• تاسیس شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در کشور، فرصت ارزشمندی برای ارتقای سرمایه اجتماعی

    تاسیس شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در کشور، فرصت ارزشمندی برای ارتقای سرمایه اجتماعی

    خدمات ارائه شده از سوی شهرداری‌ها نقش موثر و ارزنده‌ای در آسایش، امنیت، سلامت روانی و اجتماعی، نهادینه سازی فرهنگ مشارکت و رضایتمندی مردم و دستیابی به شاخصه‌های یک سکونتگاه سالم، زیبا، توسعه یافته و زیست‌پذیر ایفا می‌کند.

  • نمایشگاه تهران۱۴۰۱؛ فرصتی برای اداره شهر با مردم

    نمایشگاه تهران۱۴۰۱؛ فرصتی برای اداره شهر با مردم

    راه‌اندازی نمایشگاه تهران۱۴۰۱ با موضوع شهرهای خواهرخوانده و توانمندی‌های مدیریت شهری، تلاشی است برای معرفی ظرفیت‌های موجود در قلمرو شهر تهران که زمینه لازم را برای آشنایی با حوزه‌های بخشی و فرابخشی شهری ایجاد کرده است.

  • از تبار هابیلیان

    از تبار هابیلیان

    چند هفته‌ای بود که دستگاه رسانه‌ای دشمنانِ انقلاب اسلامی، شبهات فراوانی را درباره نظام اسلامی مطرح می‌کردند و حالا خطیب جمعه تهران عزمش را جزم کرده بود و مسجد به مسجد، محله به محله می رفت در میان مردم جنوب شهر و با آن‌ها سخن می‌گفت و این فرصتی برای اقدام مخرب منافقین شد.

  • مختصات مدیریت انقلابی در مکتب امام(ره)

    مختصات مدیریت انقلابی در مکتب امام(ره)

    معتقدیم مکتب امام، برای گام دوم انقلاب که عرصه بروز و ظهور جوان مومن انقلابی در قامت مدیریت در حکمرانی است، نظام‌نامه اجرایی دارد. نظام‌نامه مکتب امام نیز در دست رهبری است. امام را باید با رهبر انقلاب خواند و تفسیر کرد.

  • توسعه غرب تهران نیازمند توجه به آمایش سرزمینی است

    توسعه غرب تهران نیازمند توجه به آمایش سرزمینی است

    آمایش سرزمینی یکی از راهکارهای اصولی و منطقی در توسعه شهری به‌حساب می‌آید. اگر بخواهیم به شکل ساده بیان کنیم یعنی برداشتن گام‌های برنامه‌ریزی شده صحیح برای توسعه و آبادانی یک منطقه یا شهر.

  • هر کدام از ما در حفظ محیط زیست سهمی داریم

    به بهانه هفته محیط زیست؛

    هر کدام از ما در حفظ محیط زیست سهمی داریم

    روزی روزگاری زیستی در کره زمین وجود داشت که در آن بشر با الهام از آن تحفه پروردگار با بکار گیری علم و دانش و استفاده از تکنولوژی به فکر رفاه بیشتر افتاد.

  • چرا شهرداری؟

    چرا شهرداری؟

    شهرداری به‌عنوان نخستین دستگاه خدمات‌رسان مستقیم به شهروندان به شمار می‌آید و ایجاد اختلال در سامانه‌های آن، یعنی نزدیک شدن به هدف اصلی که همانا نارضایتی مردم است. شهرداری تهران طی ماه‌های گذشته همواره تلاش کرده تا با اقداماتی فوری، از یک‌طرف در محدوده‌های کم‌برخوردار و دارای مشکلات اجتماعی، به تعدادی از نیازهای ضروری ساکنان محله‌ها پاسخ دهد و از طرف دیگر، با فراهم آوردن امکاناتی، دسترسی شهروندان به الزامات روزمره زندگی را تسهیل کند.

