-
خبرنگار؛ عنصر مهمی در دیپلماسی نرم
در هفدهمین روز مرداد سال ۱۳۷۷ محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران به همراه تعدادی از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف أفغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید، از این رو شورای فرهنگ عمومی، این روز را به عنوان روز خبرنگار در تقویم رسمی کشور ثبت کرده تا علاوه بر پاسداشت مقام شهید صارمی، تجلیلی از خبرنگاران به عمل آید.
-
خبرنگاران وارث امانت الهی هستند
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار طی یادداشتی این روز را گرامی داشت.
-
نگاهی به جنجال شلوار گلیها؛
چرا شما رو خواب نبرد؟
«شلوار گلیها»، کلید واژه موج رسانهای تخریبی اخیر علیه خدمات مدیریت شهری پایتخت بود که در روزهای گذشته و در ماجرای سیل منطقه امامزاده داوود به راه افتاد. موجی که در تلاش بود با زیر سوال بردن امدادرسانی به سیلزدگان حریم شهری تهران، با نگاهی سیاسی، بار دیگر ناامیدی و دلزدگی را به مردم تزریق کند.
-
انطباق دوره برنامههای میانمدت با مدیریتشهری؛ زمینهساز پاسخگویی
فرایند پاسخگویی مدیریت شهری، مستلزم انجام اقدامات براساس اهداف و راهبردها و سیاستهای تدوین شده و ارائه گزارش پیرامون نتایج حاصل از اقدامات انجام شده است. یکی از مزیتهای همزمانی تدوین برنامه با دوره مدیریت شهری، ارتقای پاسخگویی و انضباطپذیری مجموعه شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها و مدیران شهری با تأکید بر شناسایی پاسخگو، محور پاسخگویی و فراهم کردن امکان مقایسه نتایج اقدامات با برنامههای تدوین به شمار میرود.
-
مدیریت لپگلیها یا مدیریت پاچهگلیها
برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی بدون توجه به تأثیر حضور میدانی مسئولان به برخی حواشی فرعی و جزئی پرداختند و تلاش کردند با بزرگنمایی و تحریف برخی اتفاقات، حضور میدانی مسئولان را کمرنگ یا بیاهمیت جلوه دهند. مردم فراموش نکردهاند در بسیاری از بلایای طبیعی دوره گذشته، نهتنها مدیران ارشد در روزهای اولیه در بازدیدهای میدانی حاضر نمیشدند بلکه گاها باید مسافرتهای مرفه و برنامههای تفریحی خود را کنسل میکردند تا بلکه آسیبدیدگان بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
-
چه کسی خاکی شد؟! | شلوار گِلی را نمیشود سانسور کرد ...
بصیرت انقلابی که هیچ؛ از کجا نیت سنج آوردند و با کدام حجت تهمت ریاکاری زدند؟ بگذریم؛ اما کاش مراقبت کنیم تا بی بهره در میدان مبارزه، خاک مال جنگ روایت ها نشویم.
-
شهرداری و سیلهای فراوان
سیل امامزاده داوود را تکههای پازلی به راه انداختند که طی ۲دهه اخیر تشکیل شدهاند و با قرار گرفتن در کنار هم، باعث جاری شدن آن شدند. ساختوسازها و عملیات عمرانی غیرمجاز، نخستین و اصلیترین تکه از این پازل متهم به سیل هستند.
-
بسیج همگانی نیروهای شهرداری تبلوری از ایثار
بسیج همگانی نیروهای شهرداری بار دیگر ثابت کرد ایثار، جهاد و فداکاری، امری جداییناپذیر از مردم ایران است.
-
بهزیستی مهمترین نهاد حمایتی برای ساماندهی افراد آسیبدیده
بهزیستی از مهمترین نهادهای حمایتی برای ساماندهی امور افراد آسیبدیده و در معرض آسیب و نیازمند است.
-
سرآغازی برای ایجاد شهرداری فناورمحور
شهرداری تهران بهعنوان یکی از بزرگترین سازمانهای کشور، متولی نگهداشت پایتخت و مسئول زیست نزدیک به ۱۰میلیون نفر از شهروندان لازم است تا در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرو و نزدیک به استاندارهای جهانی باشد و تبدیل به یک شهرداری هوشمند شود.
-
نمایشگاه توانمندیهای مدیریت شهری فرصتی بیبدیل برای تبادل تجارب بود
یکی از راهکارهای به دست آوردن تجارب در اجرای طرح های گوناگون البته با کمترین هزینه و در کوتاترین زمان ممکن برای خدمات رسانی مناسب به شهروندان، برپایی نمایشگاه و حضور مدیران در آن است. در نمایشگاه شهرهای خواهر خوانده و توانمندی های مدیریت شهری تهران نه تنها دستآوردها بلکه برنامه های اجرایی طرح های پیش رو نیز به نمایش درآمد تا از اقدامات مدیریت شهری به مردم گزارشی ارائه شود.
-
ضرورت آشنایی کودکان و نوجوانان با مفاخر دینی و انقلابی
با توجه به ظرفیتهای بینظیر ادبیات و داستاننویسی میتوان کودکان و نوجوانان را با مفاخر دینی، فرهنگی و انقلابی آشنا کرد و استعدادهای آنها را پرورش داد.
-
تاسیس شهرداریها و دهیاریها در کشور، فرصت ارزشمندی برای ارتقای سرمایه اجتماعی
خدمات ارائه شده از سوی شهرداریها نقش موثر و ارزندهای در آسایش، امنیت، سلامت روانی و اجتماعی، نهادینه سازی فرهنگ مشارکت و رضایتمندی مردم و دستیابی به شاخصههای یک سکونتگاه سالم، زیبا، توسعه یافته و زیستپذیر ایفا میکند.
-
نمایشگاه تهران۱۴۰۱؛ فرصتی برای اداره شهر با مردم
راهاندازی نمایشگاه تهران۱۴۰۱ با موضوع شهرهای خواهرخوانده و توانمندیهای مدیریت شهری، تلاشی است برای معرفی ظرفیتهای موجود در قلمرو شهر تهران که زمینه لازم را برای آشنایی با حوزههای بخشی و فرابخشی شهری ایجاد کرده است.
-
از تبار هابیلیان
چند هفتهای بود که دستگاه رسانهای دشمنانِ انقلاب اسلامی، شبهات فراوانی را درباره نظام اسلامی مطرح میکردند و حالا خطیب جمعه تهران عزمش را جزم کرده بود و مسجد به مسجد، محله به محله می رفت در میان مردم جنوب شهر و با آنها سخن میگفت و این فرصتی برای اقدام مخرب منافقین شد.
-
مختصات مدیریت انقلابی در مکتب امام(ره)
معتقدیم مکتب امام، برای گام دوم انقلاب که عرصه بروز و ظهور جوان مومن انقلابی در قامت مدیریت در حکمرانی است، نظامنامه اجرایی دارد. نظامنامه مکتب امام نیز در دست رهبری است. امام را باید با رهبر انقلاب خواند و تفسیر کرد.
-
توسعه غرب تهران نیازمند توجه به آمایش سرزمینی است
آمایش سرزمینی یکی از راهکارهای اصولی و منطقی در توسعه شهری بهحساب میآید. اگر بخواهیم به شکل ساده بیان کنیم یعنی برداشتن گامهای برنامهریزی شده صحیح برای توسعه و آبادانی یک منطقه یا شهر.
-
به بهانه هفته محیط زیست؛
هر کدام از ما در حفظ محیط زیست سهمی داریم
روزی روزگاری زیستی در کره زمین وجود داشت که در آن بشر با الهام از آن تحفه پروردگار با بکار گیری علم و دانش و استفاده از تکنولوژی به فکر رفاه بیشتر افتاد.
-
چرا شهرداری؟
شهرداری بهعنوان نخستین دستگاه خدماترسان مستقیم به شهروندان به شمار میآید و ایجاد اختلال در سامانههای آن، یعنی نزدیک شدن به هدف اصلی که همانا نارضایتی مردم است. شهرداری تهران طی ماههای گذشته همواره تلاش کرده تا با اقداماتی فوری، از یکطرف در محدودههای کمبرخوردار و دارای مشکلات اجتماعی، به تعدادی از نیازهای ضروری ساکنان محلهها پاسخ دهد و از طرف دیگر، با فراهم آوردن امکاناتی، دسترسی شهروندان به الزامات روزمره زندگی را تسهیل کند.
