مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
-
در وبینار علمی - تخصصی «سبک زندگی دیندارانه، معنا و هویت در شهرهای امروز» مطرح شد؛
سبک زندگی دیندارانه، معنا و هویت در شهرهای امروز
بینشها، ارزشها و کنشها از مولفههای موثر بر سبک زندگی است. توجه به عفاف و حفظ حریم، یک ارزش مبتنی بر بینش تمدنی است که تاثیرات مشخصی بر کنشها و پدیدارهای کالبدی معماری دارد.
-
تازههای نشر مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
کتاب "ساخت شهر فراگیر، نظریه و کنش در رویارویی با جداییگزینی شهر" توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران منتشر شد.
-
انتشار کتاب "نوسازی شهری، اجتماع و مشارکت" توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
کتاب نوسازی شهری،اجتماع و مشارکت به ترجمه میترا دانشور توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران منتشر شد.
-
در وبینار تخصصی «بازآفرینی محدودههای صنعتی شهری، بایدها و نبایدها» مطرح شد:
لزوم رفع تعارضها در پهنه صنعتی فتح
بیش از ۲۰ درصد از بافت پهنه صنعتی فتح متعلق به نهادهای حکومتی است که دغدغههای مدیریت شهری را درک نمیکنند و مداخله در امور آنها یکی از مشکلات شهرداری در این منطقه است.
-
عضو شورای شهر تهران:
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در راس سیاستگذاری حکمرانی شهری قرار بگیرد
یکی از مهمترین وظایف مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران این است که در چارچوب سیاستگذاری حکمرانی شهری حضور داشته باشد و نظریه مبنای مدیریت شهری را ارئه و در اجرا نیز مدیریت شهری را همراهی کند.
-
در وبینار تخصصی «بازتعریف مفهومی سرانه خدمات شهری» مطرح شد:
تخصیص سرانههای خدماتی با توجه به مفهوم منفعت عمومی
بدیهی است که سرانهها بر اساس نیازهای شهروندان تعیین و تعریف میشود، اما باید دقت داشت که نیازهای یک فرد مسلمان با نیازهای یک فرد در غرب یکسان نبوده و با توجه به دو سبک زندگی متفاوت، نیازها و جهانبینی این دو شهروند متفاوت بوده، در نتیجه لازم است تا تعریف نیازهای آنها بر اساس سبک زندگی و رویکرد بومی و فرهنگی آنها باشد.
-
رونمایی از کتاب "مردمی فعالتر برای دنیایی سالمتر"
صنعتی شدن و بهبود وضعیت معیشتی، فقدان قوانین موثر برای تشویق فعالیتهای فیزیکی، الزامات اجرایی و نظامهای ارزشی فردی و خانوادگی در رشد وضعیت موجود بیتاثیر نیست، در حالی که سیاستهای بهداشتی در بروز فعالیتهای فیزیکی موثر و مطلوب سهم بالایی ندارد و عوامل موثرتری مانند مسائل روحی و روانی و فهم شدت خطر بیتحرکی و ورزش میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد.
-
در وبینار تخصصی «همکاری مبتنی بر مدیریت دانش در چارچوب حکمروایی هماهنگ شهری» مطرح شد؛
مدیریت دانش مبحثی بدیع در حکمرانی شهری است
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران به عنوان بازوی فکری و مهمترین مرجع علمی شهرداری تهران متولی مبحث مدیریت دانش قرار گرفت و تاکنون فعالیتهای متعددی ذیل این نظامنامه با هدف بهرهوری از سرمایه انسانی، صرفهجویی در زمان و هزینه و استفاده از تجربیات مدیرانی که در شهرداری تهران جابجا میشوند، شکل گرفته است.
