مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
-
در نهمین جلسه از سلسله جلسات حلقههای میانی شهر تهران مطرح شد:
تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت مردم و نخبگان در اداره پایتخت
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با برشمردن برخی نقاط قوت و کاستیهای طرحهای ارائه شده بر لزوم تبیین راهکارهای مختلف تاکید کرد و بر حفظ آزادی و استقلال شهروندان برای انتخاب راهکار مطلوب صحه گذاشت.
-
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران خبر داد؛
تمدید مهلت ارسال آثار به پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری
مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اشاره به برگزاری "پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری" در تاریخ ۲۹ آذر ماه همزمان با "دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی" از تمدید مهلت ارسال آثار تا تاریخ ۲۰ آبانماه ۱۴۰۲ خبر داد.
-
حمایت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از پایاننامههای دانشجویی
امکان حمایت از پایاننامههای دانشجویی در حوزههای مدیریت شهری توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بار دیگر فراهم شد.
-
در نشست «مروری بر پنجاه سال تجربۀ برنامهها و طرحهای شهری تهران» مطرح شد؛
مروری بر پنجاه سال تجربۀ برنامهها و طرحهای شهری تهران
یکی از صاحبنظران حوزه شهرسازی و معماری از ضرورت بازگرداندن اعتبار قانونی طرحها به آنها و لزوم توجه به مدیریت یکپارچه شهری سخن گفت و افزود: تمرکززدایی از شهر تهران دیگر موضوعیتی ندارد و تنها راه حل رویارویی با مسئله کلانشهر تهران، ساماندهی شهر تهران است.
-
در نشست علمی تخصصی «شیوههای مردمیسازی اداره شهر و عاملیت خانواده» مطرح شد:
شهرداری تهران و گامهای مؤثر در تحقق عاملیت زنان و خانواده
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران گفت: حضور زنان و ایجاد یک تغییر کوچک در سطح محلات شهر تهران میتواند هدف نهایی ریحانشهر برای اداره کل بانوان باشد. ما به دنبال کار بزرگ با مقیاس وسیع نبودهایم بلکه طرحهای کوچک با اثرات عمیق میتواند یاریرسان مدیریت شهری باشد.
-
در نشست «ایمنی سازه ها و زیرساخت های شهری با رویکرد قابلیت اعتماد» با محوریت گروه مطالعات زیرساخت و عمران شهری مطرح شد:
ایمنی سازهها و زیرساخت های شهری با رویکرد قابلیت اعتماد
خیرخواه، مدیر عامل سازمان مشاور فنی و مهندسی: در شهرداری تهران ۲۲۰۰ ساختمان ملکی وجود داردکه تهیه شناسنامه فنی و ایمنی برای این ساختمان ها با کمک تیمی از دانشگاه صنعتی شریف در دستور کار قرار گرفت و بر اساس دستور شهردار محترم کلانشهر تهران، برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای بهسازی لرزه ای ساختمان های آسیب پذیر مورد توجه قرار گرفت.
-
انتشار آنلاین فصل ۳۲ (پاییز ۲۰۲۳) فصلنامه بین المللی سرمایه انسانی در مدیریت شهری
نشریه بین المللی سرمایه انسانی در مدیریت شهری (IJHCUM) که از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را شروع کرده و در سه سال گذشته توانسته است تا در ارزیابی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رتبه "الف" شود، در تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۷ به بزرگترین دستاورد خود که دریافت نمایه بین المللی اسکوپوس (SCOPUS) است، دست یافت.
-
نقشه راه «اینترنت اشیاء» در شهرداری تهران تهیه میشود
معاون زیرساخت، نوآوری شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران از تهیه نقشه راه اینترنت اشیاء در شهرداری تهران خبر داد.