-
هزار ساختمان ناایمن، ۱۲۹بمب ساعتی در تهران
ساختمانهایی ناایمن شهر تهران که به قدری ناایمن هستند و تعدادشان زیاد است که هر کدامشان ممکن است هر لحظه فاجعه عظیم دیگری را رقم بزند. آن هم درحالی که تاکنون به دفعات مختلف با هشدارهای زیادی روبرو شده اند و خودشان از وخامت اوضاع مطلع هستند و می دانند بمب ساعتی تهران شدهاند.
-
روزی که فرشتگان، بال سترگ خود را بر زمین گستراندند
روزی که فرشتگان آسمان، بال سترگ و سپید خود را بر زمین گستراندند، تا دلهای بزرگمردان ایران زمین را به شاهراه ایمان و ریسمان الهی اتصال داده و مژده فتحالفتوحی را رفیق راه آنها گرداند.
-
روابط عمومی و جهادگری در عرصه تبیین
روابط عمومیها با تنویر افکارعمومی و اطلاعرسانی سریع، دقیق و صحیح به مردم، سرمایههای اجتماعی را برای پیشبرد اهداف کلان کشور پدید میآورند که این امر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی را در فریضه جهاد تبیین تشکیل میدهد.
-
حذف ارز ترجیحی در شرایط حساس بین المللی امری ضروری و لازم است
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد آقامیری اثرات جنگ اوکراین بر قیمت حال و آینده محصولات کشاورزی در جهان و تصویر آینده بازار محصولات کشاورزی پس از وقوع جنگ اوکراین را مورد بررسی قرار داد.
-
تهرانی که جان میگیرد
تهران پایتخت ایران جز معدود پایتخت های دنیا است که در فاصله ای صد ساله معماری دگرگون شدهای را از سر گذرانده است. شدت تغییرات در این شهر در مقایسه با شهرهایی مثل لندن، پاریس و برلین به مراتب آهنگ تندتری داشت. بناهای این شهر در اوایل قرن بیستم فضایی نوستالژیک و خاطره انگیزی برای امروز ما محسوب می شود.
-
رویای شهر سالم
نامگذاری هفتهای به نام سلامت در تقویم رسمی کشور، خود گویای اهمیت جایگاه این حوزه در جامعه است.
-
جای خالی زبان محیط زیست در لابهلای مفاهیم آموزشی
چندی پیش برای دومین بار مستند تنوع زیستی «شهر زنده» را اینبار برای دانش آموزان پایه ششم تا نهم منطقه ١٩ اکران کردیم، دانش آموزانی که به عشق دیدن یک فیلم طنز به پردیس کیان آمدند اما به ظن خودشان با تصاویر کسل کننده آموزشی مواجه شدند.
-
حضور شوراها حساسیت مردم به عملکرد مدیریت شهری را افزایش داد
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پیامی ضمن تبریک سالروز تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا به فرمان امام خمینی (ره)از این روز به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب و زمینه ساز حضور مردم و ایجاد حساسیت بر عملکرد مدیریت شهری یاد کرد.
-
شوراها مسیر تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی
نهم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز شوراها نامگذاری شده است. روزی که در آن یاد آوری میکنیم مردم میتوانند در تعیین سرنوشت خود و شهرشان و تصمیماتی که از سوی مدیریت شهرها گرفته میشود سهیم باشند و مشارکت کنند.
-
هشت ماه تلاش فرهنگی در شهر
کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از نخستین روز تشکیل این کمیسیون در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران تلاش کرد تا با سیاستگذاری صحیح در موضوعات مختلف و متنوع فرهنگی هنری اجتماعی ورزشی گردشگری و... زمینه خدمت رسانی مناسب برای مردم فراهم شود.
-
لزوم هدایت حملو نقل جادهای به سمت حمل و نقل ریلی
صنعت حملونقل پس از اختراع چرخ، تحولی اساسی پیدا کرد و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی وسایل پیچیدهتر در این عرصه به کار گرفته شد به طوری که امروزه مسائل مطرح در زمینه جابهجایی و حملونقل جزو پیچیدهترین مسائل در ابعاد مختلف و یکی از مهمترین مسائل کلان شهرها و از ضروریات به شمار میآید.