان» برگزار شد

اختتامیه رویداد استارتاپی و نوآوری اجتماعی زنان در مواجهه با تغییر اقلیم با حضور جمعی از مسئولان اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، مدیران شهری و شبکه ارتباطی سازمان‌های غیردولتی زنان و شرکت‌کنندگان در برج آزادی برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، در رویداد استارتاپی و نوآوری اجتماعی زنان در مواجهه با تغییر اقلیم ویژه سازمان‎های مردم نهاد محیط زیستی که از ۲۲ آبان ماه با حضور جمعی از ایده پردازان، برنامه نویسان، افراد خلاق و طراحان، سرمایه گذاران، صاحبان کسب و کار و  با مشارکت معاونت توانمندسازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران برگزار شد، ۷۵ شرکت کننده حضور داشتند که در نهایت ۶۰ نفر وارد مراحل نهایی شدند.

ثبت ایده ها و ایجاد بانک اطلاعاتی ایده پردازان

لیلا لندی رئیس اداره توانمند سازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در مراسم اختتامیه رویداد« زمین و زنان » با بیان اینکه امسال دومین سال برگزاری برنامه زنان و تغییرات اقلیم برگزار شد، اظهار کرد: هم اکنون در فاز هفتم این برنامه قرار داریم. فاز اول این برنامه،  شبکه سازی مردمی به عنوان پایلوت بود که در مناطق ۲۲ گانه تهران برگزار شد، در این فاز جامعه مخاطب  ۱۵۰۰ نفری را داشتیم.

لندی با اشاره به اینکه برای برگزاری فاز دوم با سازمان پسماند مشارکت‏‌هایی صورت گرفت، ادامه داد: فاز دوم مسابقه، دوخت کیسه‌های پارچه‏‌ای بود که با مشارکت سازمان پسماند انجام شد .

رییس اداره توانمندسازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به اجرای فاز سوم این طرح در قالب برنامه مدیریت مصرف بهینه انرژی  که به صورت مشترک با وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان پسماند برگزار شد خاطرنشان کرد: در فاز چهارم، آموزش استفاده بهینه مصرف آب و برق در مناطق ۲۲گانه تهران را داشتیم که با همکاری وزارت نیرو به صورت گسترده ویژه بانوان مناطق ۲۲ گانه تهران برگزارشد. همچنین فاز پنجم این طرح، شناسایی شبکه سازی کنشگران محیط زیستی بود که ۸۲۴ نفر کنشگر در این مسیر به صورت حضوری و مجازی آموزش دیدند.

وی بیان کرد: فاز ششم این طرح نیز بررسی اثربخشی کنشگران درمناطق ۲۲گانه بود که مشاهده شود به چه میزان آموزش در تغییرات اقلیم توسط بانوان تاثیرگذار است و این اهداف، مورد بررسی قرار گرفت.

لندی با اشاره به اجرای فازهفتم این طرح یادآورشد: فازهفتم رویداد زنان و تغییرات اقلیم هم به صورت مشترک با انجمن ارتباطی زنان سازمان‌های مردم نهاد کل کشور با نام «زمین و زنان» ودر قالب ۳بوت کمپ برگزار شد .

وی با اشاره به اختتامیه رویداد «زمین و زنان» ادامه داد: در دو روز پایانی این رویداد، تیم‌های استارتاپی ایده‌هایی را در این خصوص ارائه دادند که جوایزی به آنها تعلق خواهد گرفت. همچنین اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران نیز از ایده های برتر در خصوص اجرایی شدن حمایت خواهد کرد.

 رییس اداره توانمند سازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه ایده‌های شرکت کنندگان به صورت بانک اطلاعاتی و با نام خودشان به ثبت می‌رسد، گفت: در فاز هفتم، تمام ایده‌هایی که ارائه شده، ثبت خواهند شد. در این باره ایده های بانک اطلاعاتی به سازمان‌های مربوطه و مرتبط ارجاع داده می‌شود.

وی با اشاره به اجرای فاز هشتم این طرح نیز بیان کرد: یکی از بحث‌هایی که ما در صدد اجرا در فاز هشتم هستیم، بحث نمایشگاه زنان و تغییرات اقلیم است که به امید خدا در سال جاری برگزار می‌شود. همچنین  تمام این ایده هایی که قابلیت تبدیل به محصول شدن و نقش موثری در بحث اقلیم دارند، با توجه به رویکرد بانوان و پتانسیلی که شهرداری تهران دارد در همان نمایشگاه زنان و اقلیم رونمایی می‌شود.

