به گزارش شهر، تهران نخستین گام خود را برای تجهیز به ناوگان تمام برقی آغاز میکند. به این منظور امروز ۱۵ایستگاه شارژ خودروهای برقی در نقاط مختلف شهر افتتاح میشود تا حرکت پایتخت در مسیر برقیسازی زیرساختهای شهری بهصورت جدی شروع شود. پیش از این همیشه این نقد وارد بود که اگر قرار باشد تهران بهسمت برقیسازی ناوگان حملونقل برود، زیرساخت و جایگاه شارژی برای آن وجود ندارد، اما امروز نقطهعطفی در برقیسازی ترددهای شهری پایتخت خواهد بود. این ۱۵ایستگاه شارژ خودروهای برقی دارای ۷۴دستگاه شارژر هستند. محلی که برای مراسم افتتاح امروز (دوشنبه ۶ شهریور) به مناسبت هفته دولت اعلام شده، میدان آزادی است. روند نصب این جایگاههای شارژ با همکاری شهرداری و گروه مپنا عملیاتی شده است. این گزارش به جزئیات روند برقیسازی امروز و سال پیشروی تهران میپردازد.
هدفگذاری طرح
طبق اطلاعاتی که روابطعمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران برای همشهری ارسال کرده، برنامه نصب ۵هزار دستگاه شارژ خودروهای برقی تا سال۱۴۰۳ در ایستگاههای پیشبینی شده در ۲۲منطقه پایتخت اجرایی خواهد شد که این تعداد شارژر قابلیت سرویسدهی به ۵۰هزار دستگاه خودروی برقی در روز را دارند. آنچه مشخص است این است که تحقق این فرایند، تأثیر قابلتوجهی بر کاهش آلودگی هوا و صدا و زیستپذیرتر کردن شهر برای زندگی شهروندان دارد. توسعه کیفی و کمی ناوگان حملونقل عمومی از یکسو و حرکت به سمت و سوی برقیسازی زیرساختهای شهری از سوی دیگر ازجمله تدابیر و تمهیدات مدیریت شهری در مسیر ارتقا و بهبود خدماترسانی به شهروندان است. در حال حاضر متأسفانه خودروها و موتورسیکلتهای آلاینده و فرسوده، مصرف بنزین بالایی دارند و برقیسازی خودروها و موتورسیکلتها میتواند تأثیر قابلتوجهی بر کاهش مصرف بنزین نیز بر جای بگذارد. تاکسیها و اتوبوسهای تهران بهدلیل پیمایش بالا سهم قابلتوجهی در آلودگی هوای تهران دارند و برقیسازی ناوگان حملونقل عمومی و حمایت از خودروهای شخصی برقی، یکی از راهکارهای مؤثر در مقابله با مشکلات زیستمحیطی تهران است.
مدیریت شهری تهران علاوه بر احداث و توسعه ایستگاههای شارژ خودروهای برقی، درنظر دارد باتریهای موردنیاز قابل تعویض و ایستگاههای تعویض باتری برای ۵۰هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را نیز در سطح شهر تهران، تأمین و راهاندازی کند تا همه زیرساختها برای برقیسازی ناوگان ترددی پایتخت فراهم شود.
صرفه چشمگیر
برقی شدن خودروها به اقتصاد خانواده کمک میکند. طبق برآوردهای مپنا، هزینه شارژ یک خودرو با برق برای طی مسافت ۱۰۰کیلومتر، تقریبا یکدهم هزینه مصرف بنزین با بهای کنونی است. به این ترتیب در ماههای اخیر تهران همراه با روند تحولات جهانی، اقدامات جدیای در زمینه تأمین زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه حملونقل برقی انجام داده و برقیسازی خودروها را در راستای بهبود هوای کلانشهرها در دستور کار خود قرار داده است.
منبع: همشهری
انتهای پیام/
نظر شما