-
در نشست علمی - تخصصی «بررسی چالشهای موجود در پایش سلامت پلها با تاکید بر افزایش تابآوری شهر تهران» مطرح شد:
بررسی چالشهای موجود در پایش سلامت پلها با تاکید بر افزایش تابآوری شهر تهران
مدیرگروه مطالعات زیرساخت و عمران شهری مرکز مطالعات شهر تهران گفت: مرکز مطالعات به عنوان بازوی پژوهشی مدیریت شهری، با جذب و بهرهمندی از نظرات متخصصان، نخبگان و دانشگاهیان، در راستای جریانسازی علمی و حل مشکلات و پیچیدگیهای مدیریت شهری از طریق راهکارهای دانشبنیانی و فناورانه، گامهای ارزشمندی در تحقق مدیریت یکپارچه و هوشمند شهری ایفاء میکند.
-
در نشست علمی- تخصصی مطرح شد؛
از بررسی چالشهای مدیریت پسماند تا پیامدهای محیطزیستی و بهداشتی آن در کلانشهر تهران
عوارضهایی که برای زبالههای خطرناک و ویژه اخذ میشود، هدفمند نیست و صرفا به سبب ویژه بودن این نوع از پسماندها به صورت مالی با آنها برخورد میشود.
-
در جلسه شورای سیاستگذاری پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی مطرح شد:
تدوین محورهای جشنواره پژوهش و نوآوری
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: ایجاد فضای تعاملی در جامعه علمی و ایجاد بستر لازم جهت گفتمان شهری جزو اهداف اساسی این جشنواره است. در این دوره، کاربست و تحقق پذیری طرح های پژوهشی مورد تاکید قرار خواهد گرفت و باید عملگرایانهتر به ارزیابی پروژهها بپردازیم.
-
در نشست علمی - تخصصی «مدیریت هوشمند آب مبتنی بر آمایش تهران» مطرح شد:
مدیریت هوشمند آب مبتنی بر آمایش تهران
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران: ایران جزو ۱۷ کشور دارای تنشهای آبی است. تنش آبی ایران بیش از ۸۰ درصد است. این در حالی است که افزایش شهرنشینی و شهرنشینیهای بدون برنامه نیز عاملی برای ریسک هستند.
-
بازدید از حادثه ریزش ساختمان های محله خلازیر منطقه ۱۹ شهرداری تهران توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
حادثه ریزش ساختمانهای محله خلازیر، زیر ذره بین تیمهای تخصصی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
غالب ساخت و سازهای محله خلازیر فاقد استانداردها و مشخصات فنی ساختمان بوده است. این ساختمان ها دارای پروانه و مجوزهای قانونی ساخت و ساز نبودهاند.
-
در نشست علمی _تخصصی «بایستههای محله خلاق در شهر پویا» مطرح شد:
مشارکت؛ جانمایه شهر خلاق
جانمایه شهر خلاق مشارکت است و باید مردم نیز سهیم شوند، فضای خلاقانه باید در شهر دیده شود و نباید منوط به یک محله و فضا شود. آموزش شهروندی همواره درحال وقوع است، عناصر و فضای شهر باید بستر بروز خلاقیت را رقم زند.
-
روسای ادوار مختلف مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در ۵۰ سالگی مرکز گرد هم آمدند
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران پنجاه ساله شد
روسای ادوار مختلف مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در مراسم نکوداشت ۵۰ سالگی مرکز، تجارب و درس آموختههای خود را به اشتراک گذاشتند.
-
در اولین دوره از سلسله نشست تخصصی رویداد ریحان شهر مطرح شد:
شیوههای مردمسازی اداره شهر با محوریت زنان و خانواده
دولت و مردم به موازات یکدیگر به دنبال اهداف خاصی هستند؛ مردم باید بتوانند بدون دخالت دولت ظرفیتهای خود را فعال کنند و این نگرش را داشته باشند که فعالیت آن ها به صورت خودکفا دارای اهمیت خواهد بود. به تدریج، حاکمیت و مردم باید به یکدیگر نزدیک شوند.
-
در نشست علمی - تخصصی «مالیات سبز و مدیریت شهری؛ ظرفیتهای موجود در قانون مالیات برارزش افزوده» مطرح شد:
همکاری نزدیک شهرداری تهران و سازمان حفاظت محیط زیست در تحقق مالیات سبز
با توجه به اینکه در ماده ۲۷ قانون مالیات برارزش افزوده، صنوف خدماتی نیز براساس معیارهایی همچون شدت، نوع و مکان آلایندگی، با مبنای ماخذ فروش کالا یا خدمات، مشمول عوارض سبز میشوند میتوان با نظارت بیشتر شهرداری بر این موضوع، تحت هدایت و اعتبار سازمان محیط زیست، کاهش هرچه بیشتر آلایندگیها را انتظار داشت.
-
انتصاب علیرضا رهایی به عنوان سرپرست معاونت مطالعات زیرساخت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
علیرضا رهایی چهره ماندگار، معاون سابق آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و در دو دوره رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودهاست. وی عضو هیئت علمی و استاد تمام دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه پلی تکنیک تهران است و همچنین بنیانگذار و دبیرکل انجمن مهندسین عمران ایران است.
-
در نشست علمی تخصصی استقرار نظام مدیریت دانش در شهرداری تهران مطرح شد:
استقرار نظام مدیریت دانش در شهرداری تهران؛ تحلیلی بر وضعیت موجود و پیشنهادهایی برای ادامه راه
از تجربیات متخصصان مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و مرکز نوسازی و تحول اداری در خصوص پروژه طراحی مدل مناسب کاربست مدیریت دانش در شهرداری تهران استفاده شد و در انجام فرآیند تحقیق ضمن مصاحبه با خبرگان شهرداری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به تحلیل مضمونها پرداختیم.
-
در نشست تخصصی «مداخله در عرصههای چمن کاری متناسب با شرایط کمآبی» مطرح شد:
مداخله در عرصههای چمنکاری متناسب با شرایط کم آبی
در تهران میزان فضای عمومی شهری بسیار پایین است، لذا نقش تفرجی چمن حائز اهمیت بوده و در آمریکا چمنها نماد قدرت هستند. در کشور ما با وجود آنکه بحث مدیریتی انجام شده اما منابع علمی کمی وجود دارد، اما آنچه مشخص است این است که چمن، یک و هشت دهم درختان آب مصرف میکند که خاک و شیب زمین در این مصرف نقش بسزایی دارد.
-
در نشست تخصصی «نقد و بررسی جایگاه حکمرانی و مدیریت شهری در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور» مطرح شد:
بررسی جایگاه حکمرانی و مدیریت شهری در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور/ شورایاوری و شوراباوری مستلزم فرهنگ سازی گسترده
رئیس مرکز پژوهشها و آموزش شورای عالی استانها گفت: باید دانشهای قدیمی را رها کنیم و علم و دانش را به روز بیاموزیم. شهرهای مراکز استانها که قابلیت انجام مطالعات را دارند باید به معضلات دیگر شهرها توجه کنند تا در راستای رفع مشکلات گامهای موثری برداشته شود.
-
در جلسه شورای معاونان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران مطرح شد:
معرفی دبیر علمی اولین همایش بین المللی حکمرانی و مدیریت شهری
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر ضمن تاکید بر جایگاه علم در تحقق حکمرانی مشارکتی از سوابق ارزنده و شخصیت علمی دکتر حسن دانایی فر تقدیر کرد و طی حکمی ایشان را به عنوان دبیر علمی همایش بین المللی حکمرانی و مدیریت شهری معرفی کرد.
-
در نشست تخصصی "الزامات مدیریت پسماند شهر تهران در شرایط بحرانی با محوریت زلزله" مطرح شد:
الزامات مدیریت پسماند شهر تهران در شرایط بحرانی با تاکید بر زلزله/ شناسایی ۸۰ مساله محوری و اصلی در حوزه چالشهای مدیریتی پس از زلزله
در حوزه مسائل و چالشهای مدیریتی پس از زلزله در شهر تهران حدود ۸۰ مساله محوری و اصلی شناسایی شده و از طریق کارگروههای ستاد مدیریت بحران شهر تهران در حال بررسی و پیگیری است که یکی از آنها مدیریت بحران در آواربرداری است.