 نقش بانوان در مدیریت شهری مثمرثمر است

سیداحمد علوی عضو شورای اسلامی و رییس ستاد سمن‎های شهر تهران نیز با حضور در مراسم اختتامیه این رویداد گفت: توفیق داشتم که در مجموعه برج آزادی در خدمت بانوان بزرگواری باشم که دور هم جمع شده بودند و پیشنهادها و برنامه های خودشان را برای اداره بهتر شهر به عنوان فعالیت‌های استارتاپی ارائه کردند.

وی با اشاره به بستر مناسب رویداد «زمین و زنان» خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این رویداد، امیدوار هستم که برگزارکنندگان - هم اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، شهرداری منطقه ۹ و هم دوستانمان در سازمان پسماند - بتوانند از این پتانسیل و دغدغه شهروندان در حوزه زیست‌محیطی به بهترین نحو بهره ببرند.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: برای اینکه رویدادها بیشتر به‌ ثمر بنشیند لازم است که ایده پردازان نشست‌های بیشتری با مدیران داشته باشند، دغدغه‌های مدیران را بشنوند و بر اساس این دغدغه ها، پیشنهادهایشان را طراحی کنند.از نکات مثبت این رویداد حضور بانوان دغدغه مند و فعال در سطح شهر در موضوعات مختلف بود که در کنارهم جمع شده بودند.

 وی با تاکید بر نقش موثر زنان در مدیریت شهری هم گفت: همانطور که بخش اعظمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند، بخش اعظمی از برنامه تربیت، مدیریت و رشد جامعه نیز برعهده بانوان است، لذا وقتی بانوان نسبت به موضوعی دغدغه‌مند می‌شوند با دقت و ظرافت بیشتری می‌توانند برای آن موضوع برنامه ریزی کنند؛ به ویژه که بسیاری از این موارد، موضوعاتی است که بانوان هم در محیط کار و هم در محیط خانه با آن روبرو هستند.

وی ادامه داد: وقتی بانوان ما درکنار مدیریت شهری قرار می‌گیرند، هم دغدغه ها را به طرح و موضوع اجرایی تبدیل  وهم در کنار مدیریت شهری اجرا می کنند. حتما لازم است زمینه برای حضور آنها بیشتر فراهم شود.

۱۰ ایده برتر رویداد مردمی «زمین و زنان» حمایت می‌شوند

احسان اوگی رییس اداره توانمند سازی و مشارکت های محیط زیست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدارشهرداری تهران نیز در حاشیه برگزاری رویداد «زمین و زنان» گفت: بسیار خوشحالم که چنین برنامه ای به همت اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران برگزارشد. امیدوارم با مشارکت یکدیگر، به رویدادها توجه کنیم و برنامه ها و ایده های مردمی را  بشنویم  تا بتوانیم در آینده با حمایت از ایده های برتر در ساختار مدیریت شهری، از آنها استفاده کنیم و شهری بهتر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه با کمک مردم  فرهنگ محیط زیست را بهتر در شهرمان ترویج می دهیم، افزود: در خصوص پیاده سازی ایده ها نیز منتظر شنیدن نظرات ایده پردازان هستیم تا ببینیم به چه میزان به حمایت‌مان نیازدارند.

اوگی با اشاره به حمایت از ۱۰ ایده برتر این رویداد هم گفت: این قول و نوید را می دهیم که حتی اگر ۱۰ایده برتر ایده هایی خوب و مناسبی برای شهرباشند از ایده پردازان جهت پیاده سازی ایده ها حمایت خواهیم کرد.

سازمان‌های مردم نهاد بازوان حفاظت محیط زیست در سطح کشور

علیرضا رحمتی معاون مدیرکل و رئیس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: در شرایط آلودگی هوا در کلانشهرها به ویژه تهران مواجه هستیم؛ لذا سازمان های مردم نهاد با توجه به توانمندی‌هایشان می توانند نقش اساسی در هدایت افکار جامعه و برنامه های محیط زیستی در سطح جامعه داشته باشند.

 وی با اشاره به مسئولیت پذیری اجتماعی افزود: مسئولیت پذیری اجتماعی یکی از مهم ترین ابزارها و موضوعات تصمیم گیری است که به جامعه کمک می کند که در قبال فعالیت‌های اقتصادی و زیست محیطی احساس مسئولیت کنند.مسئولیت پذیری اجتماعی در حقیقت به دنبال ایجاد تعادل بین اکوسیستم که شامل آب، هوا، خاک و تنوع زیستی است و زیربنای تمام فعالیت‌های اقتصادی بوده و با اقتصاد ارتباط برقرار می کند. اقتصاد نیز شامل فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران گفت: استارتاپ‌ها یا سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند با خلاقیت، ابتکارعمل و نوآوری ، ایده‌های خود را مطرح کنند و در زمینه کاهش مسائل و معضلات محیط زیستی - چه در بخش آلودگی هوا، کاهش پساب و آلاینده‌های زیست محیطی در پساب  و چه در بخش مدیریت پسماند - راهکارهای خود را عملیاتی کنند و این فرصتی مغتنم است که هم محیط زیست و هم مسئولان باید از آن نهایت بهره را ببرند.