  • هزار ساختمان ناایمن، ۱۲۹بمب ساعتی در تهران

    هزار ساختمان ناایمن، ۱۲۹بمب ساعتی در تهران

    ساختمان‌هایی ناایمن شهر تهران که به قدری ناایمن هستند و تعدادشان زیاد است که هر کدامشان ممکن است هر لحظه فاجعه عظیم دیگری را رقم بزند. آن هم درحالی که تاکنون به دفعات مختلف با هشدارهای زیادی روبرو شده اند و خودشان از وخامت اوضاع مطلع هستند و می دانند بمب ساعتی تهران شده‌اند.

  • روزی که فرشتگان، بال سترگ خود را بر زمین گستراندند

    روزی که فرشتگان، بال سترگ خود را بر زمین گستراندند

    روزی که فرشتگان آسمان، بال سترگ و سپید خود را بر زمین گستراندند، تا دل‌های بزرگ‌مردان ایران زمین را به شاهراه ایمان و ریسمان الهی اتصال داده و مژده فتح‌الفتوحی را رفیق راه آنها گرداند.

  • روابط عمومی و جهادگری در عرصه تبیین

    روابط عمومی و جهادگری در عرصه تبیین

    روابط عمومی‌ها با تنویر افکارعمومی و اطلاع‌رسانی سریع، دقیق و صحیح به مردم، سرمایه‌های اجتماعی را برای پیشبرد اهداف کلان کشور پدید می‌آورند که این امر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی را در فریضه جهاد تبیین تشکیل می‌دهد.

  • حذف ارز ترجیحی در شرایط حساس بین المللی امری ضروری و لازم است

    حذف ارز ترجیحی در شرایط حساس بین المللی امری ضروری و لازم است

    حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد آقامیری اثرات جنگ اوکراین بر قیمت حال و آینده محصولات کشاورزی در جهان و تصویر آینده بازار محصولات کشاورزی پس از وقوع جنگ اوکراین را مورد بررسی قرار داد.

  • تهرانی که جان می‌گیرد

    تهرانی که جان می‌گیرد

    تهران پایتخت ایران جز معدود پایتخت های دنیا است که در فاصله ای صد ساله معماری دگرگون شده‌ای را از سر گذرانده است. شدت تغییرات در این شهر در مقایسه با شهرهایی مثل لندن، پاریس و برلین به مراتب آهنگ تندتری داشت. بناهای این شهر در اوایل قرن بیستم فضایی نوستالژیک و خاطره انگیزی برای امروز ما محسوب می شود.

  • رویای شهر سالم

    رویای شهر سالم

    نام‌گذاری هفته‌ای به نام سلامت در تقویم رسمی کشور، خود گویای اهمیت جایگاه این حوزه در جامعه است.

  • جای خالی زبان محیط زیست در لابه‌لای مفاهیم آموزشی

    جای خالی زبان محیط زیست در لابه‌لای مفاهیم آموزشی

    چندی پیش برای دومین بار مستند تنوع زیستی «شهر زنده» را اینبار برای دانش آموزان پایه  ششم تا نهم منطقه ١٩ اکران کردیم، دانش آموزانی که به عشق دیدن یک فیلم طنز به پردیس کیان آمدند اما به ظن خودشان با تصاویر کسل کننده آموزشی مواجه شدند.

  • حضور شوراها حساسیت مردم به عملکرد مدیریت شهری را افزایش داد

    حضور شوراها حساسیت مردم به عملکرد مدیریت شهری را افزایش داد

    مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پیامی ضمن تبریک سالروز تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا به فرمان امام خمینی (ره)از این روز به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب و زمینه ساز حضور مردم و ایجاد حساسیت بر عملکرد مدیریت شهری یاد کرد.

  • شوراها مسیر تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی

    شوراها مسیر تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی

    نهم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز شوراها نام‌گذاری شده است. روزی که در آن یاد آوری می‌کنیم مردم می‌توانند در تعیین سرنوشت خود و شهرشان و تصمیماتی که از سوی مدیریت شهرها گرفته می‌شود سهیم باشند و مشارکت کنند.

  • هشت ماه تلاش فرهنگی در شهر

    هشت ماه تلاش فرهنگی در شهر

    کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از نخستین روز تشکیل این کمیسیون در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران تلاش کرد تا با سیاستگذاری صحیح در موضوعات مختلف و متنوع فرهنگی هنری اجتماعی ورزشی گردشگری و... زمینه خدمت رسانی مناسب برای مردم فراهم شود.

  • لزوم هدایت حمل‌و نقل جاده‌ای به سمت حمل و نقل ریلی

    لزوم هدایت حمل‌و نقل جاده‌ای به سمت حمل و نقل ریلی

    صنعت حمل‌ونقل پس از اختراع چرخ، تحولی اساسی پیدا کرد و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی وسایل پیچیده‌تر در این عرصه به کار گرفته شد به طوری که امروزه مسائل مطرح در زمینه جابه‌جایی و حمل‌ونقل جزو پیچیده‌ترین مسائل در ابعاد مختلف و یکی از مهم‌ترین مسائل کلان شهرها و از ضروریات به شمار می‌آید.

  • راهی که شورای ششم تهران باید طی کند

    راهی که شورای ششم تهران باید طی کند

    پس از یک دوره ده ساله درخشان مدیریت شهری و اجرای پروژه‌های بزرگ و قابل توجه در شهر تهران به‌ویژه توسعه خطوط مترو، ایجاد بزرگراه‌ها و پروژه‌هایی از قبیل باغ کتاب، پل طبیعت، برج میلاد، دریاچه شهدای خلیج فارس، باغ‌موزه دفاع مقدس، تونل توحید، سازه طبقاتی صدر و... در فاصله سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵، نوعی رکود و رخوت فضای مدیریت شهری را در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ فراگرفت، انباشت بدهی‌ها در کنار عدم اجرای پروژه‌های شاخص در کنار فرسودگی سیستم حمل‌ونقل و سایر چالش‌های مدیریت شهری باعث شد که شهروندان تهرانی در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران در سال ۱۴۰۰ رای به بازگشت گفتمان سابق به عرصه شورا و مدیریت شهری بدهند.

  • پسماند صفر پیش‌نیاز زمین پاک

    پسماند صفر پیش‌نیاز زمین پاک

    امروز بسیاری از شهرهای دنیا مفهوم پسماند صفر را دنبال می‌کنند. حتما ما انسان‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانیم به نقطه صفر (Zero-Waste) در پسماند دست پیدا کنیم، «پسماند صفر» تنها اسم یک نوع سبک زندگی است که در آن فرد تصمیم می‌گیرد مسئولیت زباله‌هایی را که در طول شبانه‌روز تولید می‌کند، کاملا به‌عهده بگیرد و همچنین سعی می‌کند تولید زباله را به نقطه صفر نزدیک کند.

  • چالش‌های بصری زندگی شهری با از بین رفتن معماری ایرانی_اسلامی

    چالش‌های بصری زندگی شهری با از بین رفتن معماری ایرانی_اسلامی

    هنر معماری و شهرسازی ایران سابقه‌‎ای به قدمت تاریخ و تمدن پرافتخار ایران دارد که این هنر در میان سایر کشورها از اعتبار و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و همواره از آن به عنوان یکی از گنجینه‌های تمدن بشری یاد می‌شود.

  • بازآفرینی شهری و تولید دانش‌بنیان

    بازآفرینی شهری و تولید دانش‌بنیان

    یکی از مأموریت‌های اصلی برنامه نوسازی خیابان فدائیان اسلام، ایجاد محور جدید کار و فعالیت و عرصه‌ای نوآور و رقابت‌پذیر در شهر تهران از طریق راه‌اندازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، نوین و اشتغال‌زا بوده است که این هدف با درنظرگرفتن محدوده‌ای به وسعت حدود ۲۰۰هکتار در شمال منطقه۲۰ محقق خواهد شد.