-
در وبینار تخصصی «میادین میوه و ترهبار، کسب و کار اجتماعی یا بنگاه اقتصادی» مطرح شد؛
ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در میادین میوه و ترهبار
رویکرد شوراهای اسلامی و مدیریت شهری حاکی از آن است که نگاه به مدیریت سازمان میادین میوه و ترهبار تنها یک کسب و کار اجتماعی نیست و نگاه اقتصادی نیز از مولفههای موجود است. استقلال مالی سازمان و تأمین هزینههای توسعه و پرداخت نقدینگی به شهرداری که در نظام بودجهریزی مشهود است، سازمان را به یک بنگاه اجتماعی و با دو وجه اقتصادی و اجتماعی نشان میدهد. از سوی دیگر توجه جدی به حذف واسطهها و حضور بیشتر تولیدکنندگان واقعی از دغدغههای پیش رو است که در طراحی راهبردهای آینده باید به آن توجه کرد.
-
در وبینار علمی - تخصصی «زمینهها و پیچیدگیهای مسأله رشد جمعیت در ایران» مطرح شد؛
سیاستهای حمایتی در ترویج فرزندآوری موثر است
زنان به عنوان هسته کنشگری خانواده میتوانند در ایجاد انگیزه فرزندآوری و افزایش نسل نقش داشته باشند. زنان محور این تغییر پاردایم هستند و باید آنها را به رسمیت بشناسیم، حمایت کنیم و سیاست گذار باید موانع مسیر را رفع کند.
-
در وبینار علمی- تخصصی «ظرفیتها و مسائل کنترل نماهای ساختمانی در هویت بخشی به شهر» مطرح شد؛
ضرورت توجه به مقیاس طراحی شهری در سیاستگذاریها
ادراک نظم در نماهای شهری لزوما با همردیفی و ایجاد یک خط آسمان یکنواخت و بعضا کسالتآور یا محدودیت رنگها و نوع مصالح نما به وجود نخواهد آمد. این همان آسیبی است که در نقد ضوابط طرحهای فرادست هم در پژوهشی که به سفارش مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران انجام شد، به آن اشاره شده است.
-
بیانیه گام دوم انقلاب فراتر از یک توصیه است
بیانیه گام دوم انقلاب فراتر از یک توصیه و بیانیه است و لایحهای است برای گذار جامعهای که دچار رسوبزدگی شده است.
-
بهرهگیری از فناوری کمپوستر خانگی، اقدامی زیستمحیطی است
در حوزه مدیریت پسماند خشک که به جهت ارزش اقتصادی اولویت بیشتری دارد، نارساییهای قانونی و حقوقی بسیاری وجود داشته که تاکنون به مدیریت بهینه آن منتهی نشده است. از این رو پسماندهای تر میتواند در اولویت بعدی سازمان مدیریت پسماند قرار گیرند.
-
معاون شهردار تهران:
نخبگان شهر باید از سطح محلات شناسایی شوند
معاون برنامه ریزی شهرداری تهران گفت که نخبگان باید از سطح محلات پایتخت شناسایی شوند.
-
انتشار بیست و چهارمین فصلنامه بین المللی سرمایه انسانی در مدیریت شهری
بیست و چهارمین (پاییز) فصلنامه بین المللی سرمایه انسانی در مدیریت شهری (IJHCUM) از سوی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به صورت آنلاین منتشر شد.
-
مسائل زیست محیطی از مهم ترین مطالبات شهروندان تهرانی است
همواره مسائل زیست محیطی در آیات و روایات مورد اهمیت بوده و همیشه بر حفظ و حراست از آن سفارش شده است. محیط زیست یکی از دغدغه های جهان امروز است و همانطور که در اصل پنجاهم قانون اساسی اشاره میشود منابع زیست محیطی در زندگی امروزه شهروندان اهمیت زیادی دارد و بن مایه حرکت در مسیر توسعه پایدار هست.
-
گنجینه تجارب شهر تهران منتشر شد
دو کتاب از سری کتاب های «گنجینه تجارب شهر تهران » توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شد.
-
۲ کتاب جدید مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
کتاب های «مدیریت پروژه ی محیط زیستی (اصول، روش ها، فرآیندها)» و «شهرهایی برای دوچرخه سواری (تجربه شهرهای اروپایی)» توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شدند.
-
مرکز مطالعات دو کتاب جدید منتشر کرد
کتاب های «آسیب شناسی نظام درآمدی شهرداری ها در ایران با تاکید بر تجربه شهرداری تهران» و «دستورالعمل طراحی خیابان کامل تورتنو» توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شدند.
-
دعوت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری از اندیشمندان:
اعطای رتبه علمی «ب» از وزارت علوم به نشریه اقتصاد و برنامه ریزی شهری
نشریه اقتصاد و برنامه ریزی شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از سوی مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی و دبیر کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم موفق به دریافت رتبه ب نشریات علمی شد.
-
مدیر مطالعات و برنامه ریزی فنی و عمرانی مرکز مطالعات شهرداری تهران:
۸۰ درصد پروژههای مدیریت شهری پنجم انسان محور است
شهر: شاید بعدها در آینده از مدیریت شهری پنجم به عنوان یک نهاد گام بردارنده در مسیر پروژههای انسان محوری و افزایش کیفیت زندگی شهروندان نام برده شود.
-
واکاوی دو دهه تجربه مردم سالاری محلی در ایران
بوچانی: از هم گسیختگی نظام اجرایی در مدیریت شهری ضمن کاهش بهره وری سبب ایجاد بحران های متعدد شده است لذا ایجاد مدیریت یکپارچه که در آن شهرداری توانمند و شورایی متخصص شکل گرفته باشد و همچنین اصلاح نظام انتخاباتی در این راستا می تواند به اصلاح وضع موجود کمک کند.
-
تهران نیازمند سیستم یکپارچه تفکیک پسماند از مبدا است
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از مأموریت های مهم شهرداری تهران مدیریت پسماند است گفت: بسیار خرسندیم که طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران بعد از دو دهه با تلاش های کمیسون سلامت و محیط زیست شورای شهر و مسئولیت مرکز مطالعات توسط شورای شهر تهران به تصویب رسید.
-
سامانه پژوهش یار در راستای یکپارچه سازی پژوهش های شهری
بوچانی: برای ارتقاء کیفیت اداره شهر، پژوهش محوری و خرد باوری یک بنیان کلیدی است. اگر اداره شهر مبتنی بر خرد علمی باشد نظام بهره وری در آن نیز ارتقاء پیدا می کند.
-
راه اندازی سایت عربی مرکز مطالعات شهرداری تهران
سایت عربی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران راه اندازی شد.
-
کتاب مرور ۲۰ سال کنترل آلودگی هوا در پکن منتشر شد
کتاب «مرور ۲۰ سال کنترل آلودگی هوا در پکن» توسط انتشارات مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شد.
-
تحول شهرنشینی به نفع کودکان منتشر شد
کتاب تحول «شهرنشینی به نفع کودکان» به کوشش سازمان یونیسف در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسیده و در سال ۱۴۰۰ توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران به ترجمه گلسا همراهی منتشر شده است.
-
باید خیابان ها را از خودروها پس بگیریم
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با برگزاری سلسله نشست های تخصصی یک شهر، یک تجربه در اولین نشست با موضوع طرح خانه تا مدرسه با دوچرخه درصدد تبدیل تهران به شهر یادگیرنده است.
-
لایحه حق انتقال توسعه بخشی از موانع حفاظت از میراث معماری معاصر را رفع می کند
دسته اول چالش ها، چالش های فنی و کارشناسی است. از آنجایی که به لحاظ نظری و تئوریک هنوز به مجموعه معیارهای مورد اجماع بین متخصصین نرسیده ایم همچنان اختلاف نظر به لحاظ فنی و کارشناسی در رابطه با معیارهای شناسایی آثار واجد ارزش مطرح میشود.
-
آموزش شهروندان سرمایه گذاری برای نسلهای آینده است
یکی از مهمترین چالش های حوزه شهری در تهران موضوع پسماند است و بهترین نقطه شروع در این چالش می تواند آموزش های شهروندی در مدارس و بالابردن مشارکت کودکان در ساماندهی زباله از مبدا باشد و هم افزایی در مدارس راه حل برون رفت از این چالش است.