رحمتی  با اشاره به تاثیرگذاری سازمان‌های مردم نهاد محیط زیست افزود: این سازمان‌ها می‌توانند به عنوان حامیان علمی، اجرایی و بازوان حفاظت محیط زیست در سطح کشور و کلانشهری مانند تهران حضور موثر داشته باشند.

رویداد «زمین و زنان» تلاش برای حفظ محیط زیست بود

احمدبختیاری مسئول برگزاری رویداد «زمین و زنان» هم با اشاره به اختتامیه این رویداد گفت: ۱۳ ایده نمره حدنصاب را برای ورود به اختتامیه رویداد کسب کردند و چون در این میان دو ایده مشابه هم بودند در نهایت ۱۱ ایده و گروه وارد مرحله نهایی شدند. ایده ها در دو روز پایانی اختتامیه ، پرورش و در روز پایانی رویداد، داوری و در نهایت ۳ ایده به عنوان ایده برتر معرفی شدند.

وی افزود: رویداد «زمین و زنان» با هدف حفظ محیط زیست و در حقیقت با هدف از بین بردن معضلات شهری محیط زیست که مرتبط با مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، دستگاه‌ها، معاونت ها و سازمان‌های شهرداری تهران است، برگزار شد. امیدواریم که باقی ایده ها نیز توسط شهرداری حمایت شوند.

بختیاری با اشاره به برگزاری ۴ بوت کمپ در این رویداد تصریح کرد: بوت کمپ ها با موضوعات منابع آبی، انرژی های پاک، گونه های زیستی و پسماند برگزار شدند که حدود ۸۰ درصد ایده ها نیز حول محور این موضوعات ارائه شد.

وی ادامه داد: انتهای رویداد «زمین و زنان» مصادف با روز جهانی داوطلب شد و معتقد هستیم که شهرداری تهران و مجموعه های متولی برای جلب مشارکت بیشتر مردم لازم است که رویدادهای این‌چنینی را بیش از پیش برگزار کنند.

بختیاری با اشاره به اثربخشی ایده ها در شهر هم گفت: این رویدادها سبب می شوند تا مشارکت پذیری‌ها قوی تر و اثرگذارتر پیش بروند و امیدواریم تمام شهروندان اگر دغدغه محیط زیستی و ایده ای که بتواند به شهرشان کمک کند را دارند، از طریق این رویدادها به مدیران و متولیان برسانند تا با کمک افراد خلاق و ایده پرداز و در حقیقت افرادی که استارتاپی کار می‌کنند، ایده ها پرورش پیدا کنند و در نهایت اثربخش و موثر وارد چرخه‌های زندگی مان شوند.

پیاده سازی ایده های خلاق مردمی با حمایت اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران

کبری احمدی عضو شورای مرکزی شبکه ارتباطی سازمان‌های غیردولتی  زنان نیز در رابطه با رویداد «زمین و زنان» گفت: در این رویداد ، با دعوت از افرادی که در حیطه محیط‌زیست فعال بودند و اعلام  فراخوان‌هایی برای علاقه‏‌مندان و دغدغه‌مندان حوزه محیط زیست ، به دنبال پیاده‎سازی ایده‎های مردمی در حوزه محیط زیست بودیم. در همین راستا طرحی را به اداره امور زنان و خانواده شهرداری تهران ارائه دادیم که این طرح مورد استقبال قرار گرفت و یک کار مشترک آغاز شد.

وی افزود: طی نشست‌های مختلف، ایده پردازان چهار جلسه آموزشی را پشت سر گذاشتند تا به این رویداد سه روزه پایانی رسیدند.

احمدی با اشاره به برگزاری چنین رویدادهایی ادامه داد: فواید این طرح ها در آن است که ایده‌های ذهنی افراد که به مرحله اجرا در نیامده است، در جامعه قابل بهره برداری شود.

نقش ایده‌های مردمی رویداد «زمین و زنان» در کاهش کربن

علیرضا رضایی عارف، کارآفرین برتر ملی و تسهیلگر درباره برگزاری رویداد «زمین و زنان» گفت: برگزاری رویداد «زمین و زنان» در راستای بحث تغیر اقلیم می‌تواند بسیار مفید باشد، ایده های جدیدی در اینجا می توانند شکل بگیرند و حتی به آزمایش گذاشته شوند.