  • پاسداشت روز ملی منابع انسانی

    پاسداشت روز ملی منابع انسانی

    حضرت آیت اله خامنه ای (مدظله العالی) " نیروی انسانی صالح، چابک و برخوردار از فکر و مدیریت صحیح در کنار ایستادگی، عزم راسخ، توکل به خدا و امید به آینده، راهگشاترین عناصر در رساندن ایران اسلامی به جایگاه بزرگ تاریخی و متناسب با شان آن هستند"

  • نهادینه شدن انضباط مالی در نهادهای انقلابی و جهادی

    نهادینه شدن انضباط مالی در نهادهای انقلابی و جهادی

    در خبرها آمده بود که شهرداری تهران اعلام کرده تحقق بودجه این سازمان بالای ۹۴ درصد بوده که دو برابر شش‌ماه اول سال در دوره مدیریت قبلی شهرداری محسوب می‌شود.

  • سهم تهران در تحقق شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین

    سهم تهران در تحقق شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین

    نامگذاری سال‌ها به عناوین مختلف در پیام‌های نوروزی، سنتی پسندیده و قابل تامل از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است که از سال ۱۳۷۸ با نامگذاری به نام سال امام خمینی(ره) به مناسبت یکصدمین سالگرد ولادت حضرت امام آغاز شد و در بیش از دو دهه اخیر با نام‌های مختلف تکرار شده است. بدیهی است این نامگذاری با فلسفه خاص و به ویژه تاکید مقام رهبری بر یک موضوع ، مفهوم یا رویداد مهم صورت می‌گیرد و می‌تواند چراغ راه مسئولان نظام در طول سال باشد.

  • لازمه مدیریت شهری، ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان

    لازمه مدیریت شهری، ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان

    مدیریت شهر با توجه به منابع محدودی که سال به سال هم محدودتر می‌شود، راهی جز هوشمندسازی و ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد.

  • برنامه مدیریت شهری برای هموارسازی مسیر دانش بنیان‌ها

    برنامه مدیریت شهری برای هموارسازی مسیر دانش بنیان‌ها

    آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی بهار در بهار است. بهار طبیعت در ابتدا و بهار قرآن در امتداد فروردین و نام این سال مزین است به جهاد فراگیر در سه باب که در کلام و بیان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) متصف گردیده است.

  • قدمت سرچشم محله

    قدمت سرچشم محله

    محله کلا تغییر می‌کرد؛ همه پای کار بودند؛ از نوجوانان گرفته تا ریش‌سفیدان. جنب‌وجوش‌ها از یک‌هفته قبل آغاز می‌شد و واقعا عید بود.

  • در ستایش امام موعود و روزگار نو

    در ستایش امام موعود و روزگار نو

    نوورز ۱۴۰۱ حال و هوایی متفاوت دارد. تقارن شعبان و فروردین تقارنی زیبا و معنادار است؛ انتظار امام عصر (عج)، عرفانی‌ترین لحظات زندگی شیعیان را شکل داده است. انتظار برآمدن روزگار عدل و خوبی مطلق، بخشی از اندیشه آرمانگرای انسان ایرانی است.

  • در چهارشنبه سوری مراقب طبیعت باشیم

    در چهارشنبه سوری مراقب طبیعت باشیم

    چهارشنبه سوری؛ سنت نیک پدران ما سالهاست که از  اصل خود برای بخشیدن سرخی و گرفتن زردی دور شده است. سور و حلاوت جشن چهارشنبه سوری با ابزار محترقه و آتش زای جدید به سوز ترسناک معرکه جنگ بدل شده است. مواد محترقه و منفجره، ترقه های جورواجور، فشفشه های رنگارنگ و آتش زدن لاستیک خودروها جایگزین پایکوبی و جشن، قاشق زنی و آتش نرم بوته های خشک شده اند. در این وانفسا طبیعت مهجور و مظلوم بیش از همیشه نیازمند توجه ماست. چهارشنبه سوری به سبک و سیاق کنونی چه بر سر محیط زیست و طبیعت سرزمین مان می آورد؟