-
عطاءالله آتانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در خصوص آغاز همکاری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و شورای عالی استانها مطرح کرد:
آغاز همکاری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و شورای عالی استانها در راستای رفع معضلات کلانشهرها
اداره شهرها به واسطه گسترش شهرنشینی با چالش بیشتری مواجه شده و پیچیدگی مسائل شهری روند فزایندهای را طی میکند؛ از این رو توجه به زیرساختهای لازم به منظور تحقق مدیریت یکپارچه شهری و تقویت مدیریت شهری امری ضروری است.
-
مدیر گروه حمل و نقل مرکز مطالعات شهر تهران:
اثرسنجی ترافیکی کاربریها در تهران مشخص میشود
مدیر گروه مطالعات حمل و نقل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: برداشت اطلاعات کاربریهای مختلف در سطح شهر تهران برای اثرسنجی ترافیکی در حال انجام است.
-
در نشست علمی - تخصصی چالشهای شناسایی و مقاومسازی ساختمانهای ناایمن کلانشهر تهران مطرح شد:
پیشنهاد ایجاد سامانه واحد به منظور رصد مداوم ساختمانهای ناایمن/ تاکید سازمان آتشنشانی بر تدریس مهندسی حریق در دانشگاهها
بحث ایمنسازی شهر تهران، تعیین متولی واحد برای ساختمانهای ناایمن، ایجاد سامانه واحد به منظور رصد مداوم ساختمانهای ناایمن، تدوین و به روزرسانی دستورالعملهای کوتاه مدت و بلندمدت برای پایش و ایمن سازی ساختمانهای تهران، ورود مراجع قضایی به موضوع مقاومسازی، مشارکت تمامی نهادها و دستگاههای مربوطه و تدوین و بهروزرسانی دستورالعملهای مرمت و مقاومسازی ساختمانهای باستانی باید در دستور کار قرار گیرد.
-
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در خصوص جزئیات برگزاری پانزدهمین دوره از جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی مطرح کرد:
اهداف پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری اعلام شد/ عملیاتی کردن اجزای زنجیره علم و نوآوری شهری در پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری
به گفته رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران؛ پانزدهمین دوره از جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی که در آذرماه سال جاری و همزمان با هفته پژوهش برگزار میشود، با مشارکت سازمان شهرداریها، شورای اسلامی شهر تهران، دهیاریهای کشور، شورای عالی استانها، مجمع شهرداران کشور و همراهی دانشگاهیان و نهادهای علمی و تحقیقاتی خواهد بود.
-
در جلسه کمیته علمی همایش شهروند و اداره شهر مطرح شد:
کمیته علمی همایش شهروند و اداره شهر برگزار شد
همایش شهروند و اداره شهر با همکاری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد. در راستای این همایش، طی سال ۱۴۰۱ نسبت به برگزاری سه پیشنشست در موضوعات اجتماعی، اقتصادی و حکمرانی اقدام شده بود.
-
در گفتوگو با علی پورجعفر، کارشناس گروه مطالعات کاربردی مناطق مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در خصوص موضوع نگهداشت پایانهها مطرح شد:
تاکید مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بر تعیین ردیف بودجه مستقل و مستمر برای نگهداشت پایانهها
یکی از مهم ترین پایانه های پهنه جنوب شرقی تهران با نابهسامانی ها و مشکلات دسترسی، مسائل اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی مواجه است. به همین جهت مطالعه ارتقای کیفیت پایانه مذکور در دستور کار مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران قرار گرفته است.
-
در جلسه پروژه "تبیین راهبردهای نحوه مداخله در عرصههای چمنکاری فضای سبز شهر تهران متناسب با شرایط کم آبی" مطرح شد:
لزوم سازگاری عرصههای چمنکاری متناسب با شرایط کم آبی
رئیس کمیته حفظ گسترش باغات و فضای سبز نیز ضمن اشاره به شرح خدمات پروژه گفت: نظر به اینکه پروژه حاضر به درخواست کمیته حفظ گسترش باغات و فضای سبز در دستور کار مرکز قرار گرفته است، لذا پیگیری خروجی این پروژه به عنوان دستورالعمل ابلاغی از سوی سازمان بوستانها و فضای سبز تهران ضرورت دارد.