وی با اشاره به نقش شهرداری و محیط زیست در دسترسی و توجه به ایده ها افزود: درصورتی که شهرداری یا محیط زیست به این ایده ها دسترسی پیدا کنند، می تواند به نفع محیط زیست شهری ما باشد و در راستای کاهش کربن موثر واقع شود.

رویداد «زمین و زنان» برای مقابله با تغییرات اقلیمی طراحی شده است

پروین هدایتی مسئول طرح و برنامه شبکه ارتباطی سازمان‌های غیردولتی زنان هم با بیان اینکه این رویداد با کمک اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران طراحی شد، گفت: متاسفانه در دهه‌های اخیر تغییراتی که در اقلیم کل جهان رخ داده، زمین را به سمتی می برد که آن مشخصه ها و المان هایی که برای یک زندگی خوب و مناسب برای انسان و گونه های گیاهی و جانوری باید داشته باشد، به سمت و سوی نابودی حرکت می‌کند.

وی با بیان لزوم حفظ محیط زیست برای این نسل و نسل های آینده تصریح کرد: بخشی از این تعییرات، جوی است و به دست انسان نیست ولی بخش دیگر که امروزه به عنوان بخش عمده آن شناخته می‌شود، تغییراتی است که انسان در آن دخیل است؛ در همین راستا باید برای مقابله با این تغییرات اقلیمی اقداماتی انجام دهیم.

مسئول طرح و برنامه شبکه ارتباطی سازمان‌های غیردولتی زنان ادامه داد: سیل‌ها، ریزگردها، گرم شدن هوا، افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش تردد وسایل نقلیه که به افزایش کربن در جَو منجر می‌شود و خیلی از مسائل دیگر باعث شده این تغییرات یک روند پرسرعتی را در تمام کشورها از خودش به ظهور برساند. این مسائل انگیزه ما شد تا بتوانیم این وضعیت را بهبود بخشیم و رویدادی را طراحی و زنان و خانواده ها را درگیر این موضوع کنیم.

هدایتی گفت: از نظر ما بیشترین میزان تاثیری که از تغییرات اقلیمی متوجه نوع بشر می‌شود میزان تاثیری است که زنان و خانواده چه از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و ادامه حیات بر روی کره زمین می‌گیرند. کسانی هم که اولویت دارند و می توانند این تغییرات را کنترل و مقابله کنند در اصل زنان و خانواده ها هستند.

وی افزود: با توجه به این موارد انگیزه‌ای در ما ایجاد شد تا رویدادی را طراحی کنیم و سمن هایی که در حوزه های اجتماعی فعال هستند را با سمن های فعال در محیط زیست پیوند دهیم تا در بحث اقلیم وارد شوند.

 ۱۱ ایده به مرحله نهایی رسیدند

 در رویداد« زمین و زنان»۵۰ ایده ابتدایی، ارائه شد که با توجه به سیاستگذاری‎های مطرح شده ۳۰ ایده برای ارائه اولیه پذیرفته شدند.طی ۲ روز پایانی این رویداد هم افراد شرکت کننده در قالب تیم و گروه‌های ۳ تا ۵ نفره به مدت ۶۰ ثانیه ایده خود را بیان و شرکت‌کنندگان نیز موافقت و یا مخالفت خود را در راستای ایده مطرح شده از طریق رای گیری اعلام کردند.

بعد از داوری، ۱۳ ایده که بیشترین نمره را کسب کرد برای مرحله دوم پذیرفته شدند و بنا بر این شد که ایده‌ها توسعه پیدا کنند. همچنین ایده پردازانی که ایده های مشابه هم داشتند نیز با یکدیگر مشارکت کرده و در یک تیم قرار گرفتند تا در نهایت ۱۱ ایده وارد مرحله نهایی شد.

جمع آوری فیلتر سیگار، ساخت گرانول، ساختن ساختمان‌ها با کم‌ترین نخاله و پسماند، گردشگری هوشمند و... بخشی از ایده های مطرح شده در این رویداد بود.

اعلام گروه‌های برگزیده رویداد «زمین و زنان»

طی امتیاز دهی ها، گروه های اول تا پنجم ایده پرداز اعلام شدند .

گروه اول: ماموریت انسان در زمین (ماز) با امتیاز ۲۱۹

گروه دوم: خاتون با امتیاز ۲۱۱

گروه سوم: سفیران زمین با امتیاز ۱۹۲

گروه چهارم: چرخه سبز با امتیاز ۱۸۲

گروه پنجم: سلوپاک با امتیاز ۱۷۹

انتهای پیام/

۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳
کد خبر: 46659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =